Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nokia N73 Internet

UMTS 2100 MHz GSM 850/900/1800/1900 Mhz

GPRS/EDGE, MMS, JAVA

Ovaj mobitel ima UMTS , GPRS i EDGE

Ja sam na VIP-u

E sada

Što preporučate preko čega da se povežem da bi mogao surfat internetom i kako bi to izgledalo?

Nisam na preplati ali bih mogao prijeći ako treba.I zanima me cijena kolika bi bila po prenešenim podatcima ili po satu?

e to je to

hvala unaprijed

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovisno da li hoćeš surfati na računalu ili na mobu...

Ako ćeš surfati na računalu, instaliraj si PC Suite i u njemu imaš opciju Connect to the Internet što je čarobnjak koji će ti pomoć u povezivanju laptopa ili PC-a na Internet.

Što se tiče moba, trebat ćeš neki podatkovni tarifni model, a to znači i da ćeš trebati nekakvu pretplatu za govornu uslugu (čitaj: telefoniranje). U prijevodu ti to znači sljedeće...odabereš nekakav Vip model 50 ili 100 (ovisno kakve su ti potrebe za razgovorima) i Mobile Broadband 128, 512, 1024 ili 3072. Recimo da si za početak uzmeš 512 MB, a ako ti bude trebalo više (vidiš na mjesečnom računu koliko si prometa potrošio) lako pređeš sljedeći mjesec na jači paket. Ako ćeš surfati na PC-u ili laptopu, preporučujem paket od 1 GB.

Cijene...uzet ću u obzir da si za glasovnu komunikaciju odabrao Vip model 50:

Vip Mobile Broadband 128: 50 + 45,5 + 12,5 = 108 kn
    Vip Mobile Broadband 512: 50 + 95,5 + 12,5 = 158 kn
    Vip Mobile Broadband 1GB: 50 + 145,5 + 12,5 = 208 kn
    Vip Mobile Broadband 128 MB + 1 GB (Opcija 1 GB): 50 + 45,5 + 91 + 12,5 = 199 kn
    Vip Mobile Broadband 3GB: 50 + 245,5 + 12,5 = 308 kn

Uzmi u obzir da je tu uključeno 50 kn za razgovore, SMS i MMS poruke prema svim mrežama i još 10 minuta razgovora u Vip mreži ako potpišeš trajni nalog i 450 (15 poruka dnevno) WebSMS poruka (što možeš uredno slati sa moba ako imaš neki pošten browser na mobu i jedan si od onih strpljivijih likova) ako si aktiviraš Viponline (besplatno).
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T-Maca

Hvala ti puno

A ići ću sa Mobitelom na internet , a još malo pa možda kupim laptop tako da HVALA ZA NAPISANE OBADVIJE OPCIJE ! ! !

Googlat ću za ovaj Viponline , jel to ide preko GPRS-a ma nema beda idem googlat , mislim da će ovih 512 biti super za mene da kada sam kod bake /izlet / škola i treba mi neka informacija samo odem na google i surfam !!!

E sada , a kakave su cijene bez pretplate pa da odlučim ili možete dati link ili idem googlat?

Hvala

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao NiX4 Pregledaj post
    T-Maca

Hvala ti puno

A ići ću sa Mobitelom na internet , a još malo pa možda kupim laptop tako da HVALA ZA NAPISANE OBADVIJE OPCIJE ! ! !

Googlat ću za ovaj Viponline , jel to ide preko GPRS-a ma nema beda idem googlat , mislim da će ovih 512 biti super za mene da kada sam kod bake /izlet / škola i treba mi neka informacija samo odem na google i surfam !!!

E sada , a kakave su cijene bez pretplate pa da odlučim ili možete dati link ili idem googlat?

