Telme je u prvoj fazi svog "biznisa" prodavao kartice Travelsim sa Estonskim brojem kao metoda jeftinijeg roaminga po basnoslovno visokim cijenama ( 200$ jedna kartica za korisnika ili 1000$ za preprodavače koji su gradili svoju vlastitu piramidu) V-Sim kartice. Cijene razgovora su odskakale od cijena reklamiranih na svojim stranicama. U to vrijeme su propagirali Voip2 sistem koji se sada pretvorio u Woip2 nakon što su ih mnogi popljuvali pitajući ih koja je to tehnologija. Vjerojatno ovaj novi sistem jako je dobro zamišljen i možda jednog će dana i zaživjeti, ali ako pogledate tko su tvorci tog sistema shvatiti ćete zašto Voip2 nije uspio opstati ( Vlasnici i tvorci su dva talijana iz Napulja sa firmom registriranom u Singapuru). Aplikacije internet komunikacije koje su oni osmislili nikada nisu proradile. Njihovi suport centri nikada vam nisu nikada ni odgovorili na postavljena pitanja, a kamo da su ih i pokušali riješiti jer to nisu ni znali,budući da aplikacije nisu nikako radile.
Oni su svojim načinom poslovanja doveli u pitanje vjerodostojnost mnogih ozbiljnih ljudi i firmi koje su pokušali ponuditi slične stvari. Mnogi su ljudi kupili kartice i ostali bez mogućnosti da ih koriste jer su izgubili mogućnost punjenja istih.
Vjerujem da je Gospodin Kristijan čovjek koji daje mogućnost da se te iste kartice mogu koristiti. Koliko vidim firma je registrirana u Hrvatskoj i ima mogućnost izdavanja računa kako bi tako uložen novac mogao biti priznat kao telefonski trošak bilo kojeg drugog telefonskog providera. Ove kartice su spas za ljude koji stalno putuju izvan Hrvatske, jer tek oni mogu znati što je telefonski trošak u inozemstvu. Ovo je spas jedna kartica za cijeli svijet.
Za sada bi bilo dosta. Ne želim ulaziti u polemike sa ljudima koji su radili za Telme, jer vjerujem da su većina njih mislili da rade dobru stvar i nije im bila namjera da prevare nikoga, jer ako su prodavali nekome to su u većini sličajeva bili prijatelji ili osobe iz obiteljskog kruga. Ja sam bio dovoljno pametan da ne ponudim nikome te V-sim (Virtual sim kartice), jer sam posumnjao u vjerodostojnost onih koji su vlasnici te firme i gledajući zemlje u kojima su plasirali taj svoj "proizvod"(Venezuela, Rusija Hrvatska, Srbija Rumunjska....).
Pozdrav svima

Odgovori uz citat
Bookmarks