Dal si provjerio dal je šta poremećeno u softvareu od grafičke, tj. prikaz na monitoru (mislim da to ne utječe na TV), možda balans boja?
...naime,imam LG monitor,17",itd...al sad se javio problem,točnije,prije 2 tjedna...
...slika mi je zelena,tj. kao da je preko monitora stavljena zelena folija...mogu sve radit,al me to živcira...jel imao ko takav problem...
...u grafičkoj nije problem,jer na TV-u je slika u redu...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Dal si provjerio dal je šta poremećeno u softvareu od grafičke, tj. prikaz na monitoru (mislim da to ne utječe na TV), možda balans boja?
...nisam,pogledat ću...iako ne vjerujem...ak to ne prestane do petka,ode on na servis...
lupi rukom po ekranu i mogao bi proradit. mom frendu je plavi ekran i kad ga lupi rukom onda postane normalan.
odi ti na servis obavezno, ja bih ciljao na probleme sa katodnom cijevi...
ma kabel ti je syeban.... uzmi kabel u ruku tamo dolje gdje se spaja sa kistrom i promrdaj ga
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Ja sam imao isti problem... Samo sto je meni slika bila crvena.
Kada bih ga udario sve bi bilo normalno, ali servis ga je rijesio![]()
Forumaš godine :)
evo sad i meni nekaj počeo monitor da cvili, izgleda baš da je namješteno da radi godinu dana i ajd bok, evo garancija mi vrijedi do 8 mjeseca, budem otišao u servis da mi to srede![]()
...problem je u katodnoj cijevi...malo sam se raspitao,otišao mi onaj top(postoje crveni,zeleni,plavi)...plava mi je boja MRTVA...nosim ga sutra na servis,već je u kutiji,samo čeka prijevoz...a sad radim preko telke...
neći napisati da sam bio u pravu![]()
..."gog".čestitam,bio si u pravu...svaka čast...Poslao: gog
odi ti na servis obavezno, ja bih ciljao na probleme sa katodnom cijevi......
Imam flat CRT monitor na poslu i k tome star par tjedana. Pri par dana sam primjetio malu crnu točkicu, odnosno pixel. Je li moguće da i CRT monitori imaju mrtve pixele?
nemaju, probaj očistit monitor, jel ima taj flat neko staklo ispred ekrana? možda je malo oštećenje ekrana
a teško je bilo za zaključit...Izvorno postao gog
al ajde da i ti jednom budeš u pravu..
![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
možda greška u samom staklu monitora, ili zmazanoća ispod stakla, ili oštećenje u fosfornom premazu...Izvorno postao frish-KI
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
frendu kontakt na monitoru ne valja, trebam mu promjenit kabl, mislim da je to RS232. E sad trebalo bi rašerafit monitor, jel neko rastavljom monitor i radio takve stvari ili da ga nosim u servis....monitor vredi cca150kn, nedamo za popravak više od 50kn. Bojim se da nebu viška djelova ak se ja bacim na posao![]()
rs232 ti je serijski kabel btw....
Nešto je, ali sumnjam da je zamazano. Baš je jedan pixel crn. A never mind.Izvorno postao whiteboy
Uzeo mi riječ iz ustaIzvorno postao gog
![]()
Sumnjam da je u njemu problem - hehe![]()
onda sam sa zahebo na brzinu, kak se zove taj kablić koji se hakla na grafulju...hebemu...VGA kaabelIzvorno postao gog
Ovako, da ne pišem novu temu:
Imam monitor Samsung SyncMaster 923nw.
Odprije imam problem da prilikom bootanja i / ili ulaska u BIOS umjesto teksta na ekranu vidim plavu boju s dvije vertikalne linije. Probao sam staviti drugi monitor i na njemu je sve bilo ispravno prikazano pa sam zaključio da je u monitoru problem. Čudno je bilo što je radio normalno u normalnom radu, znači u Windowsima, programima, igraicama sve do danas.
Naime, danas sam gledao filmiće na JuBitu prek FF-a i odjednom se monitor ugasio. To mi se nije prije nikad desilo pa sam ga ponovno upalio. Pokazao je sliku na pola sekunde te je počeo tiho škripati. Opet sam ga htio upaliti i prikazao je sliku, samo što je i dalje škripao. Škripanje je prestalo nakon nekoliko minuta i sad radi normalno. Monitor radi na nativnoj rezoluciji i u stand-by-u i u igricama, a refresh rate je 60Hz, kako i piše u uputama
Ukratko:
-čudne linije prilikom bootanja
-umjestio BIOS-a prikazuje plavu boju s vertikalnim linijama
-ugasio se sam od sebe te je neko vrijeme škripao.
Ako treba, snimit ću proces bootanja i ulaska u BIOS pa uploadati na Youtube da vidite u čemu je problem.
Monitor je kupljen 23.7.2008 i ima još 2 godine garanciju.
Mislim da se nemas sto mislit,vec ga nosi pod garanciju. Ovako ju samo mozes izgubit...
Eventualno vidi kako stoje kontakti na grafi i na monitoru,mada sumnjam da je to...
Otišo na servis, nadam se da će ga popraviti, ili još bolje, zamijeniti...
Bookmarks