meni nije jasno zasto se uopce truditi, nece uvaziti nicije misljanja niti su do sad uvazavali. ali vrag mi ne da mira pa cu probati.
"Razlozi ukidanja oglasnika su to što je ovaj forum prvenstveno zamišljen kao mjesto razmjene znanja a ne dobara."
ova mi recenica nije bas jasna. zato sto postoji oglasnik i ljudi trguje, to sprecava razmjenu znanja? molio bih nekog da mi to pojasni.
samim time sto postoji oglasnik ce se dosta novih clanova pridruziti forumu i mozda poceti i sudjelovati u raznim raspravama, a ne samo se sluziti oglasnikom. a i ako ce se samo sluziti s njim, kome to tocno steti? ljencugama od moderatora koji nisu u stanju moderirati oglasnik?
"te što je u međuvremenu oglasnik koji sam zamislio i otvorio da bude usputna pomoć članovima da se riješe nekog komada opreme viška postao mjesto u kojem se radi preprodaja veće količine robe na crno."
od kud vama informacija sto je na crno a sto nije? ako na nesto sumljate da ne valja, da je svercano ili ukradeno, mozete obrisati taj topic. sta je to TOLIKI problem?
"Također je takav profil foruma u kojem je oglasnik prilično dominantna komponenta privukao na forum ljude koji uopće ne sudjeluju u raspravama na ostatku foruma pridonoseći time znanju zajednice, što nije smjer u kojem sam ikad želio da forum ide."
i kome oni tocno smetaju? pogledajte samo koliko ljudi sudjeluje u chatonici, svaki dan pisu tamo, a imau po 100-300 postova.
"Priznajemo poraz na tom području, ne možemo osigurati ravnopravne uvjete svima u oglasniku a istovremeno održati nekakav red na forumu i balans tema u tematskom dijelu foruma s količinom tema u oglasniku."
a zbog ceg tocno je potreban taj balans? jesmo mi krivi sto svaki dan ne izade novi mob, pa da mozemo otvarati 5 tema dnevno i raspravljati? nije mi bas jasno sto hocete od nas. kad god dode neki novi zanimljivi mob, komentira se, uvijek onaj tko ga prvi dobije napise neki kratki review, sve u svemu, tema je toliko koliko ima, i dosta ih je. i kakve veze sto ih ima vise u oglasniku?
"Stoga, od ovog trenutka oglasnik prestaje funkcionirati i oglašavanje ćemo prepustiti web stranicama kojima je to core business, oglasniku i kupiprodaj kao najjačim i najetabliranijim hrvatskim web stranicama u području malih oglasa, stavljanjem izravnih linkova na njihove kategorije za prodaju mobilnih telefona."
procitajte postove od ekipe sto je iznad mene napisala, ipak kad si preko ovog foruma kupovao mob si znao da ne kupujes macka u vreci. isto tako si upoznao forumase i znas kome mozes vjerovati a kome ne.
znam da je ovo se uzaludno. sad ce netko reci da je licemjerno od mene koji sam tu vec 2 godine, a imam samo 1xx postova da pametujem, ali forum pratim svaki dan, pogotovo nokia i SE dio, sigurno provedem oko 30min do 1h dnevno na njemu. ne volim pistati postove, jer se vecino ono sto je bitno napise prije mene, a ne volim ponavljati. nemam neko posebno znanje da mogu pridonijeti ovoj zajednici, ali je ona pomogla meni.
da ne bi rekli da sam sposoban samo kritizirati, ponudit cu i rijesenje.
ja bih ogranicio da se moze mjesecno otvoriti jedan topic. dakle, tako bi trgovala samo ekipa koja stvarno prodaje svoj mob, ili ga mijenja. i to ne na nacin da vi morate kontorilirati koliko je tko otvorio, nego softwareski, sigurno postoji skripta za to.
isto tako, kad se otvori topic, da se automatski zakljuca, dakle nema nikakvog bumpanja i tih sranja, sve se rijesava preko PM (ako se ne varam tako je bilo na pocetku). samo onaj tko je otvorio ga moze editirati (recimo ako dode do promijene cijene, ili da javi da je prodan).
za sad mi ne pada nista drugo na pamat.
ponovi cu opet, nadam se da cete dokazati meni, i cijeloj ovoj zajednici da ste spremni uvaziti i poneki prijedlog i napraviti i poneki kompromis. nemorate se uvijek postavljati kao da ste iznad nas jer niste, jer bez nas korisnika nemate apsolutno nista.
jos nesto. napisali ste da ne zelite ljude koji ne sudjeluju u rapsravama.
ajmo uzeti za primjer mene. ja sam tu vec solidne 2 godine, svakodnevno posjecujem forum. prvi put sam tu dosao cisto iz svoje ljubavi prema mobilni telekomunikacija, da saznam nesto novo. u te dve godine sam skupio 181 post, vecinu tema sto sam otvorio je bilo u oglasniku, ali mi on nije bio primaran razlog zasto tu dolazim, niti mi pada na kraj pameti prestati posjecivati forum cak ako ne otvorite opet.
e sad, ja ne sudjelujem aktivno u raspravama zato sto smatram da su ljudi prije mene rekli vecinu stvari koja je bitna (sto se sad ima u detljae reci o mobu, znaju se specifikacije, nema se to sto mudrovati, osim ako ga imas pa napises misljenje). i ja sam recim zato tu nepozeljan? zasto sto nisam svakom loncu poklopac, i sto ne stancam 30tak postova dnevno, od kojih bi vecina bila cisto ponavljanje necega sto se vec zna?

Bookmarks