ZAKON!
Sniperu puno hvala, nebi mi to palo na pamet jos 100 godina.
Znaci samo bez jednostukih navodnika u case-u i sve sljaka...
Hmm, moram priznat da sam i ja pomalo zaboravio C, ali kopka me da ti kod ovog case ne trebaju ovi navodnici, dakle ne case '1' nego samo case 1.. Probaj pa javi, ako ne ide budem ja nakon dugo vremena pokrenuo DevC pa vidio šta ne valja![]()
ZAKON!
Sniperu puno hvala, nebi mi to palo na pamet jos 100 godina.
Znaci samo bez jednostukih navodnika u case-u i sve sljaka...
Ako se dobro sjećam, navodnici su samo kada upisuješ znakove.
Naravno jednobitne znakove u koje spadaju i slova i brojevi (vjerojatno još neki posebni znakovi).
A ti upisuješ višebitni podatak (dvoznamenkasti broj).
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Napisati program koji ce pronaci i ispisati na ekran kolko ima petocifreni brojeva od kojih je suma zadnje 4 cifre jednaka prvoj cifri
Ja bih to ovako:
Možda može i jednostavnije, ali ovo je ovako na brzinuCode:#include<stdio.h> int main(void){ int a, n, suma; for(n=10000; n<=99999; n++) { a=n; // prvo pospremiš vrijednost tog broja u pomoćnu varijablu da ti se ne izgubi suma=0; while(n>9) { suma=suma+(n%10); n=n/10; } if(suma==n) printf("%d ", a); n=a; } return 0; }
EDIT: sad tek vidim da program treba ispisati koliko ima takvih brojeva, a ne ispisati sve takve brojeve... Budem to prepravio ako je potrebno![]()
Zadnji uredio Sniper : 18-06-2012 u 15:00
Bookmarks