Izvorno postao
grdi
Neki dan sam kupio canon s5is i fotic je manje vise zakon, ali cini mi se da je kompresija jako losa. Za sad ga samo isprobavam u unutrasnjosti. Bez flasha kompresija je uzasno velika, sa flashom je dosta manja ali jos uvijek vidljiva bez obzira na rezoluciju slike i kvalitetu kompresije. Citao sam malo na netu i nasao da fotic nema raw format slike nego samo jpg. Jel neko zna da li se ikako moze snimiti u raw formatu ili nekom drugom kao npr tga.
pajic3
Pogledao sam malo tvoje slike i jako mi se svidaju. Odlicno si uhvatio objekte u pokretu, najvise mi se svidaju wind surferi. O kompresiji o kojoj pricam mozes vidjet na slici mace pored kontenjera. Ako pogledas kotac mozes vidjet da je jako kompresiran pa me zanima da li si mozda nasao nacin kako bi to izbjegnuo.
Drugi problem na koji sam naisao kod ovog fotica je problem fokusiranja sa zoom-om. Neki put mu treba dosta fokusiranja da uspije uhvatit objekt pod
zoom-om. Naravno kod koristenja manualnog fokusiranja ovo nije problem. Pajic3 jel imas i ti taj problem ili je mozda samo moj fotic takav?
Bookmarks