Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pentax K10d

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čuj, za pentaxe sam čitao prilične pohvale na http://fotozine.org . domaći sajt, domaći forum, domaći ljudi i uglavnom foto entuzijasti koji se duže vrijeme time bave. vele da nudi neke opcije što ostali proizvođači daju u višem rangu tijela, a pentax optika slovi kao kvalitetna, oni rade i za industriju i optiku, dakle imaju i pogone i iskustva. mislim da je čak i bajonet kompatibilan sa analognim aparatima.

nažalost, nisam imao prilike imati to u rukama, bilo 100D, bilo 10D, bilo pripadna stakla, a bez toga je jako nezahvalno komentirati. tako da ostaje ta generalna ocjena sa fotozina da je to dobar izbor za manji budžet.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Obecao sam se osvrnuti na Pentax...

Na zalost ne mogu govoriti iz prve ruke, zadnji model koji sam od Pentax - a imao prilike oprobati je istD. Navedeni model je na mene ostavio prilicno neuvjerljiv dojam. Ozbiljnije recenzije isticale su iste nedostatke i kod nasljednika DL i DS2 i DL2.

Prema recenzijama i dojmovima korisnika oko novoga modela K10d i K100d Pentax je ucinio mnogo ozbiljniji posao. Na svim recenzijama kotira kao prilicno razuman odabir za korisnike koji traze dobar omjer ulozeno/dobiveno. Najveca mana je konstrukcija samoga aparata, kvaliteta finalne obrade i dimenzije koje su prilicno nedostatne za rad sa "duljim" objektivima, iako je sve navedeno na visoj razini nego li kod prethodnika.

Paket opcija koje nudi je na zavidnoj razini s obzirom na cijenu aparata, jedino sto vidim (prema recenzijama i opcijama u menu - ima) da je zadrzao onu neintuitivnost i cudan raspored opcija unutra menu - a, kakva je vladala i u prijasnjim modelima.

Koliko vidim, kao stvari koje znaju najvise zasmetati, recenzenti navode, prilicno slab continous mode i potrebu da se otvara bljekskalica za AF assist.

Meni osobno pomalo smeta i cinjenica da je uporaba objektiva ogranicena na dva najrecentnija Pentax mounta...optika nije losa i cesto se ona navodikao jedna od prednosti...ali ipak.

Sve u svemu prilicno dobra kupnja za nešto manji budžet, iako i definitivno dao prednost pri kupnji Canon ili Nikon konkurentima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kupljen Pentax

Dečki, nakon što sam vas dosta izmaltretirao sa dilemama oko izbora SLR-a, i nakon što je Nikon D80 bio definitivno "kupljen", ipak ću u petak postati ponosni vlasnik Pentax-a K10. Dosta sam dugo razmišljao, nabio dioptriju pred monitorom lutajući po forumima, a bogami se i angažirao te iskopao neke vlasnike K10 koji su mi ljubazno dopustili testiranje, i evo me postadoh pentaxian. Obzirom da me zanima c/b fotografija i da je moj ideal c/b fotografije da bude što je moguće bliže analognoj, zrnata i duboka, i naravno neobrađena bilo kakvim softwareom, tu mi je Pentax ipak ponudio najviše.
    Uz kit objektiv, koji nimalo nije loš, čak šta više, kupio sam 50mm/1.4 - oštar kao britva. Faliće mi malo zooma u telepodručju, ali preživjeću neko vrijeme sa tim. Dobra stvar je što se Pentax "druži" sa vosjkom starih analognih objektiva. Uz adapter od 170kn "guta" čak i stare M42.
    Javiću vam impresije i postati prve fotke, kad ih uradim.
    Ako još nekoga zanima Pentax, evo vam koristan link:
    http://hrphotocontest.com/forum/viewtopic.php?t=4854
    Sad se iskreno nadam da me neće zamrziti Nikonovci i Kenondžije ,
    kao i da će mi Bimbi "ostati drug"

Slične teme

1. Pentax Optio E40
    By Blind-Guardian in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 07-09-2007, 11:35
  2. Pentax Optio (S) 30
    By suba in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 05-09-2004, 19:40
  3. Pentax Optio S
    By atILa in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 26-05-2004, 10:27
  4. Pentax El 200
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti