sve sam to napravio i sve radi al jel mogu kako imati hrvatski
Kao što znate (ili ne znate), sve motorole vXXX serije (v300, v400, v500, v525) može se softverski upgrade-at na v600 (a i v600 se može upgrade-at novom verziom softvera, tako da je up-to-date).
Ja ne mogu preuzet nikakvu odgovornost za vaše mobitele, što god se desilo... Ja sam to napravio na više mobitela i sve je bilo u redu. DA, gubi se garancija, ako ju imate.
Prvo vam treba USB ili serijski kabel. Na motorolu vXXX pašu kablovi za v60, v66, v70 kojih ima za kupit stvarno svugdje (USB kabel, oko 150 kn).
Postoje dva programa kojima se ovo može obaviti PST(Motorola Product Support Tool - ovdje je navedena najnovija verzija 7.1.1, ali radi i sa verzijom 6.7 i 6.9 koje se još mogu naći na netu) i MSS (Motorola Service Software), a ovisi o formatu file-a (samog softvera) koji skinete sa neta. Ako je file (kad ga odzipate) u .hs ili .shx formatu, koristite PST, a ako je u .vf3 formatu koristite MSS. Preporučam zato da prvo skinete softver za mobitel (flash ili flex), da vidite u kojem je formatu, a onda program koji vam treba da ne gubite previše vremena.
Postoje tri oblika u kojem možete naći softver za motorolu:
Flash - recimo da je to nešto kao OS kod kompjutora
Flex - on definira sve opcije, menije, predinstalirane igre, wallpapere, ringtonove i sl.
Flash+Flex (monster pack) - flash i flex u jednom.
Pošto su dva najbolja site-a, na kojima se može naći stvarno puno različitih verzija softvera i programa (motorola.acidjazz.com i coma.fsb.hr/motorola) trenutno izvan funkcije, najnoviju verziju flash-a (TRIPLETS_G_0B.09.38R) i jedan od najstabilnijih i najnovijih flex-eva (SE6452AXXP10F9) skinut ćemo sa http://s87445123.onlinehome.us/triplets/ .
Pošto su oba file-a u .hs formatu koristit ćemo PST.
Što treba skinuti s interneta:
PST 7.1.1
PST patch
Flash - TRIPLETS_G_0B.09.38R
Flex - SE6452AXXP10F9
Nakon što skinete PST i patch za njega,instalirate pst i mali update koji se nalazi uz njega. Zatim odzipate unipatch u direktorij gdje je instaliran pst (kod mene C:\Program Files\Motorola\PST) i pokrenete ga. Stisčete next dok ne patchira sve file-ove i spremni ste za daljnje akcije.
Ako spajate mobitel po prvi puta, kad god se pojavi prozor "new hardware found" vi NE stisnete "search for driver automaticly..." nego izaberete onaj folder u koji ste instalirali PST (C:\Program Files\Motorola\PST) da iz njega vuče drivere.
Ako po prvi puta pokrečete PST, kad spojite mobitel i pokrenete PST, trebalo bi vam se pojaviti još par puta "new hardware found" i ponovo ga usmjerite na C:\Program Files\Motorola\PST.
Ako ste sve drivere pravilno instalirali, možemo krenuti na sljedeći, glavni korak:
Napunite bateriju do kraja!!!
Spojite mobitel.
Pokrenete MultiFlashFlex.exe iz C:\Program Files\Motorola\PST direktorija. Kad stisnete gumb "show devices" dole bi vam se trebalo pokazat "motorla phone (vXXX) Conected..." ovako kao na slici.
Nakon toga stisnete kvačicu enable flash (one kvačice sa strane neka budu uključene kao na slici) i izaberete TRIPLETS_G_0B.09.38R i stisnete gumb "start". Proces traje nekih desetak minuta.
Kad je proces flashanja gotov, upalite mobitel i ponovite isto, samo sa SE6452AXXP10F9 fileom. U ovom slučaju SE6452AXXP10F9 ima ekstenziju .hs pa opet birate "enable flash", ali u većini slučajeva, flex ima .shx ekstenziju, pa treba stisnut kvačicu "enable flex", a dalje je postupak isti.
Kad je i taj proces gotov i upalite mobitel, imat ćete motorolu v600 sa najnovijim softverom u ruci.
Naravno, ako flashirate v300, Bluetooth neće raditi jer ga nema, ali sve ostalo bit će isto.
Jedna napomena: flex SE6452AXXP10F9 nema u sebi Status report za SMS, ali ako ste ovo savladali, bit će vam lako to uključiti nakon što pročitate thread "seem-edit mini tutorial"
Stretno!!!
Ponekad ti pojedeš medvjeda, a ponekad... medvjed pojede tebe.
sve sam to napravio i sve radi al jel mogu kako imati hrvatski
Možeš. Trebaš nabavit language pack 0037, za taj određeni softver. Ja imam 0037 language flash za TRIPLETS_G_0B.09.1DR_VA i TRIPLETS_G_0B_09_9ER.
Bio sam našao na netu i za TRIPLETS_G_0B.09.38R, ali link više nije radio i sad ga nemrem nigdje naći.
Iako su ovi language packovi namjenjeni za određeni flash, možeš ih stavit i na druge. Meni je to radilo bez problema...
Ako na netu negdje nađeš bilo koji 0037 language reflash (jedan od ovih imaš na www.motclub.com), probaj, ništa te ne košta... Najgore kaj ti se može desit je da ćeš morat ponovo flashirat sa ovim softverom.
Dobra vijest!
Od sutra će opet proradit http://coma.fsb.hr/motorola/ , na kojem se nalazi veeeliki izbor raznih flash-eva i flex-eva. Tam su i svi ovi programi na jednom mjestu...
jel mi možeš raći neki link sa 0037 language packom jer na motoclubu ima samo vodafoneov 0037 lp
P.S. koji jezici su 0039 language packu
Language Package 0037 (UK English, German, Dutch, Polish, Hungarian, Czech, Croatian)
Probaj danas na coma.fsb.hr/motorola . Trebao bi proradit...
0039 je vodafoneov a 0037 je unbranded pa jel onda neko može stavit link na 0037 jel ga ja ne mogu naći na netu
Ne, to nema veze sa vodafoneom. 0037 je jedini koji sadrži hrvatski jezik. Razlika je jedino u tome, za koji su flash predviđeni... Ovaj na motclub.com je za neki vodafone-branded flash, ali ništa zato, možeš probat reflashat s njim, pa ak radi, super!
pa koja je jebena šifra za motoclub? probo sam motoclub, motoclub.com, motoclubcom, moto club i neradi
joj sorry skužio sam da je MOTclub, a ne MOTOclub
e ****** sad moram ponovo flashirat jel nije uspio flashirati sa vodafoneovim 0037lp i sad ga uopce ne mogu upalit pa flashiram ponovo
Dali bi mi netko želio flashat moju motorolu v525 jer ja nemogu jer mi je baterija prazna, a soft. mi se nekaj sjebao i nemogu je puniti.
Ak treba budem platio, bilo tko na području Zagreba tko bi mi htio flashat mob. molim vas da mi se javi na zvonimir @ asp385.com ili na PM ovdje na forumu.
Unaprijed zahvaljujem
ne radi ništa moro sam sve vratit na SE6452AXXP10F9 i
TRIPLETS_G_0B.09.38R KADA će proradit coma.fsb/motorola
Bookmarks