HSV Veliko Hvala za ovo sto si se potrudio za prevodu ,Trebace ovo za druge Clanove ja sam resio moj slucaj i Uspeo sam da ga Razbudim Telefon i da uspesno Flesujem nakon 4 Obida ,,Jos jednom Hvala i svaka Cast za Trudu![]()
@aco_kuna
1. Budite sigurni da imate U600 Optiflash,Samsung SGH-u600 flash fileove i orginalni samsung USB kabel koji je došao s mobitelom.
2. Instalirajte USB driver za kabel.
3. Pokrenite Optiflash i izaberite"Options > Settings > Generic"
-izaberite "Customer T: D830/D840/D910/X840/ECLAIR TFS16(USB)"
- postavite "Flash Erase Passes" to "1"
- postavite "Operation Passes" to "Default"
- ako mobitel ima Azijski ili Europski firmware i novi firmware je Azijski ili Europski odnosno,odznačite sve kvadratiće osim "Differences Only"
-Ako je regija novog firmwarea nije ista kao stara onda odznačite sve kvadratiće osim "Differences Only","Erase All Unused Regions" and "Extended Protection".
4 Izabretie oznaku "Read" i provjerite da je pod "Read Ranges" vrijednost "0x20000000 - 0x21ffffff",ako nije izbrisat će imei
Možete provjeriti imei *#06#
5 Izaberite oznaku "Flash and Verify"
- Potražite i izabreite svoj *.s3 firmware file
6 Izaberite oznaku "Default Contents"
Ako imate file *.cts sa firmware *.s3:
-izaberite radio button "S-Record with Contents"
-pretražite i izaberite svoje *.cts file
Ako nemate file *.cts
-Kliknite na "S-Record only"
-Kliknite na "OK"
7 Povežite mobitel putem USB-a,u mobitelu izaberite "connect to pc studio"
8 Izvadite Sim,micro SD karticu i bateriju iz mobitela što će isključiti mobitel
-ostavite usb kabel u mobitelu
Dok držite tipku * na mobitelu kratko pritisnite ON tipku,PC će prepozanti uređaj kao Samsung USB Mobile.
10 Vratite se na Optiflash idite na "Options > Settings > COM Port"
-izaberite COM port što ga mobitel koristi,ako niste sigurni koji je port idite na Control Panel > System > Hardware > Device Manager > Ports (COM and LTP).
- izaberite "921600".
- U drugom COM Port izaberite "none"
Pritisnite Ok
-Procedura flashiranja traje 15 minuta i nakon što je završeno piše "All is Well"
-Reset nije potreban nakon što je firmware nadograđen, a ako to želite učiniti upišite *2767*3855# i mob će se resetirat
-Za provjeru firmware-a upišite *#1234#
-ako se mobitel resetira na drugom jeziku idite na Izbornik-postavke-postavke mobitela-jezik
-Ako se mobitle zamrzne nakon flashiranja morate izbrisati regije idite na "Options > Settings > Generic"odznačite sve kvadratiće osim "Differences Only","Erase All Unused Regions" and "Extended Protection".
i
HSV Veliko Hvala za ovo sto si se potrudio za prevodu ,Trebace ovo za druge Clanove ja sam resio moj slucaj i Uspeo sam da ga Razbudim Telefon i da uspesno Flesujem nakon 4 Obida ,,Jos jednom Hvala i svaka Cast za Trudu![]()
Zadnji uredio aco_kuna : 24-10-2007 u 09:50
Pozdrav
Da li se na U700 mogu ubacivati vlastite SMS melodije?
A na U600 mogu?![]()
na u600 mogu u mene je custom ton,za u700 ne znam,trebalo bi da moze
E ovak, dobio sam iz austrije na poklon U600, al naravno brandiran je na njihov T-Mobile (mob je dekodiran). Inacica firmwarea na njemu mi je U600BOGD4, ima hrvatski meni. Preko search funkcije sam dosao do toga, da trebam ici na ovaj sajt http://homepages.pathfinder.gr/xux99/samsung/ odabrati U600 skinuti Optiflash i zeljeni firmware. Program sam skinuo, upute za flashanje procitao, al moje je pitanje, koji da od onih tamo firmwarea da skinem, jer nemam pojma koji od njih ima HR meni, niti koji je najnoviji. Dakle koji da skinem da ima HR meni i da je novija inacica? Da se rijesim tog vrazjeg T-Smeca u njemu... Btw, za garanciju me zaboli...
