Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pentax K10d

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pentax K10d

Zappan, citat:

"ako si se ti 100% odlučio za nikona, ajmo raspravu o pentaxu pokrenuti u odvojenoj temi koja će u naslovu imati o čemu se radi, kako bi u budućnosti zainteresirani forumaši mogli naći da se o tom pentaxu razgovaralo.."

Prihvatam opasku i evo zamolio bih sve koji imaju iskustva sa pomenutim pentaxom da ih podijele sa nama.
    Osobno ne poznam apsolutno nikoga ko je ikada imao posla sa k10d, a pogotvo ne nekoga ko bi ga trenutno imao kako bih ga mogao isprobati.
    Sve što o njemu znam jeste sa foruma i recenzija, a tu je obicno dobro prolazio (http://www.dpreview.com/reviews/spec...ntax_k10d.asp).
    Na navedenom linku je usporedjen sa Nikonom D80, Sony 100 i Canon30 (http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/page17.asp), i kako se meni cini nije bio niti malo inferioran u odnosu na Nikon. Cak sta vise...

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čuj, za pentaxe sam čitao prilične pohvale na http://fotozine.org . domaći sajt, domaći forum, domaći ljudi i uglavnom foto entuzijasti koji se duže vrijeme time bave. vele da nudi neke opcije što ostali proizvođači daju u višem rangu tijela, a pentax optika slovi kao kvalitetna, oni rade i za industriju i optiku, dakle imaju i pogone i iskustva. mislim da je čak i bajonet kompatibilan sa analognim aparatima.

nažalost, nisam imao prilike imati to u rukama, bilo 100D, bilo 10D, bilo pripadna stakla, a bez toga je jako nezahvalno komentirati. tako da ostaje ta generalna ocjena sa fotozina da je to dobar izbor za manji budžet.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Obecao sam se osvrnuti na Pentax...

Na zalost ne mogu govoriti iz prve ruke, zadnji model koji sam od Pentax - a imao prilike oprobati je istD. Navedeni model je na mene ostavio prilicno neuvjerljiv dojam. Ozbiljnije recenzije isticale su iste nedostatke i kod nasljednika DL i DS2 i DL2.

Prema recenzijama i dojmovima korisnika oko novoga modela K10d i K100d Pentax je ucinio mnogo ozbiljniji posao. Na svim recenzijama kotira kao prilicno razuman odabir za korisnike koji traze dobar omjer ulozeno/dobiveno. Najveca mana je konstrukcija samoga aparata, kvaliteta finalne obrade i dimenzije koje su prilicno nedostatne za rad sa "duljim" objektivima, iako je sve navedeno na visoj razini nego li kod prethodnika.

Paket opcija koje nudi je na zavidnoj razini s obzirom na cijenu aparata, jedino sto vidim (prema recenzijama i opcijama u menu - ima) da je zadrzao onu neintuitivnost i cudan raspored opcija unutra menu - a, kakva je vladala i u prijasnjim modelima.

Koliko vidim, kao stvari koje znaju najvise zasmetati, recenzenti navode, prilicno slab continous mode i potrebu da se otvara bljekskalica za AF assist.

Meni osobno pomalo smeta i cinjenica da je uporaba objektiva ogranicena na dva najrecentnija Pentax mounta...optika nije losa i cesto se ona navodikao jedna od prednosti...ali ipak.

Sve u svemu prilicno dobra kupnja za nešto manji budžet, iako i definitivno dao prednost pri kupnji Canon ili Nikon konkurentima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kupljen Pentax

Dečki, nakon što sam vas dosta izmaltretirao sa dilemama oko izbora SLR-a, i nakon što je Nikon D80 bio definitivno "kupljen", ipak ću u petak postati ponosni vlasnik Pentax-a K10. Dosta sam dugo razmišljao, nabio dioptriju pred monitorom lutajući po forumima, a bogami se i angažirao te iskopao neke vlasnike K10 koji su mi ljubazno dopustili testiranje, i evo me postadoh pentaxian. Obzirom da me zanima c/b fotografija i da je moj ideal c/b fotografije da bude što je moguće bliže analognoj, zrnata i duboka, i naravno neobrađena bilo kakvim softwareom, tu mi je Pentax ipak ponudio najviše.
    Uz kit objektiv, koji nimalo nije loš, čak šta više, kupio sam 50mm/1.4 - oštar kao britva. Faliće mi malo zooma u telepodručju, ali preživjeću neko vrijeme sa tim. Dobra stvar je što se Pentax "druži" sa vosjkom starih analognih objektiva. Uz adapter od 170kn "guta" čak i stare M42.
    Javiću vam impresije i postati prve fotke, kad ih uradim.
    Ako još nekoga zanima Pentax, evo vam koristan link:
    http://hrphotocontest.com/forum/viewtopic.php?t=4854
    Sad se iskreno nadam da me neće zamrziti Nikonovci i Kenondžije ,
    kao i da će mi Bimbi "ostati drug"

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne treba zaboraviti i to da kada staviš M42 objektiv i dalje ti radi stabilizacija slike...
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, to je super što možeš masu starih objektiva šarafiti na njega, i još pri tom imaš stabilizaciju koja, ako je vjerovati recenzijama, itekako dobro radi na K10.

Zbozic, vidim da si zmaxu savjetovao Lepog na subotnjem sajmu. Imaš za mene kakvu preporuku, gdje naći stara pentaxova ili još bolje stara m42 stakla za jeftine novce?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na istom tom sajmu ima ljudi koji prodaju stare objektive uključujući i M42. Kod Lepog možeš dobiti adapter, a ako si vješt u cjenkanju, kod tih ostalih možeš dobro proći. Ima svašta, razmisli kaj ti treba (široki, tele, normal, zoom...) odredi si novce i traži. Dobro bi bilo da imaš aparat sa sobom, da možeš probati i Practicine objektive jer neki bi trebali pasati i bez adaptera. Takvi znaju biti jeftini.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Stigao Pentax!

Stigao Pentax u sljedećem sastavu: na vratima K10d, u obrani Kingston 4Gb SDHC, vezni red kit objektiv 18-55 i u napadu 50mm/f1.4!
    Mogu reći da je prvi utisak
    Malo sam fotkao danas na moru i u Mostaru, maloprije sam se vratio u Sarajevo i trčim odmah na koncert Deep Purple. Prinova naravno ide sa mnom, pa očekujte malo upload-a

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hihi.. now we're talking.. daj neke fotke s purplea, da vidimo kaj pila može!!!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pentax Optio E40
    By Blind-Guardian in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 07-09-2007, 11:35
  2. Pentax Optio (S) 30
    By suba in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 05-09-2004, 19:40
  3. Pentax Optio S
    By atILa in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 26-05-2004, 10:27
  4. Pentax El 200
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti