2Djx2:

- na e61 sirina uopce nije mana; cak naprotiv. Jednom kad se naviknes (tjedan dana), svi ostali se cine preuski i cudni. Uostalom, sirinu nadoknadjuje debljinom (bolje receno - "tanjinom") jer mi je jednostavniji za nosenje u dzepu traperica od recimo 6280 (ili p990) jer je dosta tanji i pravi manju grbu. Kvaliteta kucista: fenomenalna. Magnezij + aluminij (dural) - sve pa cak i sasija tj nosaci maske i maticne ploce. Kod e61i je to ipak plastika sa maskom od metala i poklopcem baterije od celika, ali nevazno.
Ekran: qvga 16 milijuna boja. Sad, neki kazu da se boje ne primjete, ali ekran kao takav pokazuje nesavrsenosti slika koje kod 256 k promaknu. Jedino bih volio da je piksel duplo manji i da je kvaliteta prikaza kao na .. Say.. Onoj novoj 6120 classic ili kako vec se zove.. No svejedno. Preglednost na displayu odlicna, browser odlican - ja se spajam iskljucivo preko nje na net (i ovo sad pisem s nje) i tipkovnica mi je savrseno prirodna i dobra; mjesecno imam prometa preko nje cca 1.2GB downloada i 200 MB uploada . Reci cu samo da sam bio presao na samsung i600 te ga prodao nakon tjedan dana zbog tipkovnice i udobnosti koristenja. Vratio sam se na - guess what - e61. Baterija fenomenalna; 1500 mAh, traje 2 dana normalnog koristenja, ali ja sam po 3-4 sata na netu svaki dan uz sat vremena razgovora tako da je punim svaku vecer (3G i Wlan gutaju bateriju opako). Ostalo - brzina dobra (iako bih volio da je jaci procesor unutra). Na e61 mi se i svidja da nema kameru jer ju nikad niti ne koristim tako da ti s tog aspekta ne mogu reci nista o tome.. To je osobni izbor. Presao bih na e61i odmah da ima HSDPA (jedina dobra stvar na i600), ali da biram izmedju P990 i e61i, uzeo bih nokiu istog trena. Iskljucivo zbog toga sto ona "zna sto je" - messenger, dok P990 ima mess sa kombinacijom Touchscreena, (neupotrebljive ili poluupotrebljive) qwerty tipkovnice zbog koje je i velicina displaya stradala. + debljina i plastika od koje je napravljen (guli se nakon duze uporabe). Na nokiji je ona metalna i nema guljenja. U mobisu s ugradnjom kosta cca 260 kn. Predobra cijena. Osobno ne volim bas touchscreene, a na p990 mi je neuvjerljiv da bih ih zavolio.. Ako ti bas treba kamera + blic - e61i nije za tebe. Po meni - sve ostalo je na strani nokie.

to je to.. Ako sto treba, javi.