G9 nije jeftin aparat.

Cak i da se radi o aparatu nize cijene, i on mora zadovoljavati osnovne kriterije ispravnosti.

Tvoj G9 primjerak ih ocito ne zadovoljava.

Bez obzira na "objasnjenje" koje su ponudili ti imas pravo na zamjenu uredjaja i to sve do onda dok ti konacno ne nabave model koji nema navedenu gresku.

Povrat novca je, ako nemaju ispravan model, takodjer realna opcija.

Meni su recimo uvalili Sony DSC 717 bez punjaca i kablova (vjerovatno se ne radi o njihovoj greski vec o greski proizvodjaca). Medjutim aparat je kupljen u HG Spotu koji nema izravan ugovor sa Sony - jem o distribuciji njihove opreme, vec kupuju na veliko kod trecih i robu isporucuju na nase trziste pod nekim svojim uvjetima (i servisnim i garantnim), tako da im otpis i povrat ostecenih modela ne prolazi, kao recimo generalnim zastupnicima. Tako su mi kako ne bi morali otpisivati taj primjerak na svoj racun prodavali price kako to nije njihova greska i kako bi se trebao obratiti Sony servisu, na sto sam ih pitao za zdravlje i ispalio na zovce u ducanu, pa su rekli da se samo malo strpim i da cu dobiti novi aparat. Smatram dreku i ljutnju u ducanu barbarskim ponasanjem, ali to je kod nas ocito jedini nacin da u odredjenim slucajevima zamjenis neispravnu robu.

Slicnu situaciju sam imao i sa modelom F828, koji mi je bio isporucen sa baterijom koja je trajala ravno pola sata, kada je bila napunjena do kraja.

Stoga...trazi sto je tvoje.