Obecao sam se osvrnuti na Pentax...
Na zalost ne mogu govoriti iz prve ruke, zadnji model koji sam od Pentax - a imao prilike oprobati je istD. Navedeni model je na mene ostavio prilicno neuvjerljiv dojam. Ozbiljnije recenzije isticale su iste nedostatke i kod nasljednika DL i DS2 i DL2.
Prema recenzijama i dojmovima korisnika oko novoga modela K10d i K100d Pentax je ucinio mnogo ozbiljniji posao. Na svim recenzijama kotira kao prilicno razuman odabir za korisnike koji traze dobar omjer ulozeno/dobiveno. Najveca mana je konstrukcija samoga aparata, kvaliteta finalne obrade i dimenzije koje su prilicno nedostatne za rad sa "duljim" objektivima, iako je sve navedeno na visoj razini nego li kod prethodnika.
Paket opcija koje nudi je na zavidnoj razini s obzirom na cijenu aparata, jedino sto vidim (prema recenzijama i opcijama u menu - ima) da je zadrzao onu neintuitivnost i cudan raspored opcija unutra menu - a, kakva je vladala i u prijasnjim modelima.
Koliko vidim, kao stvari koje znaju najvise zasmetati, recenzenti navode, prilicno slab continous mode i potrebu da se otvara bljekskalica za AF assist.
Meni osobno pomalo smeta i cinjenica da je uporaba objektiva ogranicena na dva najrecentnija Pentax mounta...optika nije losa i cesto se ona navodikao jedna od prednosti...ali ipak.
Sve u svemu prilicno dobra kupnja za nešto manji budžet, iako i definitivno dao prednost pri kupnji Canon ili Nikon konkurentima.

Odgovori uz citat
Bookmarks