Pozdrav,
eto nazalost imao sam nezgodu s P990 i nakon ostavljanja mobitela u servisu dobio sam odgovor da ne podlijeze jamstvu i da je potrebna zamjena maticne ploce,
znali tko:
a) dali se to isplati
b) i koliko to kosta?
hvala!
Pozdrav,
eto nazalost imao sam nezgodu s P990 i nakon ostavljanja mobitela u servisu dobio sam odgovor da ne podlijeze jamstvu i da je potrebna zamjena maticne ploce,
znali tko:
a) dali se to isplati
b) i koliko to kosta?
hvala!
Zadnji uredio beetleman : 03-12-2007 u 13:42
a pa posalji mail njima tamo u elektromagic i pitaj ih da ti maticna ploca neradi koliko bi ih dosle ruke i maticna ploca...
meni su do sad uvijek odgovarali na mailove i to precizno a ne po principou dodji pa vidi
Zadnji uredio Red Dwarf : 01-12-2007 u 09:24
Pa uglavnom ti je maticna ploca skuplja od cijelog moba,pa se ne isplati. Evo frendu riknuo w300,maticna,nova dode 1200 kn..
Tnx, vidjet cu... iskreno taj mob sam cekao 2 godine, i kompletno me zadovoljava, a sad da ga ne popravim pa da idem isti takav okolo trazit ne znam..iskreno u opakoj sam dilemi...
Evo danas bio u EMC-u, sve u svemu trebalo bi zamjenit maticnu plocu, a to se ni najmanje ne isplati, no postoji jedan dodatak, mob radi bez problema i rekli su da dok radi, radi!tako da sam zadovoljan, jer ocito ce raditi, a sad koliko, vidjet cemo, i ovo je izvrsno obzirom da sam ga otpisao
.
cekaj stoti je i prije radio?pa nisi ga onda niti trebao nositi na servis.e da.sad samo pogledaj gdje je na p990 onaj indikator da je mobitel bio izlozen utjecaju vode pa kupi novi taj indikator pa mozda i garanciju opet dobijes
je radio je, samo su malo tipke "stekale", isao sam ga dat cisto da vidim stanje! indikatori se ne mogu samo tako promjenit, a koliko sam saznao postoji tri komada, jedan na bateriji, jedan na sim citacu i jedan unutra, ne znam tocno gdje.
No i da se zamjene, uvjek postoje sitni tragovi oksidacije na konektorima, koji ne smetaju, ali iskusni serviseri primjecuju.
Ono sto sam pak saznao od frendova (servisera iz Sensa i Mobisa), kada se tako nesto dogodi, uz normalno prekid napajanja mobitela (vadjenje baterije), vrlo je pozeljno ga sto prije rastaviti i maticnu plocu na sekundu uroniti u alkohol i nakon toga dobro posusiti.
Eh da sam znao prije, no i ovako, mob radi.![]()
U alkohol, ali čisti alkohol za čišćenje (pod čisti mislim onaj od 70-80%).. Sigurno ne u šljivovicu![]()
ZA takve je stvari dobro imati onaj plin u spreju; komprimirani zrak sa dodatkom plina za čišćenje.. Soffio se zove čini mi se, ima ga u EuroTradeu..
![]()
sto nije ta shema s alkoholom samo za to kad nemas onu neku kadicu a mobitel ti u more upadne?ugl mene su ucili tako...i naravno standardna kombinacija s fenom(susilom z akosu)
alkohol isušuje vodu ( šta je tu čudno ) ... kad se napijete jel ste sljedeći dan žedni , zato![]()
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
kad se napijem sljedeci dan me boli glava a ne da sam zedan...
a eto to nisam znao...e da i sto se indikatora za vodu tice...da nema oksidacije dalo bi se to srediti...makar ja tako mislim...ma sto posto bi ih se dalo naci na ebayu ili tako negdje...
moguce, budem vidio, btw ima li negdje na netu shema ili video kako rastaviti P990?
hahaha...mislis isto onako kao za nokiu n93 sto sam ja bio skinuo.pa sto nema negdje u podforumu sonyericsson tutorialv za to.ugl sad sam na netu preko p990i pa mi je malo nezgodno surfati.pa upisi na youtube p990i dissasembly ili tako nesto.za nokije je stranica blue-nokia inace ako netko nije znao
jesam trazio sam, nis pametnog nema![]()
a onda ti preostaje ona poznata metoda : "Uradi sam"
basheheh, radije cu jos gledat pa cu naucit od nekoga
![]()
hahaha...uvijek ga mozes dati meni pa da ti ga ja rastavim...obadvoje cemo imati koristi od toga...ti ces gledati pa ces nauciti od mene, a ja cu takodjer nauciti rastavljajuci ga...nista lakse![]()
al prije toga potpises neki dokumentlol
hehe! salu na stranu, vidjet cu se s jednim frendom koji radi u Ericssonu, pa cu vidjet kaj moze izvuc od tamo!
![]()
Snimite pa postaj na youtube, tak da svi imamo koristi od toga...
![]()
![]()
![]()
Zadnji uredio n00b : 04-12-2007 u 23:24
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
pa evo meni rastavljanje bilo kojeg mobitela nije stvarno nikakvi problem...i ona nokia n93...isao gledati orig. tutorial(servisni) i na kraju mi dopi*dio i onda sam isao odoka rastavljati...pa stvarno vam nije nikakav problem to rastaviti...samo treba malo volje i logickog zakljucivanja...e i da napomenem da sam samo jednom pogrijesio...kad sam isao rastavljati k750...otisao je prekidac kamere...nazalost...al eto...ugl bit je u tome da se ima T6 torx i da se ima ona "trzalica" da se podizu krajevi i to je to.
Bookmarks