e61i ti je skuplji a i to je NOkia.Dok SE ti je jeftiniji.Nisam siguran ali mislim da ima p990i jacu bateriju
Imaju ti istu kameru ..Nokia ti je malo sira i nema TouchS...(po meni mana)...
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1858
Eto zanima me što bi vi izabrali od dotičnih 2 modela ili možda neki 3.
Vaše mišljenje, iskustva, primjedbe i sl.
e61i ti je skuplji a i to je NOkia.Dok SE ti je jeftiniji.Nisam siguran ali mislim da ima p990i jacu bateriju
Imaju ti istu kameru ..Nokia ti je malo sira i nema TouchS...(po meni mana)...
oba dva suu čista poslovnjaka ali bi ja uzeo p990i ja ga trenutno imam i ok je mob onako pila..ali ...nije to mob za mene heh..jedino što sam mu ja zamjerio je velicina nije mi baš upotrebljiv
★★★★★
Imaju istu kameru po mpx ali je na SE neusporedivo bolja jer ima AF.
Pošto sam vidio tvoj oglas htio sam te pitati dali imaš brendirani soft od t-shita
P990 je dosta prije izašao na tržište od E61i pa je i cjena takva ali def super fon za lovu koju se može naći. Htio sam napomenuti da mi je P1 mrak ali da nebi dao tolku lovu zbog bolje kamere i dizajna.
Kakvi su mobachi za surfanje?
Mene zanima više razlike u softu.
Molio bih da se javi onaj forumaš iz Rivercity-a(Rijeke) koji ima E61 pa da napiše malo utisaka o nokii jer o P990 ima dosta toga za pročitati na forumu.
@pbreaker kakvo je stanje s wlan-om pošto ima samo b kategoriju, tj kakve su brzine surfanja ako može pojašnjenje
Kakvi su softovi na tim mobitelima, tj koji više preporučate?
Eh da skoro zaboravio, do koliko GB prima karticu P990?
2Djx2:
- na e61 sirina uopce nije mana; cak naprotiv. Jednom kad se naviknes (tjedan dana), svi ostali se cine preuski i cudni. Uostalom, sirinu nadoknadjuje debljinom (bolje receno - "tanjinom") jer mi je jednostavniji za nosenje u dzepu traperica od recimo 6280 (ili p990) jer je dosta tanji i pravi manju grbu. Kvaliteta kucista: fenomenalna. Magnezij + aluminij (dural) - sve pa cak i sasija tj nosaci maske i maticne ploce. Kod e61i je to ipak plastika sa maskom od metala i poklopcem baterije od celika, ali nevazno.
Ekran: qvga 16 milijuna boja. Sad, neki kazu da se boje ne primjete, ali ekran kao takav pokazuje nesavrsenosti slika koje kod 256 k promaknu. Jedino bih volio da je piksel duplo manji i da je kvaliteta prikaza kao na .. Say.. Onoj novoj 6120 classic ili kako vec se zove.. No svejedno. Preglednost na displayu odlicna, browser odlican - ja se spajam iskljucivo preko nje na net (i ovo sad pisem s nje) i tipkovnica mi je savrseno prirodna i dobra; mjesecno imam prometa preko nje cca 1.2GB downloada i 200 MB uploada. Reci cu samo da sam bio presao na samsung i600 te ga prodao nakon tjedan dana zbog tipkovnice i udobnosti koristenja. Vratio sam se na - guess what - e61. Baterija fenomenalna; 1500 mAh, traje 2 dana normalnog koristenja, ali ja sam po 3-4 sata na netu svaki dan uz sat vremena razgovora tako da je punim svaku vecer (3G i Wlan gutaju bateriju opako). Ostalo - brzina dobra (iako bih volio da je jaci procesor unutra). Na e61 mi se i svidja da nema kameru jer ju nikad niti ne koristim tako da ti s tog aspekta ne mogu reci nista o tome.. To je osobni izbor. Presao bih na e61i odmah da ima HSDPA (jedina dobra stvar na i600), ali da biram izmedju P990 i e61i, uzeo bih nokiu istog trena. Iskljucivo zbog toga sto ona "zna sto je" - messenger, dok P990 ima mess sa kombinacijom Touchscreena, (neupotrebljive ili poluupotrebljive) qwerty tipkovnice zbog koje je i velicina displaya stradala. + debljina i plastika od koje je napravljen (guli se nakon duze uporabe). Na nokiji je ona metalna i nema guljenja. U mobisu s ugradnjom kosta cca 260 kn. Predobra cijena. Osobno ne volim bas touchscreene, a na p990 mi je neuvjerljiv da bih ih zavolio.. Ako ti bas treba kamera + blic - e61i nije za tebe. Po meni - sve ostalo je na strani nokie.
to je to.. Ako sto treba, javi.
evo ja imam p990 i mogu reć da je jedna e61 ( MENI ) puno bolja , počevši od baterije , jednostavnijeg korištenja ( pogotovo u vezi wlan-a , na p990 izlegnem mlade dok se spojim na net , dok je to na nokoji za 5 sekundi gotovo ) , kamera mi je nebitna ...
