Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakon ugodnog visesatnog druzenja s EOS-om 400D i Canon EF 50mm 1.8 II objektivom tijekom ovog vikenda otpali su svi planovi za zamjenu s5700 s s6500fd i skupljaju se novci za prelazak na dSLR...
    Posto mi financije ne ostavljaju previse slobode odabira izbor mi je takodjer suzen na ova dva fotoaparata.
    Najveca prednost 350-tke mi je EF 50mm 1.8 II objektiv koji me jednostavno odusevio kako mogucnostima tako i cijenom(novi 600-700kn, rabljeni oko 300kn) a K100D me privlaci koristenjem SD kartica i punjivih AA baterija koje vec posjedujem.
    Kao i ajvl-a zanima me kvaliteta izrade, servisi i softver te me posebno zanima postoji li za Pentax cijenovni ekvavilent canonovoj 50-tki...
    Za pocetak bih uzeo 18-55 kit i 50-tku a kasnije neki rabljeni Sigma 70-300.
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao stas Pregledaj post
    Nakon ugodnog visesatnog druzenja s EOS-om 400D i Canon EF 50mm 1.8 II objektivom tijekom ovog vikenda otpali su svi planovi za zamjenu s5700 s s6500fd i skupljaju se novci za prelazak na dSLR...
    Posto mi financije ne ostavljaju previse slobode odabira izbor mi je takodjer suzen na ova dva fotoaparata.
    Najveca prednost 350-tke mi je EF 50mm 1.8 II objektiv koji me jednostavno odusevio kako mogucnostima tako i cijenom(novi 600-700kn, rabljeni oko 300kn) a K100D me privlaci koristenjem SD kartica i punjivih AA baterija koje vec posjedujem.
    Kao i ajvl-a zanima me kvaliteta izrade, servisi i softver te me posebno zanima postoji li za Pentax cijenovni ekvavilent canonovoj 50-tki...
    Za pocetak bih uzeo 18-55 kit i 50-tku a kasnije neki rabljeni Sigma 70-300.
    Ponesto sam se na Pentax osvrnuo u navedenoj temi:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=49194

NinoSA je, kako se u temi i vidi kupio K10D pa je covjek sigurno najpozvaniji da ti kaze kakvu informaciju iz prve ruke. Osobno u ovoj bi dvojbi nekako tezio kupiti doticni Pentax, jer smatram da nudi vise za ulozeni novac. Po meni optimalan odabir i smjer u kojemu bi ja gledao da sam u slicnoj dvojbi jest Canonov model 400D. Dakle, za nevedeni model nije potrebno izdvojiti toliko veci iznos u odnosu na model 350D, a aparat je koji korisniku nudi osjetno vise, novijega je datuma i ocjenjen je kao bolji u svakoj relevantnoj recenziji. Pored navedenoga i iz prve ruke mogu zamjetnu prednost 400D modela nad prethodnikom modelmo 350D.

Sto se optike i opreme tice, Canon prednjaci, u DSLR svijetu. Njihova gama objektiva i dodatne opreme za foto aparate je daleko najsire i najpolivalentnija. Proizvodne serije koje su trzisno segmentirane ostavljeju mogucnost odabira pokrivanja razlicitih zarisnih duljina, kako profesionalcima, po visokim cijenama, tako i korisnicima pocetnicima, po vrlo prihvatljivim cijenama, naravno uz nize karakteristike.

Pentax nema alternativu kao canon u smislu da ima trenutnu proizvodnu liniji koje se i izbliza moze mjeriti sa onime sto Canon producira. Ipak M42 mount daje mogucnosti kombinacije i vrlo povoljne nabavke rabljenih objektiva, odlicnih performansi koji imaju mogucnost rada sa Pentax - ovim tijelom. Naravno potreban je adapter, ali adapteri, upravo zbog jednostavnosti M42 mounta, postoje i vrlo su dobavljivi (po prilicno niskim cijenama). Ima i starijih Pentaxovih objektiva koji se daju natjerati da rade sa digitalnim Pentax tijelima. Tu su i stari Carl Zeissovi i Praktice (koji su na nasemu trzistu prilicno prisutni jer su ih upotrebljavali i ruski modeli razvijani po uzoru na Nikon tijela 70 ih i 80 ih godina prosloga stoljeca, a koji su koristili navedene objektive).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ponesto sam se na Pentax osvrnuo u navedenoj temi:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=49194

