--> MMC-70 kabel
Nekoliko forumaša me tražilo da im objasnim ove sheme pa da ne šaljem svima posebno, evo ovdje je na jednom jestu..
Na jednom kraju ovog kabela se nalazi standardan SE-ov konektor s određenom kombinacijom pinova o kojoj ću kasnije, dok se na drugoj nallazi 3.5 mm nastavak..
Uzmete najobičnije slušalice koje dođu uz k750/800 itd te ako ih prerežete, pronaći ćete 5 žica, redom:
- zelena: lijeva strana
- plava: desna strana
- bakrena: uzemljenje
Ove tri žice su potrebne za slušanje muzike na SE telefonima... unutar tog kabela se još nalaze dvije žice:
- bijela: mikrofon
- crna: uzemljenje mikrofon
Na slici gore su drugačije boje ali princip je isti i neće biti nikakvih problema ako ih zamjenite ili stavite neke druge žice, žica je žica na kraju krajeva..
Konektor se sastoji od 12 pinova ali će nama trebati 4 u ovom slučaju za kabel..
Ako nemate gotovi konektor onda ćete ga morati napraviti sami što je poprilična muka ali će raditi sve kako treba..
4 i 5 pin počevši s desna ->ulijevo trebaju se spojiti zajedno i zalemiti na bakrenu žicu odnosno uzemljenje jer u protivnom neće raditi..
7 pin je desna slušalica
8 pin je lijeva slušalica i to izgleda ovako kada se zalemi....
Ovo bi trebalo staviti u kućište, odnosno vrh konektora a pronaći ćete ga ako rastavite punjač koji dolazi s modelom k800 i ne treba vam(ovo je mala vjerojatnost ali eto), ja sam imao viška opreme pa sam se u ovo upustio..
To izgleda ovako:
![]()
Kada ovo napravite, zatvorite kućište konektora na kraju postavite nekakvu malu pločicu da vam našpada pinove i dobili ste konektor..
Druga strana kabela je 3.5 mm konektor kojega možete kupiti u chipoteci za cca 3.5 kn/komad
kada ga odvrnete, vidjet ćete dva konektora jedan nasuprot drugome, te treći koji je ispod njih..
1- lijeva strana
2-desna strana
3-uzemljenje
Zalemiti pripadajuće žice ovako i dobili ste kabel....
![]()
Ukoliko vam se ne da raditi konektor a imate ga od starih SE slušalica, jednostavno ga odrežite po želji, skinite izolaciju i spojite pripadajuće žice na 3.5 mm konektor kako je gore upravo navedeno....

Odgovori uz citat
Bookmarks