Zna li ko kako zaobič filtar za torente postavljen na faksu?
ako neko zna ajd molim vas da mi pomognete![]()
Zna li ko kako zaobič filtar za torente postavljen na faksu?
ako neko zna ajd molim vas da mi pomognete![]()
pa ako su blokirani preko firewalla onda samo malo proprčkaj po postavkama i enejblaj port...
A KAJ SAD TI GLEDAS�
A administrator je retardiran pa nije promijenio lozinku LOL
Ako ne pomaže enkripcija, onda ga je teško zavarat.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
nekak igrom slučaja upadneš ko admin zatim odeš u firewall opcije i samo namjestiš da ne blokira utorrent tj. pogledaš na kojem je poru te u firewall opcijama staviš da on ne blokira taj port
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Igrom slučaja da pogodi username i pass?Ajme...
a kaj da mu velim uzmi neki prog i razbi šifru? to nije legalno![]()
![]()
http://www.metacafe.com/watch/312243...n_xp_password/
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Takve stvari nisu zabranjene na računalima nego na routerima, tako da i dođe do admin passowrd na računalu ne može ama baš ništa napraviti...
Faks je za učenje, a ne za piratiziranje, imaš net doma i peglaj...
To ti nažalost nema veze kojeg klijenta koristiš, jer blokiranje vrlo vjerojatno nije rađeno na razini torrent klijenta i njihovih najčešće korištenih portova, već kao što sam naveo u postu iznad, blokiranje p2p downloada općenito radi se tako da se kroz minimalne dozvole zabrani sve ostalo (na razini portova, naravno).
![]()
//My Nokia History\\
5110>>3210>>3310>>6310>>8110>>7210>>6230>>6288
Sto posto je stvar u routeru. Nije dozvoljen port za skidanje torrenta. Imal sam takav problem doma, samo treba na routerima podesiti port forwarding za ip adresu kompica s kojeg skidas. A mislim da to tebi nije izvedivo s obzirom da mu nemas pristup![]()
Mišljenja sam da je u većim sustavima, tipa znanstvene ustanove, ipak malo složenija situacija nego kod tebe doma
Dakle, vrlo vjerojatno je prvi ulaz u mrežu neki Internet router, nakon kojeg slijedi nekakav DMZ (demilitariziana zona), tj. dio mreže izoliran i od Interneta i od lokalne mreže, u kojem se nalaze serveri.
Između tog Internet routera (ili više njih) i DMZ-a obično se nalazi neki firewall (bilo softverski, bilo hardverski) na kojem se definiraju sva pravila pristupa lokalnoj mreži, DMZ-u i naravno Internetu i obrnuto.
E tu su onda mogućnosti zabrana i dozvola nebrojene. Sama zabrana skidanja torrenta, tj. skidanja preko p2p ne postiže se eksplicitnim blokiranjem portova, jer bi to praktički značilo blokiranje svih portova između 1024 i 65536Zato se, kao što sam već naveo, te stvari blokiraju tako, da se dozvoli samo ono što je dotična ustanova ili firma propisala nekom Politikom sigurnosti.
Pojednostavljeno, admin u firmi kaže svojoj upravi da bi se trebalo onemogućiti to, to i to, jer to sve guši propusnost mreže i samim tim šteti firmi ili ustanovi, a i veći je rizik od ulaska nepoželjnih "stvari" u sustav. Uprava kaže, dobro, napravite dokument kojim se to propisuje, a mi ćemo ga odobriti.
Nakon toga, admin propiše da je, što se tiče Internet prometa, dozvoljeno "klasično" surfanje Internetom (port 80) i eventualno pregledavanje web mailova koji idu preko sigurne veze (port 443). To je najčešći slučaj, eventualno se još doda ftp (port 21). I to je to. Firewall propušta samo ta 2-3 porta, a ostalo se blokira.
A što se tiče tvog eventualnog pristupa tom firewallu ili čak routeru, s tim se nemoj uopće zamarati, jer se oni vrlo vjerojatno nalaze na jednom sasvim drugom segmentu mreže, potpuno nevidljivom tvom pc-u.
Naravno, sve ovo gore navedeno ne mora biti, ali posljednjih godina je sve češći slučaj.
Evo, nadam se da vas nisam puno zadavio s ovim. Htio sam vam samo predočiti najčešće situacije u takvim, uvjetno rečeno, malo većim mrežnim sustavima.
//My Nokia History\\
Nisam znao kud prvi post napisat, pa ću ovdje
Dakle, moguće je da je sve to riješeno na routeru, ali vjerojatnije je da su već na firewallu koji je vjerojatno iza nekog Internet routera, postavili neko web pravilo koje dozvoljava samo http browsing/downloading i eventualno ssh. Prema tome, portovi 80 i 443, a ostalo block.
//My Nokia History\\
dakle nema spasa![]()
dakle ako stavim na utorrent port 80 ili 443 onda ču moč skidat?
ubiti kažu nešto da to ta carnteova mreža...?
Nažalost ne to su zauzeti portovi i nejde p2p kroz njih
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Bookmarks