NinoSA je, kako se u temi i vidi kupio K10D pa je covjek sigurno najpozvaniji da ti kaze kakvu informaciju iz prve ruke. Osobno u ovoj bi dvojbi nekako tezio kupiti doticni Pentax, jer smatram da nudi vise za ulozeni novac. Po meni optimalan odabir i smjer u kojemu bi ja gledao da sam u slicnoj dvojbi jest Canonov model 400D. Dakle, za nevedeni model nije potrebno izdvojiti toliko veci iznos u odnosu na model 350D, a aparat je koji korisniku nudi osjetno vise, novijega je datuma i ocjenjen je kao bolji u svakoj relevantnoj recenziji. Pored navedenoga i iz prve ruke mogu zamjetnu prednost 400D modela nad prethodnikom modelmo 350D.
    Bimbi slazem se da je 400D kvalitetniji izbor ali u mom osobnom slucaju problem predstavlja to sto je razlika u cijeni izmedju 350D i 400D poprilicno slicna mjesecnoj rati kredita za auto, da ne govorimo o drugim troskovima... Takodjer sam primjetio da se K10 prodaje za skoro identicnu ili cak jeftiniju cijenu a on mi se u slucaju da se odlucim za taj dodatni trosak cini kvalitetnijim izborom. U svakom slucaju sumnjam da cu se odluciti za nesto u tom cijenovnom rangu...

Sto se optike i opreme tice, Canon prednjaci, u DSLR svijetu. Njihova gama objektiva i dodatne opreme za foto aparate je daleko najsire i najpolivalentnija. Proizvodne serije koje su trzisno segmentirane ostavljeju mogucnost odabira pokrivanja razlicitih zarisnih duljina, kako profesionalcima, po visokim cijenama, tako i korisnicima pocetnicima, po vrlo prihvatljivim cijenama, naravno uz nize karakteristike.
    To sam primjetio na primjeru Canonove 50-tke EF 1.8II. Jednostavno nisam mogao vjerovati da se tako kvalitetan objektiv moze nabaviti novi za 600-tinjak kuna. On je glavni razlog zasto razmisljam o Canonu. Stvarno je zanimljivo koliko je zabavnije koristiti SLR s 50-tkom u usporedbi s bilo kojim UZ-om. Brzina i intuitivnost koristenja i mogucnost fotografiranja bez blica u uvjetima u kojima je moj S5700 prakticki neupotrebljiv bez blica su me i naveli na odluku o nabavi SLR-a.

Pentax nema alternativu kao canon u smislu da ima trenutnu proizvodnu liniji koje se i izbliza moze mjeriti sa onime sto Canon producira. Ipak M42 mount daje mogucnosti kombinacije i vrlo povoljne nabavke rabljenih objektiva, odlicnih performansi koji imaju mogucnost rada sa Pentax - ovim tijelom. Naravno potreban je adapter, ali adapteri, upravo zbog jednostavnosti M42 mounta, postoje i vrlo su dobavljivi (po prilicno niskim cijenama). Ima i starijih Pentaxovih objektiva koji se daju natjerati da rade sa digitalnim Pentax tijelima. Tu su i stari Carl Zeissovi i Praktice (koji su na nasemu trzistu prilicno prisutni jer su ih upotrebljavali i ruski modeli razvijani po uzoru na Nikon tijela 70 ih i 80 ih godina prosloga stoljeca, a koji su koristili navedene objektive).
    Primjetio sam da vecina korisnika Pentaxa nabavlja 50mm F1.4 koji mi je trenutno van financijskog dometa dok nisam primjetio ni jedan ekvavilent EF 50mm 1.8II.
    M42 adapter je jedan od razloga zasto razmisljam o nabavci K100D posto bih mogao koristi staru 28-icu zaostalu od dedine Praktice... Takodjer me zanima rad auto fokus-a s starim objektivima...
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Slične teme

1. canon eos 350d - pocetnik treba savjete!
    By testing123 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 18-09-2007, 14:37
  2. Canon 350D i ekspozicija
    By Malawi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 18-11-2006, 22:24
  3. Canon 350D vs Nikon D50 vs Sony A100
    By gregor 4 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 23-10-2006, 19:58
  4. Canon 350D+Sigma 70-300mm - Testne fotke