Hvala
    Pa ovako, sto se prepaida tice, samo simpa ima recimo koliko toliko povoljnu opciju tj paket od 5 mb za 15 kn sto je najjeftinije bez pretplate. Medjutim nije ni to lose za pogledat mail, messengere, koji put pogledat nekaj sitno na webu. To sam koristio nekoliko mjeseci. Sad sam presao na vip i uzeo 128 mb tarifu i to mi je sasvim dovoljno za surfanje. I da ak imas carnet racun dobijes 50% popusta i ne moras uzeti govornu tarifu, tak da me sveukupno dodje 57 kn sto doista nije puno.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao borisxy Pregledaj post
    Pa ovako, sto se prepaida tice, samo simpa ima recimo koliko toliko povoljnu opciju tj paket od 5 mb za 15 kn sto je najjeftinije bez pretplate. Medjutim nije ni to lose za pogledat mail, messengere, koji put pogledat nekaj sitno na webu. To sam koristio nekoliko mjeseci. Sad sam presao na vip i uzeo 128 mb tarifu i to mi je sasvim dovoljno za surfanje. I da ak imas carnet racun dobijes 50% popusta i ne moras uzeti govornu tarifu, tak da me sveukupno dodje 57 kn sto doista nije puno.

ček ček

ja imam max adsl jel bi ja mogao aktivrat canet i njega ne koristit jer ja čujem da je beplatan i pretplatu 128 mb-a i 50 tarifu plčati samo 57 kuna mjesečno ako sam dobro skuzio'???

i što je to vip online , nisam našao ništa na google-u

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako viponline ti je spajanje preko zice ali imas mogucnost da ti odmah skida sa vipme salda a ima i mogucnost pretplate, nista posebno, a i skupo je. Npr ja nekad odem, i skida mi 5.5 kn za 1h, i to poslje 7 navecer, ali posto dobivam od vipa nesto bonusa svaki mjesec pa to iskoristim. To je za surfanje preko kompa. A sto se tice carneta to nema veze sa adslom, moras imat carnetov racun, na to imaju pravo srednjoskolci, studenti, zaposlenici nekih ustanova. Imam samo data tarifu, bez govorne pretplate. I to placam 57 kn.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam srednjo školac i jel bi ja sada to mogao kako aktivirati ?
    i jel se plaća što taj carnet?
    znači kolko bi me došla ova pretplata

Vip Mobile Broadband 128: 50 + 45,5 + 12,5 = 108 kn

(uključena je i 50 tarifa za razgovaranje)

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo sto si napisao to mozes i bez carneta, ovisno da li zelis govornu tarifu. Moras imat carnetov racun, sam po sebi nista ne kosta, ja ga nekad koristim za net preko kompa i tada mi se naplacuje 1.83 navecer, a sam racun ne kosta nista. Ali moras ga imat ili izvadit to u skoli al za spomenutu pretplatu ti ne treba. Jer 128 mb inace dodje 91 kn, a 50% popust se dobije ili ak imas carnet racun kao ja ili ak se uzme govorna pretplata.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znači ja bi uzeo pretplatu sad tarifom 50 i mobile broadband 128 MB

kollko bi me to koštalo mjesečno?

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    108 kn koliko si i napisao. Jer uzimanjem govorne tarife dobivas popust od 50 posto na data tarifu ali ipak pitaj jos u vipu.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemaš što pitati u Vipu...piše na Web stranicama da ukoliko imaš na SIM kartici voice uslugu (iliti tu govornu tarifu) dobivaš 50% popusta na data tarifu...Dakle to je točno što ste rekli.

Da razjasnimo neke stvari:

Viponline je stara usluga Vipa za modemski pristup preko žice. To više nitko ne koristi, jer je puno isplativije koristiti naplatu prema prometu.

CARNet trebaš samo ako si planiraš upiknuti Vodafone Mobile Connect karticu ili modem i onda ne moraš imati govornu tarifu (ako ju ne koristiš) i dobivaš 50% popusta. Dakle onda ti je to samo 58 kuna za 128 MB ili 108 kuna za 512 MB. Ali napominjem da onda ne možeš sa te SIM kartice zvati, ali recimo možeš primati i slati SMS poruke (jer je to podatkovna usluga) tj. ne možeš ju prebaciti u mobitel i koristiti za zvanje. Dakle to ti je samo ako ju planiraš koristiti u modemu/kartici za laptop ili PC.

Ako želiš istu SIM karticu koristiti i za razgovore, zaboravi gnjavažu sa Carnetom i samo aktiviraj standardni Mobile Broadband i dobivaš 50% popusta...

S tim da napominjem, kod CARNeta je podešavanje malo kompliciranije (moraš neke sigurnosne postavke štimati i upisivati username i password) a sve podatke ćeš naći na www.carnet.hr/mobile. Kod Vipneta je sve straight-forward i to ćeš nakon 3-4 klika biti spojen na Net.

