To sam ja uvjek govorio....bike sa amortizerima i disck pločicama mora biti skup
cyberphere meni bi bilo takav bike zao vozat![]()
@kinfa moj ti je savjet da nekupujes bike ispod 2500kn, i nemoj uzimati sa amortizerima, jer amortizere koji su jeftiniji od 1500kn je bolje ne imati
To sam ja uvjek govorio....bike sa amortizerima i disck pločicama mora biti skup
cyberphere meni bi bilo takav bike zao vozat![]()
Mamama volim te ali mi je GT4 drazi
i pogledaj u oglasniku, ima prilika dobrih
e ljudi da vas nesto pitam. imao sam "malu" nesreću s bajkom i cijeli prednji kotać je otišao u pi... ma..... Jel mi može ko reć kakva felga valja i jel si mogu do nekih 600 kn kupit dobru felgu(prednju)
Ja imam Fuji nevadu 3.0,od dodatne opreme imam Vdo-ov brzinomjer,torbicu..Najcesce se vozim po maksimiru,jarunu i tak
evo, ja imam CUBE LTD edition, preko 5000kn, oprema XT, LX pogon, prednja kocnica Magura Hs33, zadnja Avid, vilica marzzochi (neka dobra) x-race, itd....
ja bum uzel univegu ht alpina 530(4500kn) ili 550 (5600kn) idući tjedan...oboje deore xt i lx oprema,samo što 550 ima ima hidro disk i rock shox tora vilicu..
ne kuzim (pre)dobar bicikl je 2500kn, a ove iznad je pretjerano, mislim kaj ce ti ikakva oprema na biciklu..osim ak se ne bavis prof.
S ovime se slazem definitivno. Ja sam se s MountainBiking-om bavio prilicno, pa sam morao kupit nesto bolje zbog djelova jer sam znao prelazit solidne ture,a najgore je bilo Cross Country po sumi gdje ti se razvali svaki lezaj kod nekih bajkica koji imaju slabije djelove.
Za covjeka koji se normalno vozika po gradu i van grada dovoljno je nesto do 3000-3500kn maximalno. opcenito u te rangove spadaju Acera i Alivio.
A deore je vec odlican prosjek![]()
2000-2500kn je neki minimum za koji ćeš dobiti bicikl solidnih komponenti, kvalitetne rame (ako znaš izabrati), loše suspenzije i maksimalno Acera mašinica. Za prosječne potrebe po gradu i ništa zahtjevno je to odlična kupnja. I ja sam nedavno kupio jedan takav.
Ali kao što je sfreak rekao, cross country je ajmo reć jedan od raširenijih stilova vožnje za mlade i one koji se tako osjećaju. Tu spada prelaz preko svih površina koje nisu nastale umjetnim putem (zemlja, blato, kamenje...). Dijelovi se itekako troše, kvaliteta će kadtad izaći na vidjelo. Ni sam neznam kako će ovaj moj bike izdržati neke rute, nekad imam filing da će mi vilica ostati ukopana i da ću se tako polomitiNajviše me jebe ta prednja suspenzija, 'samo' 50mm i niš posebne kvalitete - kad sam je kupovao nisam planirao da ću je tako silovati..
I da dodam, nigdje ne spominjem profesionalno bavljenje biciklizmom![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
xlr -ne slazem se s tobom, male su sanse da shebes bicikl ako se ne bavis prof., a ovaj bicikl od 2500je i previse je za neprofesionalce. kad se time konstantno bavis, onda fakat bicikl mora biti jako izdrzljiv, a to sto ti par puta napravis kakav crosscountry i to ljeti kako kaze Coma_zgb..znas. sta sam ja sve prije radio sa svojim limexom(brijem da je to bio najkvalitetniji model navedene marke-900kn) pa i dan danas je u voznom stanju, osim sto su mu nakon 3god otisli lezajevi od pedala, al to sam sredio za 40kn. super bicikl, mali trosovi odrzavanja, izdrzljiv,super kocnice, super mjenjac-kvalitetom u rangu skupljih bicikla,suspenzije izdrzljive,kao nov je i sad nakon 5god...vozio bih ga i sad, al mi je premali, na zalost.
