Koja je prednost jednoga i drugog u mobitelu?
Koja je prednost jednoga i drugog u mobitelu?
Hard disk-veci kapaciteti memorije,sporiji mob,vece zagrijavanje,vece dimenizje samog telefona,vaca mogucnost kvara,uredaju veca cijena zbog harda.
Memorijske-mana je sto su memorije manje nego sto je slucaj kod harda,manje dimenzije,jeftini uredaj..
PS. mogla se i anketa nabacit ja bi za memory card glasao![]()
također sam za memorijske kartice jer im polako kapacitet raste na sve veće i veće, iako su skuplje, ne mogu se pokvarit samo tako a i brže su
ovo sma pitanje postavio zbog toga sto posjeduje N91 sa 4gb harda, a dosao mi kolega sa W880 i 4gb karticom...
i ja mislim da je sigurnije imat memory card, ali ipak je hrad disk nekako ekskluzivniji.. dok se ne pokvari naravno
iako n91 ima hrpu senzora koji to sprecavaju![]()
...explain zašto je HDD ekskluziv-niji...meni nije ništa posebno, samo dio u mobu di spremaš podatke, a veliki minus je ak rikne - moš se slikat - zamjena je ili skupa ili nemoguća, dok ćeš proširivu memoriju uvijek moći promjeniti, tj. nadograditi i koristiti u drugom mobu...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
pa to stoji..ali ipak kad mob ima hard djeluje skuplje vec kad ima memory card...
sto i pokazuje da hard imaju samo skuplji mobiteli...
na kraju se to svodi na isto...
a to da je kad rikne frka.. to sve stoji![]()
Hardovi bi bili fora kad bi u mobove stavljali po 80-ak GB kao u iPodove. Ovako kupiš karticu od npr 4GB i riješen problem
Dok jedni trpaju u mobitele HDD, drugi u kompove trpaju flash memoriju. Zapravo je jedan veliki apsurd to što je cijena flash memorije najveća zapreka za korištenje u kompu, dok je mobitel s diskom skuplji. Moje je mišljenje da će prije flash pojeftiniti nego će se dimenzija diska smanjiti. Flash ima još jednu manu, a to je ograničen broj ciklusa pisanja, ali to kod mobitela ne igra neku ulogu, a i broj ciklusa svakim danom raste. Opet s druge strane disk je u pravilu sporiji, pogotovo u operacijama pri kojima flash najviše "stari". Kad se sve sumira i doda još kvarivost diska i opravdani trend izbjegavanaj pokretnih dijelova gdje god je moguće, a pogotovo u prijenosnim uređajima, te izmjenjivost kartica, mislim da bi bilo bolje novac uložen u razvoj diskova 1,8 i manjih) uložiti u razvoj flash memorije.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
prvo sam refleksno htio dat glas za hard, kao zbog puno vise memorije, al ako se gleda 4gb harda i 4gb kartice, normalno da je bolji memory stick...
ne kuzim zbog ceka tebi izgleda hard ekluzivniji, zo sto su mobiteli sad skuplji, jer se gleda, recimo n95 ima 8gb hard, a ko uzima na kartice koriste ljudi po 512mb, 1gb,2gb i tak...
kartice sve jeftinijie i jiftinije, brze, manje, frend s w880 moze uzet 2-3kartice od 4gb ak oce i razvrstat muziku po njima i lako prenosit i mjenjat, em se teze pokvare, i prodas mob il jednostavno mjenjas iz moba u mob, ja imam 4gb pro duo i koristim u foticu, ak rjesim fotic samo prebacim u mob, uskoro ce bit kartice velikih kapaciteta..i normalno da je kartica bolji izbor... drugo sto kaze balkanac da su hardovi u mobu sad po 80gb a kartice jos uvijek ovako male, to bi onda vec bila prednost...ovako ne...
bio nekad oglas...
uskoro ce se pojaviti i kartice od 16gb pa nema potrebe za HD-om bar u bliskoj mogucnosti.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
zasad jos ne,ali su neki vec najavljeni i sa podrskom za kartice od 32gb,kao npr Motorola ROKR.
ja bi prije memory card,zbog toga kad prodam mob samo karticu izvadim sa svim datotekama
Bookmarks