Mislom da to nije moguće. Pa zašto ne bi spržio muzika na cd pa na liniju?
Zanima me dali je nekako moguce napraviti da stavim jednog limited usera (na win xp) te da on moze koristiti samo jedan folder na hard disku (Muziku).
Znaci ja bi kad se logiras na tog usera da nema nista na desktopu, samo taj jedan folder (odnosno shortcut do tog foldera) i kad ga otvoris da pomocu winampa mozes pokretat muziku. Znaci najbolje bi bilo da nema bas nista, niti start-a, niti sata, ni my computer, znaci samo taj shortcut....
dali je to izvedivo i ako je kako??? treba mi sada za novu oce mi sestra kod kuce slavit sa frendovima pa bi im slozio da mi na kompu mogu samo muziku slusat nista vise da nemogu radit.
Unaprijed hvala na pomoci.
Mislom da to nije moguće. Pa zašto ne bi spržio muzika na cd pa na liniju?
Neki playeri imaju party mode. Poprilično sam siguran da ga media monkey ima. Mislim da u dotičnom modu bez password ne možeš ništa. Ako to ne radi s media monkey barem znaš što ćeš upisati u google![]()
Takvo sto je izvedivo samo ako imas server u kuci...
A inace, probaj gog-ovu opciju...
Moglo bi se nešto izvesti dodijeljivanjem permisija.
Idi na Tools - Folder options - View - Isključi 'Use simple file sharing'.
E sad kad kreiraš limitiranog usera u CP-u, desnim klikom na neki folder odi na Properties - Security. Tu ćeš se morati malo poigrati, ja sam jednom pokušavao nešto slično ali mi nije uspjelo.
Uglavnom, ideja bi bila da sve diskove stavit pod full control administratora (tebe) i onemoguiš ikakvu kontrolu ostalim userima. Naknadno samo posebne foldere (npr muziku) omogući na korištenje ostalim userima i tebi. Kad bi taj user pokušao ući u tvoje dokumente, pisalo bi mu da nema potrebne dozvole...
Sve ovo bi trebalo limitirati korisnika, ali neće sakriti start menu i sl. stvari.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
da li bi se to moglo napraviti na next nacin?
1. Na C: disk snimis sve sto ti treba
2: Particija D: disk snimis samo muziku... s tim da instaliras i na njega Windows... i jos malo maste...
###1410989180026
Bilo kaj da napraviš u windowsima, svatko s malo više znanja i dužim prstima može to zaobići.
Za to postoje razni programi, od kojih je ovaj favorit: Security Administrator
Otvoriš gues account te s ovim programom poštelaš dozvole do zadnjg kutka računala. Na svoj account nabij šifru (isto i na Administrator account nabij šifru, koji je dostupan sa ctrl alt del kod login prozora)
Sad kad su "gosti" primorani koristit guest account, u ovom programu napraviš zabrane i dopuštenja za taj account.
Znaći, dopustiš paljenje winampa i/ili bsplayera, i ostaviš direktorij s mjuzom i filmovima. Ostavi i CD drive vidljivim. Apsolutno sve ostalo se može sakriti ili zabraniti. Taskbar, start, control panel, postavke foldera, explorera, interneta, properties za My Computer, kopiranje, micanje, brisanje itd.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
hehe to je cool... je li moze jedno pitanje nije bas vezano za ovo al ....
da li postoji neki prog ili nesto kad npr resetujem PC il ugasim da on vrati sve kako je bilo na one pocetne postavke koje ja postavim tako da recimo ako mi neko nesto skida il pobrise da mi se to sve vrati...
npr.... ako vodim neki internet club pa da se pobrise sve nepotrebno???
###1410989180026
Mislim da nije izvedivo. Jedino da svaki put vracas na last known configuration that worked ili sl. al opet neznam kako da odredis pocetno stanje te konfe koja recimo funkcionira...
sa ovim ne bi dobio fajlove nazad koji su obrisani, pocetno stanje konfe odredi tak da napravis repair s win cdom(odnosno popravi greske), ili ak mozes doci do task managera pokreni system restore u accesoriesu. za vracanje fajlova imas brdo programa ,recovery ili tak nest.... nisam siguran jel se vracaju datoteke na system restore, mislim da samo programi ali fakat nisam siguran... moje iskustvo je malo pa ti nemogu bas pomoc...
edit: sada sam skuzio da ti zelis obrisat fajlove....
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Mislim da imam koliko toliko dobro rijesenje za takve stvari.
U komp upiknes kakav stari hdd s 10-ak gb,i na njega instaliras os po zelji. Drugi (tvoj) hdd koji je vec bio u kompu uopce ne diras,vec ako zelis zabraniti nekome da se koristi tvojim podacima,na onaj mali hdd stavis sve sto ce tom korisniku sluzit,a u biosu disableas svoj hdd i bios zastitis s sifrom. Zapovjedis kompu da boota s tog malog diska,a drugi korisnik i nema pojma da tvoj hdd unutra uopce postoji,te nece tvoje podatke dirat,niti znat uopce da su mu nadohvat ruke... Kad ides ti radit na kompu,enableas svoj hdd,i bootas s tvog diska bez frke i straha. Malo izgleda komplicirano,al funkcionira 100%!![]()
Bookmarks