Pretpostavljam da je konfiguracija navedena u prvom postu neki propisani standard, no skrećem pažnju da se u HD-u može uživati i sa slabijim strojem. Naime, nisam još vidio HD DVB-T tunere za PC na cjenicima naših trgovaca,ali moj obični DVB-T tuner prima i HD jedino treba imati odgovarajući codec i dovoljno jak proc. ili grafičku za obradu slike u tom formatu. Dovoljno bi mi bilo staviti DirectX10 kompatibilan Ati radeon zadnje generacije koji ima podršku za HD te bi sa svog PC-a mogao reproducirati HD signal na HD ready LCD ili plasmu. Ukoliko bih imao LCD TV koji podržava full HD rezoluciju od 1920 x 1080 pixela u slučaju tv programa u full HD-u uživao bih u punoj rezoluciji.
I sada u dvb vieweru sa običnim tunerom otvaram te programe(discovery HD i neke HD snimke Zagreba na HTV-ovom HD eksperimentalnom programu) jedino što mi komp umire zbog toga što je mpeg4 + HD rezolucija, čak i na vga mpeg4 programima koje emitira croatel mi trza slika a zvuk je ok. U svakom slučaju takvu grafičku bi mogao kupiti za 800kn, jeftinije rješenje nego dual core proc i nova matična. A što se kompatibilnog snimača tiče, nije nužna komponenta ako snimaš na hard.

Odgovori uz citat

Bookmarks