Da rezimiram:
    U tvom slučaju sa N73 s obzirom da već imaš UMTS i EDGE i želiš sa tim mobitelom ići na Net, najjeftinije rješenje ti je nekakav Vip Model 50 + Vip Mobile Broadband 128 ili 512 što će te koštati 108 ili 158 kuna mjesečno. U to imaš uključeno 50 kn za razgovore prema svim mrežama, SMS i MMS poruke, prekoračeni data promet i slično.

Kao APN (Access Point Name) upisuješ: data.vip.hr što će ti trebati samo ako se spajaš preko računala. Za mobitel si možeš naručiti postavke sa Vipnetove web stranice...
    Zadnji uredio T-Maca : 17-11-2007 u 00:08
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e hvala sada mi je sve jasno

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E63
    Operater
    vip (komplet 100)
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao T-Maca Pregledaj post
    Nemaš što pitati u Vipu...piše na Web stranicama da ukoliko imaš na SIM kartici voice uslugu (iliti tu govornu tarifu) dobivaš 50% popusta na data tarifu...Dakle to je točno što ste rekli.

Da razjasnimo neke stvari:

Viponline je stara usluga Vipa za modemski pristup preko žice. To više nitko ne koristi, jer je puno isplativije koristiti naplatu prema prometu.

CARNet trebaš samo ako si planiraš upiknuti Vodafone Mobile Connect karticu ili modem i onda ne moraš imati govornu tarifu (ako ju ne koristiš) i dobivaš 50% popusta. Dakle onda ti je to samo 58 kuna za 128 MB ili 108 kuna za 512 MB. Ali napominjem da onda ne možeš sa te SIM kartice zvati, ali recimo možeš primati i slati SMS poruke (jer je to podatkovna usluga) tj. ne možeš ju prebaciti u mobitel i koristiti za zvanje. Dakle to ti je samo ako ju planiraš koristiti u modemu/kartici za laptop ili PC.

Ako želiš istu SIM karticu koristiti i za razgovore, zaboravi gnjavažu sa Carnetom i samo aktiviraj standardni Mobile Broadband i dobivaš 50% popusta...

S tim da napominjem, kod CARNeta je podešavanje malo kompliciranije (moraš neke sigurnosne postavke štimati i upisivati username i password) a sve podatke ćeš naći na www.carnet.hr/mobile. Kod Vipneta je sve straight-forward i to ćeš nakon 3-4 klika biti spojen na Net.

Da rezimiram:
    U tvom slučaju sa N73 s obzirom da već imaš UMTS i EDGE i želiš sa tim mobitelom ići na Net, najjeftinije rješenje ti je nekakav Vip Model 50 + Vip Mobile Broadband 128 ili 512 što će te koštati 108 ili 158 kuna mjesečno. U to imaš uključeno 50 kn za razgovore prema svim mrežama, SMS i MMS poruke, prekoračeni data promet i slično.

Kao APN (Access Point Name) upisuješ: data.vip.hr što će ti trebati samo ako se spajaš preko računala. Za mobitel si možeš naručiti postavke sa Vipnetove web stranice...
    Pa ne bih rekao da je carnet gnjavaza, razlicit je samo apn, tj on je carnet.vip.hr i ide samo jos username i password, sto po meni nije nesto komplicirano, a pogotovo ne bi trebalo biti za nekoga tko posjeduje symbian mobitel poput n73. Naravno ovisi o tome treba li nekome govorna tarifa ili ne. Druga povoljna stvar je sto na carnetovim stranicama se moze imati na uvid popis spajanja, dok sam vip to ne nudi. Naravno svaki mob ima brojac ali ipak zgodna je ta carnetova usluga.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.513, Nivo: 29
    Bodovi: 14.513, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja ovo nista ne razumijem, imam isto n73 , zelio bih preko nje surfat na kompu, tj.da mi sluzi kao modem. zanima koje su to brzine downloada, i koliko ja placam , prema prometu ili vremenu provedenom na netu???

p.s. imam obicnu vipme karticu i obnavljam ju bonovima. nista drugo.

konkretno mozete mi objasnit koje brzine i koja cijena???
    "Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 22
    Posljednji post: 09-12-2013, 02:10
  2. Nokia N80 - VIPnet - Internet Edition NOVO
    By sms freak in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 24-01-2007, 00:16
  3. nokia n70 internet ne radi
    By elvisss in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 08-09-2006, 15:43