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
::diaboliq:: zahvaljujem na opširnijem info, a kamera mi nije bitna jer da je nebi tražio ovakve modele. Mene Nokia više privlači zbog metalnog kučišta jer odiše čvrtočom i nekim prednostima za raz od kučišta p990
Ako ju uzmes i kad ju budes prodavao - znas kome se treba javiti prvo![]()
![]()
Kad ju uzmem(vjerojatno kroz nekih 2 tjedna) sumnjam da ču je tako brzo prodavati jer takav fon želim već duže vrijeme i uostalom trebao sam ga uzeti ljetos od jednog dečka koji ga je uzeo u t-mobile sa puno bodova za neku siču ali me je zaje. No nećemo u off.
Ionako se još nisam odlučio koji model makar mi je nokia u prednosti(nokia fan).![]()
Errr.. Da li je to onaj isti koji ju je prodavao za 280€ pa na kraju prodavao pricu da mu je pala u more...? Ocito da nas ima vise koji smo ga zvali i kojima je obecavao. Mene je zvao jedan od kupaca da me pita da li je i mene izlevatio. Da, je.![]()
Je taj je al je meni nudio za 250€.
Da ja tebe pitam dali su se tebi počele guliti tipke na E61?
No. Ni na staroj, niti na ovoj. Prvu sam imao 10 mjeseci, ovu imam tek mjesec, ali tipke su kao kad je nova. Cak i onaj creepy osjecaj kad predjes vrhovima prstiju preko njih; kao preko gume (iako su plasticne).
Tipkovnica je ionako cca 80 kn u Mobisu ak se ne varam.
Thanks. Znači fon je super izrađen.
Da ja pitam vlasnike SE-a dali je imao tko problema sa touchscreen-om?
imao sam P990 par mjeseci početkom godine....
u biti sam bio jako zadovoljan s njim, osim sa baterijom koja je u prosjeku trajala 2 dana, ak si ga masirao onda jedan dan. Sve ostalo mi je bilo super, od kamere, ekrana...
koristio sam ga bez vanjske tipkovnice jer mi je samo smetala i stalno sam se javljao ili odbijao pozive kad sam je koristio.
kučište je odlično napravljeno i to što nije metalno nema nikakve veze.
nokiu nisam koristio niti gledao iz bližeg ali tu grdosiju držat u ruci.... nebi hvala, ko sa šlapu držim na glavi kod razgovora![]()
Zadnji uredio pbreaker : 23-10-2007 u 07:43
★★★★★
Koji odabrati a da budem miran duže vrijeme? Nekako mi se čini da to s P990i nebi baš bio slučaj ili se varam?
Kod nokie mi je veliki + to metalno kučište jer kada sam imao E50 bio sam prezadovoljan izradom mobaca i dosta je mlađi model od SE na tržištu, SE je oped povoljniji ali i ima touchscreen šta mi se sviđa.
Ma izbor je prilicno jednostavan i prilicno sam siguran da i ti sam naginjes na E61i. Nisam imao niti jedan niti drugi, ali sam se malo poigrao i sve sto ti je diaboliq rekao stoji (osim da je E61 bolja od i600). Tipkovnica na P990 ne moze biti upotrebljiva ako je imalo slicna onoj na P910 (tata mi ima taj i nikad je ne koristi). Nadalje jedan dobar pokazatelj koji telefon je bolji je činjenica da je Oglasnik PUN P990, a E61i moras trazit po par tjedan. Uz ostalo mislim da to govori o tome da se vlasnici E61i ne rjesavaju tog telefona tako lako.
Zadnji dodatak... Cijena E61i u Tmobileu na produljenje ugovora 24 mjeseca i flex150 je 898 kn sto stvarno nije mnogo.
Ako planiraš imati mob dulje vrijeme, nekako mislim da ti je onda bolje uzeti E61i...
Jer je noviji model od P990i (koji je bolji jedino u pogledu kamere i touchscreen-a), a osim toga i izrada je na strani E61i, jer je od metala, a P990i se počne nakon nekog vremena "guliti"![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
prednosti e61 su def. bolja baterija koja je 1500mAh , daleko stabilniji soft , daleko lakše i pouzdanije spajanje na wlan , nema touch scren ( meni je to mana, tj posezanje za olovčicom ) , na e61 pa pretpostavljam da je tako i na e61i sam mogao i jedino na njoj slušat mp3 i surfat preko wlana a da se ne smrzne il da mi ne govori da nema dovoljno memorije ...
iskreno žao mi je ko psu šta sam mjenjao svoju e61 , i da mogu opet bi je uzeo ... pretpostavljam da je e61i još i bolja ... imam p990 i tvrdim da je e61 bolja a kamoli e61i .
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Evo sada i koja riječ od mene. Kada sam otvarao thread favorizirao sam E61i zatim sam u jednom trenutku nagnuo SE-u i zamalo kupio P990i(hvala Bogu da nisam) zbog povoljnije cijene tj financija. Napokon sam i donio konačnu odluku koja ide u korist Nokie, pa je tako ostala još samo realizacija tj kupovina uređaja. Hvala svima na savjetima, mišljenjima te iskustvima, a posebnu zahvalu upučujem diaboliq-u.
//Wild-Boy\\ ili da kažem eminem sada si još ti na redu da zaključimo ovu temu do kraja.
E61i me oduševila i potvrđuje svaku diaboliq-ovu riječ. Super fon, jedino mi treba mrvica privikavanja na tipkovnicu.
Wild-Boy šta nisi shvatio rečenicu iz gornjeg posta ili...
Mislio sam najer po meni je sve rečeno skupa sa zaključkom.
Bookmarks