Za ovo prvo neznam, probaj Google!
A ovo drugo , moze , ako imas router imas prikljucak za 4 ili vise kompova, samo ti treba kabel ili se mozes spojit preko wirelessa (bezicno)!
Zanima me dali postoji neki program koji u određeno vrijeme diskonetkira sa adsla?
i dali mogu dva kompa moj i od frenda u isto vrijeme biti spojeni na jednom adslu?
Za ovo prvo neznam, probaj Google!
A ovo drugo , moze , ako imas router imas prikljucak za 4 ili vise kompova, samo ti treba kabel ili se mozes spojit preko wirelessa (bezicno)!
Ovako u isto vrijeme mogu biti spojeni vise korisnika na adsl ali za ovo doskonektanje u određeno vrijeme neznam dali postoji koji prog pogledati cu pa ti javim ako nađem
aha.....
za ovo drugo me zanima dali ja mogu od doma i frend(od doma) se spojiti na njegov adsl pošto on ima flat.
Znam da se mogu preko njega spojiti ako on nije na netu, a kada je on na netu ja nemogu se spojiti pa me zanimalo dali možemo oba dvoje u isto vrijeme biti spojeni, dali je to ikako moguće.......
ja imam d-link router a on kasdu i mislio sam da se spojimo na jedan acc
...znači potrebno je konfiguirati modem da radi u router modu - tj. da je non-stop na netu - a ako se spajaš bežično kolega treba unijeti MAC adresu tvog kompa u router i to je to...
...što se tiče odspajanja s neta - ako je modem u router modu on je onda stalno na netu - tj. čim si upalio računalo ti si na netu a čim ga ugasiš više nisi - i tako obojica možete ići kada god hoćete na net...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Možeš ti koristiti njegov acc dok on nije spojen, ali se on ne može spojiti dok si ti spojen i obratno. Istovremeno ne može. Druga opcija vam je spajanje u lokalnu mrežu. U tom slučaju ti svoj ADSL možeš odjaviti (ako nisi na ugovoru), a s prijateljem se dogovoriš da plačate njegov popola. Ako ste susjedi u jednoj zgradi i dijelite zid ili ako ste u susjednim kućama koje ne dijeli zid, tad možete razvući mrežni kabel, a u protivnom je jedini način bežično, ukoliko ste dovoljno blizu.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks