Uspio sam riješiti problem pa da podijelim s vama...
Nakon što su mi 3 puta pod garancijom mijenjali USB konektor, četvrti put sam odlučio osobno otići s mobom u EM (prije sam ga slao preko T-Mobilea).
Odem u EM i kažem tipu da mi se mob nakon što mu se isprazni baterija do kraja (ono, ugasi se pa ti je hitno pa ga upalis pa se za 2 min opet ugasi itd) on kaže "To se ne smije raditi jer se baterija preprazni.."?! Uzme on bateriju, ode, vrati se za 2-3 min, gurne bateriju u mob i mob se upali, na to tip kaže kako će sad sve raditi O.K.
Dođem doma, priključim na punjač, kad... ono... NE RADI! Pizdim, psujem EM, HTC, T-Mobile, Sanyo (baterija) i sve ostalo po redu... U ludilu prije čekića odlazim do kompa i palim Google.
Nakon malo guglanja nalazim par zanimljivih informacija. naime, mob (ili baterija, nisam siguran) ima sklop za upravljanje punjenjem i kad je baterija prazna do daske sklop nema napajanja i ne može početi punjenje (!?), rješenje je da se na plus i minus kontakte baterije (označeni su) dovede 0(-) i 5(+)V, najbolje iz raskopanog USB punjača, jedno minutu dvije se na taj način puni bateriju. Na taj način se baterija "na silu" malo napuni, dovoljno da spomenuti sklopić proradi.
Nakon toga bateriju ubaciti u mob, priključiti na punjač i skloniti čekić!

Odgovori uz citat
Bookmarks