je je... to što ti opisuješ stoji. Ali vjerovatno nisi bio u toj situaciji pa ti je neshvatljivo "Kako je moguće da se ne može popraviti ako postoji testpoint, i ako se da napraviti".
E sad, lijepo. PDS zona je sjebana. Bootloader imaš na mobu, i kad flashas sa patchanim flashom samo za TAJ bootloader, sve bude super. Sjetimo se da postoje različiti bootloaderi na svakom mobu. ja sam samo uzeo primjer v3x. tako i na Z3. pošto z3 ima jedan bootloader koji je najčešći (ne kažem da ih nema više), nema brige o zajebu. Dakle, ako se stavi patchani monster (uzimam primjer za v3x) za boot 0.6.8.1 na v3x, a gore imaš boot 0.6.8.3 primjerice, patchani monster sjebe prvo PDS zonu, zapiše krive adrese, cijelo adresiranje krivo zapiše na mob, sjebe bootloader, i ajmo uvjetno reći "zbuni testpoint". Dakle, kada se popravlja, testpoint jednostavno ne radi. ti ga pikneš, on se prebaci u blank. napraviš repair preko easy-a, kaže program da je uspješno napravljen i kad ga upališ, komp ti mob prepoznaje u blank modu. i tako stalno. jednostavno ne ide iz blank moda. I nakon toga, ponovno popravljanje PDS zone, bootloadera i empty board pizdarije koju si tim postupkom napravio možeš jedino napraviti preko smart-clipa, ultima box-a ili MSS box-a. mislim da i ultima light ima tu mogućnost i još neki box-evi, ali sad nisam siguran i neda mi se kopati i provjeravati.
Dakle, DA! Mobitel se može toliko softverski ubiti da ga ne možeš kući popraviti BEZ BOX-a, ali sa box-om ide.
Da, Z3 je sasvim drugačija platforma od v3x. Z3 je LTE2, a v3x Rainbow POG. No to nikakve veze nema jer i u jednom i u drugom imaš flash prostor koji mora sadržavati dobre adrese, kojem mora PDS biti ispravan i koji na kraju mora imati bootloader. To troje sjebi, i sjebat ćeš sebe ako nemaš box.
P2k easy poznajem u dušu. Jedno 30 modela motorola sam na njemu testirao. Na E1000 sam uspio kritičnu grešku bootloadera 0x1DE popraviti i našao sam čak način i kako ga dekodirati preko tog programa. Izvrtio sam toliko unlocka i repaira da ni sam ne znam koliko. I kad kažem da se preko njega v3x nije mogla spasiti, onda je sve jasno. Volio bi da se Inovator izjasni i da potvrdi ove moje riječi, jer on također dobro zna da se mob može softverski ubiti ako nemaš box. ako imaš box, e onda je već malo teže.
Jasnije?

Bookmarks