Alfa 100 je Minolta 5D s malo face liftinga. Kako imam 5D, a imam i iskustva s A100, mogu reći slijedeće.
Napredak u odnosu na 5D postoji, ali je meni nedovoljan za prelazak. Fokus je malo brži, ima jedan gumb (Fn) manje ali su te funkcije prebačene na lijevi kotačić (po meni bolje rješenje) jer je 5D tu imala WB što gotovo i ne koristim.
Kit objektivi vrijede koliko i koštaju. Ukoliko hoćeš kupovati kit, puno bolja investicija je A100 sa 18-200 objektivom. Nešto malo više vinjetira na širokom kutu od kit objektiva, ali je cijela priča kompaktnija i upotrebljivija jer s jednim objektivom imaš 11x zooma. Ali pošto je već A200 na pomolu, neki od kitova koji će biti na lageru mogli bi imati zanimljivu cijenu.
Bez obzira na sve, kada ulaziš u SLR razred, osnovni kriterij za odluku o sistemu mora biti prihvatljivost rukohvata. To je izuzetno osobna stvar. Iz iste kategorije probaj samo primiti različite proizvođače i onoga koji ti "legne" taj je za tebe. Razlog tome je vrlo jednostavan. SLR-i su dosta teži (još kad nakvačiš dodatnu opremu) i ako trebaš par sati držati 2..2,5kg u ruci onda je to jako bitno kako ti leži u ruci.

Odgovori uz citat

Bookmarks