prijatelj mi je bacao neku pricu kako je uspio u biosu pojacat brzinu procesora sa 2.8 na 3.0...
ima maticnu Asus a ja imam Abit i nisu nam jednaki biosi..
ako mi neko moze pomoci i reci jel se to moze ikako napravit i kako se to napravi ??
pozdrav
prijatelj mi je bacao neku pricu kako je uspio u biosu pojacat brzinu procesora sa 2.8 na 3.0...
ima maticnu Asus a ja imam Abit i nisu nam jednaki biosi..
ako mi neko moze pomoci i reci jel se to moze ikako napravit i kako se to napravi ??
pozdrav
Pogledaj malo na:
http://forum.pcekspert.com/index.php
To što tebe zanima se zove overclock i nije bezazlen posao. Nemoj srljati i prije toga se definitivno upoznaj sa svim mogućnostima i posljedicama!
...da ne bi na kraju ostao sa komadom elektronike koja miriše kao napalm u rano jutro![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
A za to provjeriti imas program EVERLAST.
aha.. hvala vam..
ma sta ja znam nekako mi je lijepse vidjeti kad pise 3.0![]()
![]()
znate vec kako stvari stoje![]()
Nije everlast nego everest.Za overclock pogledaj na forum.pcekspert.com sigurno ćeš tamo naći
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Overclock procesora je preporučljiv samo do 10% originalne frekvencije. Trebaš znati da overclockanjem smanjuješ radni vijek svome procesoru. Ako već ideš oveclockirati trebaš imati na umu i hlađenje procesora.
Everestom pogledaj koji ti je cpu množitelj (npr.15) i kolika ti je frekvencija (npr200) bez tog množitelja. Onda si sam prilagodi na 3000 mhz. Dakle množitelj 15 * osnovna frekvencija 200= 15*200=3000
CARpeDiem*
znaci ukratko.. bolje ne diram nista![]()
Ha gle... Uopće se ne osjeti razlika između 2.8 i 3.0 i time više gubiš nego šta dobivaš.
A ima ekipe koja iz 3.0 na 4.5 stavi proc to se već zove perverzija, a vjerujem da se i osjeti razlika u radu, al za to treba i yebačko hlađenje imat.
CARpeDiem*
sa 3.0 na 4.5 ?? to je rizik......
sta taj ima klimu i 10 ventilatora kraj kompa![]()
Ja imam 2.8 celeron da li se isplati radit overclock, pošto se radi o celeronu,.
Meni je najveći problem što je komp spor kod startanja programa.
koliko imas rama?
ram puno utjece na to sve.. ja sam prije imao 512 MB i bilo mi je sporo ponekad.. a sad kad sam kupio 2 GB nemam nikakvih problema s tim.. komp radi ko sat![]()
eh i to je problem, radi se o gericomu starom tri godine koji ima samo jedan slot za ram i podršku od 512 rama koji još i sheran grafičkom.
I nije da je spor, ali kad radim na bratovom amd-u sempromu isto s 512 rama za start npr. worda treba mu duplo manje vremena.
rijesenje.. cuo sam da rade na plocici rama od 2 GB![]()
kupis to i nemas problema vise .. hehe
iskreno.. nebi ti sad znao reci u cemu je kvaka
kvaka je u tome što celeron ima malo cacha
Nije da je nebi kupio ram, več mi MB ne podržava više od 512 tako da za mene nema spasa
Best regards
svaki proc se kloka samo ga matična mora pratiti
krivo. mora ga moci pratiti RAM, maticna i primjerak proca treba bit sto bolji (to ovisi o sreci). ja sam svoj quad uspio natjerat na 3.6 ghz i dalje nejde. inace moja preporuka je da se ostavis clockanja prije nego sto detaljno procitas dosta tema na bug.hr i pcekspert forumu
ja vidio jedan lik sa 2.0 digo na 5.5 a hladi ga tekićim dušikom
pozdrav
ja sam ovdje novi i jel mi netko može objasnit kako da pojačam procesor.
imam konfiguraciju kompa:
intel pentium dual-core E6300 2.8 GHz
ati hd3850 512 mb i 256 bit
ram 2 gb
matična pločaIntel Pearl Creek DG31PR
Na nekim specijaliziranim forumima (BUG,PC Expert...) možeš puno naučiti i overklokanju.
http://www.bug.hr/forum/topic/overcl...nike/6004.aspx
"ako ne smijem davati linkove sa drugih foruma molim moderatora da obriše uz moju ispriku"
tam sam sve pročital i svi govore o biosu.kad ja uđem u bios u advance settings nemam CPU configurations.neznam probal sam i sa ClockGen,righmark cpu,cpuid cpu z i nikak ne mogu ga klokati
ak mi netko može pomoć hoću svoj intel pentium dual-core E6300 2.8 GHz clokat na 3.0GHz
Tako je.Ako nećeš podizati bar do 3,4gHz,onda to i nema smisla jer nećeš imati nikakve koristi.
kaj misliš do kolko ga mogu najviše klokat,napajenje mi ima 750w.
Bookmarks