Evo i LINK ja osobno jedva cekam iako bi se mogli nacekat
Preglednici ugrađeni u mobitele obavljaju svoj posao, no nisu ni blizu doživljaju surfanja s računala. Firefox Mobile imat će sve mogućnosti današnjeg Firefoxa, zajedno s add-onovima.
Čini se da svima omiljeni web-browser Firefox stiže i na mobitele. Mitchell Baker, generalna direktorica Firefoxa, ispričala je to u intervjuu za online časopis APC.
Na svako računalo u svijetu dolazi 20 mobitela, i broj pristupa internetu s mobitela svakodnevno raste. Pretraživači koji dolaze uz mobitele nemaju gotovo nikakvu mogućnost prilagođavanja, a upravo je po tome Firefox omiljen među korisnicima.
Današnji mobiteli se mogućnostima približavaju zahtjevima za ugodno surfanje, i to je bila inspiracija Mozilla timu da počne raditi na Mobile Firefoxu.
Projekt se tek razvija, a na mobitelima ga možete očekivati nakon izlaska Firefoxa 3. preuzeto sa www.net.hr
Mislim da nije baš dobra ideja na mobitele stavljati add-on. Kao prvo, ff je i sam dosta memorijski zahtjevan, a kada se jo add-oni dodaju, neznam kako će to izgledati na smartphoneovima, a da ne govoimo o dummy telefonima. Druga stvar je layout engine (Gecko) koji se treba prilagoditi tome da stranice smanjuje na manje rezolucije što nije malo posla.
Edit: Mozilla je već pokušavala napraviti mobilni browser: http://en.wikipedia.org/wiki/Minimo
Zadnji uredio Dark : 11-10-2007 u 12:10
Bookmarks