Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam priliku isprobati isti objektiv (doduše na jedan dan) na Minolti. Uglavnom se slažem sa svime što si napisao. Ali ipak imam onaj jedan neodređeni osjećaj da je meni bolji nego tebi. Iako je to subjektivna stvar, mislim da ima i nekih objektivnih razloga.

Naime, Sigma ima jednu generalnu boljku. Što je objektiv s višim serijskim brojem, povećavaju se tolerancije u proizvodnji i rasipanje rezultata. Kako sam ju probao prije više od godine dana, te tolerancije su bile manje nego sada. Isto tako sam se uvjerio kod svojeg objektiva. Kupio sam ga kada je bio nekih 4..5 mjeseci u prodaji. Kompa je kuio isti kad mu je malo pala cijena (2007). Noviji komad ima više "lufta" na zoomu, blenda je glasnija, na tele poziciji se vidi back focus (mali, ali vidljiv). Moj objektiv je stariji skoro godinu dana i bolji je osjećaj nego s novim.

Zato savjet za kupnju Sigme. Kupiti objektiv unutar 6 mjeseci od njegovog stavljanja na tržište. To su onda odlični primjerci. Kad je model star više od godine dana, treba čekati reviziju istoga (jer onda mijenjaju alate, makar se parametri ne mijenjaju).
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zbozic Pregledaj post
    Zato savjet za kupnju Sigme. Kupiti objektiv unutar 6 mjeseci od njegovog stavljanja na tržište. To su onda odlični primjerci. Kad je model star više od godine dana, treba čekati reviziju istoga (jer onda mijenjaju alate, makar se parametri ne mijenjaju).
    Ovo drzim korisnim savjetom.

Inace, ti nisi prvi izvor koji mi je ovo spominjao. Odnosi se na sva Sigmina izdanja, pogotovo objektive namjenjene koristenju na Canon tijelima. Inace ovo je mali paradoks, jer je ustaljena ideja da je pametno pustiti da proizvod malo "odstoji" na trzistu i dozivi koji reviziju, kako bi se otklonili eventualni bug - ovi, sto kod Sigme ocito ne drzi vodu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikkor (kit) 18-135 Vs Sigma 18-200
    By Nino_SA in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 16-10-2007, 21:21
  2. Canon EOS 400D + Sigma?
    By Zmax in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 25-09-2007, 11:34
  3. Sigma 170-500mm + Canon 300 eos
    By M-power in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema