evo ovako, pošto trebam uplatiti na račun jednoj firmi iznos od 50kn (preko one obicne uplatnice)
zanima me koliko mi jos uzme (pošta, fina i gdje vec to mogu)
ja mislim da je fina oko 5kn, kolko u posti kosta uplata, i gdje se jos moze uplatiti?
evo ovako, pošto trebam uplatiti na račun jednoj firmi iznos od 50kn (preko one obicne uplatnice)
zanima me koliko mi jos uzme (pošta, fina i gdje vec to mogu)
ja mislim da je fina oko 5kn, kolko u posti kosta uplata, i gdje se jos moze uplatiti?
Ako se ne varam, Fina uzima 2 kn, u svakom slučaju oni uzimaju najmanje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
huh onda sam ja krivu informaciju dobio...
onda budem u finu
![]()
internet bankarstvo (zaba) uzima 1 kn / 0,50 kn ako je žiro račun firme u istoj banci...
sumnjam da ce malac ic otvarat e-banking da bi sad uplatio tričlavih 50 kuna nekom jaranu.
5 ili 6 kuna je minimalna naknada po uplatnici mislim , ovisno o banci.
U PBZ-u zavisi od visine uplate, a kreće se od 1,00 do cca 3 kn, a ako se uplata vrši unutar banke, odnosno ako se prebacuju novci na nečiji račun u PBZ-u, onda provizije nema. Od kad koristim internet bankarstvo u zadnjih 3-4 godine, u banci sam bio 5 puta. Ne znam kako se drugima da ići naokolo i stajati po šalterima.
nije od 1-3 kune, nemoj napamet pricat kad neznas minimalnu naknadu za uplatu na racun.
za 1 kunu dobijes opcu uplatnicu.
6 kn minimalna naknada , za iznose 600+ kn je jedan(1) posto od iznosa do maksimalnih sto kuna.
inace da internet bankarstvo rula , ustedi se vremena a pomalo i novaca za 7 kn mjesecno ako se ne varam.
ok , ispricavam se.
krivo sam te shvatio.mislio sam da je jasno da mdoticni ne koristi to.brijem da ni zakonski nemoze(ak je under 18).
Sve 5. Zaključak bi mogao biti da ako imate mogućnost za internet bankarstvo da si ga uzmete jer štedite na vremenu i živcima, a i na nekoj sitnijoj lovi, što ja menja važno. Imam frenda kojeg nikako ne mogu uvjeriti u prednosti sa izgovorima da mu se to ne čini baš sigurnim i slično. Lijen je otići i ispuniti formular, zapravo.![]()
ma jasno , to je super stvar.
jedino kaj bi ja izbjegavo je placanje po trajnim nalozima stave ti neku ogromnu cifru , tipa ono 3 soma kuna za struju nesto krivo totalno , i samo iti se skien s racuna..pa ti potrazuj od elektre/tcoma/kog vec novce nazad.
da da, under age![]()
ma budem se zaletio do fine, najbliza je...
btw uplatnica (papir) je 20 lipa u fini..![]()
Pošto imam opciju Optima, imam limit od 1000 kn dnevno (računa se od ponoći do ponoći, a ne na 24 sata), ali svejedno i račune veće od 1000 kuna plaćam na taj način da ih razlomim. Nema nikakvog beda.
al svakako u fini,k u posti kad sam uplacivao oko 3500 uzeli mi 100kn điberi..
nego imam u zabi onaj studentski paket, i dobi se ona naprava za net bankarstvo...kako to djeluje, jel koristitte to...trebam nesto u banci sređivat il mogu od doma sve odmah prek njihove stranice..ne kuzim di pisem kako generiram na onom "digitroncicu" i to, sutra cu potrazit papire mozda ih i nađem pa ce mi bit jednostavnije, i uzimaju vecu il manju proviziju prek neta onda?
bio nekad oglas...
Ja ne znam zašto ne otvorite stranice od matične banke i potražite sve informacije u vezi načina rada i naplate, jer da tu sada svatko za neku drugu banku iznosi podatke, nema smisla.
Bookmarks