Bojim se da ćeš se razočarati. Znam dosta njih koji žive na selu i net im treba zbog posla, ali ni u kom slučaju ne mogu dobiti drugo osim dialup-a. Da se razumijemo, ne radi se o selima "Bogu iza nogu".
trebam se uskoro preseliti u seoce, samo kilometar-dva od samobora. no, kod koga god sam provjeravala dostupnost adsla, kabla, čega već, tamo ne može ništa. pa nije valjda da je dial up jedino rješenje? nije? jelda da nije?
Bojim se da ćeš se razočarati. Znam dosta njih koji žive na selu i net im treba zbog posla, ali ni u kom slučaju ne mogu dobiti drugo osim dialup-a. Da se razumijemo, ne radi se o selima "Bogu iza nogu".
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
a joj. pa ovo je minutu od samobora. pa baš ništa ništa? a šta, jel moram ja cijelo selo nagovorit na recimo adsl, pa da nam dođu uvest? i šta je bilo sa onim wimaxom(ako se to tako zvalo) što je krenulo u međimurju i nigdje više? jel se to ikad proširilo? i jel nije to to što bi riješilo svima probleme?
Teško da ćeš išta napraviti i sa tim da ideš nagovarati ljude po selu, barem ne tako brzo. Ako im je u planu širiti mrežu na tu stranu, ADSL će ti prije ili kasnije uvesti, ali sigurno neće ako ćeš ih zivkati ili mahati sa nekakvim potpisima.
A ništa...onda HomeboxAli će ti biti brzina GPRS-a, dakle k'o modem
![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
EDGE modem, vjerujem da je pokrivenost EDGEom jednaka pokrivenosti GPRS
Imaš zadacom po oglasnicima, <pruža brzinu (recimo) ISDNa
Neznam ja sam daleko od samobora oko 10 minuta i teškom selu mala jazbinai imam t-com a možeš uzeti homebox ali neka ti to bude zadnja solucija
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
WiMAX
WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) je bežični širokopojasni standard novije generacije. U zadnje vrijeme često se spominje kao vodeći budući standard za bežični, statični i mobilni širokopojasni prijenos kako podatkovnih tako i glasovnih informacija.
WiMAX-ovu tehniku karakterizira radio-transmisijska veza između operatora i korisnika, koja zamjenjuje tradicionalnu kabelsku vezu. Upravo je bežični širokopojasni pristup Internetu jedan od najvažnijih razvojnih segmenata u sve naprednijem području telekomunikacija.
WiMAX postavlja nove tehničke standarde i ima ključnu ulogu u održavanju rastućeg procesa razvoja bežičnih veza. WiMAX tehnologija će ponuditi brzi pristup u ona područja u kojima ne postoji postojeća kabelska infrastruktura potrebna za širokopojasni pristup te područja u kojima bi postavljanje kabelske infrastrukture bilo iznimno skupo kao npr. u brdskim ili planinskim područjima.
OptiWiMAX paketi
OptiWiMAX flat-net 1024/256* Cijena bez PDV-a (Kn) Cijena s PDV-om (Kn)
Naknada za uključenje 450,00 549,00
Mjesečna naknada 59,84 73,00
Terminalna oprema uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca (jednokratno) 100,00 122,00
Terminalna oprema bez ugovorne obveze (jednokratno) 3500,00 4270,00
* U uslugu je uključena e-mail adresa oblika „ime.prezime@optinet.hr” ili „imefirme@optinet.hr“ uz e-mail prostor veličine 200 MB, četiri besplatne dodatne adrese oblika željeninaziv@optinet.hr, te web hosting prostor od 30 MB.
OptiWiMAX flat-net paket koristi se isključivo u kombinaciji s FlatMAX Internet prometom.
Prva 2 mjeseca korištenja OptiWiMAX flat-net paketa mjesečna naknada za Internet promet se ne naplaćuje.
Nazovi optimu 0800 0088 i pitaj je li ima wimax signala tamo.
SatADSL Od Vodatela
http://satadsl.vodatel.hr/index.cgi?menu_id=73
384kb/s
mene zanima da li oni imaju nešto tipa max Adsl koliko para i koliko Mb mjesečno??
Meni je od adsl-ova optima najprihvatljivija
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
ako misliš na optimi dal imaju adsl, imaju i vrlo je pristupačan cijenama.
http://www.optima.hr/optidsl.aspx
to da pišeš peticiju t-com mora biti siguran da će minimalno 15 (nisam siguran u brojku, ali mislim da je) ljudi sigurno uzet adsl i tek onda će ga uvest.
Ima onaj web'n walk: 1 gb za 100 kuna mjesečno
Ne znam kako to funkcionira.
Eto, iz pouzdanih izvora sam saznao da se Optima širi sa wireless netom i po selima, barem u okolici Osijeka, i to dalje od 5-7km. E, sad, kako je u ostatku HR, ne bih znao.
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Zašto OptiWIMAX nije dostupan u Zagrebu i okolici![]()
Ima li to kakve veze sa Europom?
A valjda je mislio na monopolističke zakone
A i mislim Gorane baš si foraJedno selo oko Osijeka jest u Europi a da Sesvetski Kraljevec nije
![]()
Nismo mi u samo nekom selu, ipak smo mi najveća općina u HR, a i nekad u Jugi.![]()
Clarke's Third Law:
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
Nažalost nema kruha od toga, da skupis i 30 ljudi nebi doveli DSL, frend i ja smo prije cca 2 godine kad je bila ona akcija "heroj ulice" skupili oko 20.-tak ljudi koji bi definitivno uzeli DSL, i lagano nas odje...
Onda je on pokusao preko nekih veza, isto nista.
Onda se u nasem kraju pokrenuo neki pogon za proizvodnju, uglavnom ozbiljna velka firma kojoj je za rad DLS dosta potreban, rekli su mi da im dam tu peticiju koju sam napravio i da ce oni to sigurno sredit kod t-com, na kraju isto nista
Do danas sam se snalazio na nacin da se spojim na wireless jedne udruge, i imao sam sheran internet od nekog od clanova tog wirelessa, sad vise ni to nemam jer mi vjetar pokidao antenu zajedno sa dimnjakom![]()
I sad sam opet na Dial-up-u a treba mi net a i mojima.
Jel ima gdje na netu za provjerit plan sirenja DSL-a tj. popis naselja ili barem centrala di planiraju u skoroj buducnosti sirit DSL?
Takvo čega nema na internetu. Oni imaju svoje planove, ali se vjerojatno i oni mijenjaju s vremena na vrijeme. Ili možeš zivkat i dojađivati ili još jednostavnije, sjest i plakat.
Moras to traziti preko lokalne samouprave (opcina, nacelnik,....), tocnije kod njih se informirati da li oni isto zele ADSL, pa ako imas srece oni ce poslati sluzbeni zahtjev i T-com ce vrlo brzo instalirati opremu na tvojoj centrali.
Dodatna prednost je ako postoji kakva podrucna skola koja ce se rado ukljuciti u projekat.
Samostalno nikada (gotovo nikada) ne budes dobio ADSL ako T-com nema interes za postavljanje opreme na tom podrucju.
Druga varijanta je kako je gore i navedeno satelitski pristup mrezi.
Sretno....
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Veli Sanader da će uskoro svako kućanstvo imati brzi internet![]()
Bookmarks