Skidaj U600XFGD5 i učitaj na mobitel preko programa koji se nudi na kraju popisa firmwarea: U600 Optiflash
I to je to.Ugodno debrandiranje![]()
Hvala na savjetu. Uradio sam sve sto si naveo, flashanje je proslo bez ikakvih problema. Zasad mob radi ko urica. Puno hvala!![]()
Imam jos jedno pitanje, da ne otvaram sad bezveze novu temu. Dal je ikako moguce izmjeniti funkciju sredisnjoj (kruznoj) tipci? Jer ja kad je pritisne u standby modu, otvara mi internet. Dal je moguce da je izmjenim pa da mi se otvara glavni meni dok ju stisnem?
Ne, trenutačno to nije moguće jer je U600 Firmware čudna biljka !!
trebam pomoć od vas znalaca
treba mi odgovarajući firmware(i da je noviji) za samsung u600 s kojim bi mogao ubacit hrvatski jezik, gledao sam neke po forumu al linkovi ne rade..trenutni fw mog samsunga je XXGD2
http://homepages.pathfinder.gr/xux99/samsung/ -U600 firmware-i iako ne vidim razlog za flashiranje XXGD2 je stabilan,a i u drugim firmware-ima nema novi stvari
ma sve je okej sa XXGD2 al treba mi hrvatski na mobu..
btw. hvala na stranici sa firmwareom, a jel možeš reći koji da si 'instaliram' kako bi imao hrvatski na mobu?!
EDIT: ljudi pomažite, treba mi pomoć pun qrac..krenio sam ga flashirat, počeo je kopirat podatke il šta već, i najednom error, sad nemogu ga upalit do kraja, upalim ga i stoji samo crni ekran, i naravno nemogu ponovo pokrenit da ga komp prepozna kako bi ponovo uradio flashiranje, jel zna neko riješenje???
Zadnji uredio Zy-Blade : 08-03-2008 u 21:03
Jesi li baterija bila do kraja napunjena kad si ga počeo flashirati ??
Jedini način da ga vratiš u život da ga odneseš u neki gsm servis pa da ti vrate u život pomoću Ns Pro,u ovom slućaju usb kabel ne pomaže.
stvarno ti nebi znao reći jel bila puna, ne sjećam se..
sutra ga nosim kod lika što popravlja mobitele pa ćemo vidjet oćel bit šta od samsunga..
meni se dogodila ista stvar, nakon flashanja crni ekran, komp ga ne kuzi i to je to... postoji li neki nacin popravka ili sam popusio?
unaprijed zahvaljujem
za sve koji budu u slicnoj situaciji, ovako.
odnio sam mob na servis, napravili sw upgrade i to je uslo pod garanciju...![]()
zanima me jedna stvar, na samsungu u600 mi ponekad šteka touchscreen pa me zanima da li bih dobio šta ako bih stavio novi firmware
Eo posto sam pokusao flashati mob prema uputama sa XEGG2 pri flashanju je dosao do nekih 52 posto i napisao error pod operation "Sorry, an error has accured! (Err_Too_Many_Retries)
Sto napraviti?
I btw ona stranica na kojoj izabrati flash odgovarajuci ne radi (ne mislim tu na forumu).
Sta stvarno ne zna nitko rjesenje mog problema?
Pozdrav svima, imam u600 i to od Bozica. Kupio sam ga kad je bila ona akcija za 900 kuna u tele2 kao preko big brothera. Uglavnom, malo je spor, cest mu triba dosta vrimena da nesto otvori pa sporo ucitava podatke sa memorijske, jednom rijecju cesto blokava. Zanima me da li bi se to moglo rijesit flashiranjem. Trenutno je na njemu U600BNOHI4. Pa koji mi novi preporucate i kolike su sanse da nesto pokvarim buduci da to nisan do sad radia.
nemoze se rijesiti flashiranjem,mobitel je jednostavno takav kad cita s memorijske....znam da je glupo al tako je...ako bas oces flashat,javi mi na pm ako trebas pomoc
EDIT:Tek sam vidim datum posta xD sry ekipa na dizanju iz naftalina
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Bookmarks