jos nesto, znate one likove koji se po gradu furaju biciklima od 5000-15000kn, nekako njusim da takvih ima i ovdje![]()
mene osobno zivciraju ljudi koji si kupe downhill/bmx ili shta vech biciklo a neplaniraju se bavit time, cemu onda bacate te pare? diskovi, lakse rame, pojacane vilice i shta znam jos cemu to ako se mislite vozit pa parkovima ?
ja osobno vozim bmx, kupio zion terru za 1600kn i onda kad strgam neki dio kupim novi. a inace i nevozim previse bajk osim kad idem s frendovima u sk8 park.
Ne moraš se profesionalno baviti biciklizmom da bi pao i slomio/iskrivio nešto. Taj dio koji si slomio/iskrivio je mogao biti izdržljiviji i kvalitetniji (pedale, volan, vilica, ležajevi..).
XC (kros kantri) je stil vožnje, a stil vožnje ti određuje koji ćeš bike kupiti. Za downhill bi se tvoja limexica raspala na sastavne dijelove (i moj bike bi se raspao, ništa osobno, samo gledam realno). Na cesti možeš voziti sve vrste bajkova, neke teže, neke lakše. ček dis aut! Uglavnom, bicikl vozim svaki dan, pretežno istom (poznatom) rutom, 2 sata u prosjeku, a ruta se sastoji od raznih podloga. Da sam mislio kupiti bike za do faksa i nazad - kupio bi limexicu.. ili ponicu koju nitko ne bi htio ukrastiIzvorno postao vjeko
Njušim ih i jaIzvorno postao vjeko
i samo ću dodat, da sam imao više para u trenutku kupnje bajka - sve bi dao!
Ima dobar članak za one koji kupuju bike: link
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
sorry vjeko kaj hoću kupiti dobraj bajk..ne da mi se davati 2 i pol soma svake dvije god,radije dam i 5,6 pa da potraje i da maximalno uživam ne brinuči se hoće mi se kaj zrokati...
hehehehe...to se podrazumijeva
hehe, prvi bicikl je bio neki pitaj boga.. onda drugi s brzinama LIMEX miholjacki. koji je kasnije trebao proizvodit tenkove.. ta pomisao je i dalje smijesna..
uigl limex je zakon, kaki trek, kake pm... LIMEX...
a sad imam zenski bajk.. DENIS penis... i ide vec 5-6 godina bez problema...
imas bajkova za 2 milje kuna ko sisa.. i vozaj se..
meni i Valpovu bi dobro dosao, ali uskoro se selim u zgb pa bi htio nest bolje...
Nokia 3210>Siemens c65> Nokia 3650> Motorola E1000> Motorola v360> BS el 71> Nokia 6131> Samsung e330> Nokia 6233> SE w900i > SE k800i + 1gb :)
sad vidim malo bolje... vi gradski ljudi imate takve komplekse da je to za nevjerovat.. ajde ko se bavi profesionalno pa ima bajk iznad 2000k kuna... a sto se netko voza u krug oko jaruna jednom tjedno koji ce ti k.. bajk koji dodje vise od 1300 kn... strasno.. smijesno mi vas je citat... svaki dan sam na biciklu i sasvim mi je dovoljna moja krntija... od cega vi patite.. 5000 kn za bicikli.. kupim si auto i vozam se... da ne pricam koliko bih morao raditi bicikl po 5k kuna.
Nokia 3210>Siemens c65> Nokia 3650> Motorola E1000> Motorola v360> BS el 71> Nokia 6131> Samsung e330> Nokia 6233> SE w900i > SE k800i + 1gb :)
Neko si može priuštiti i veseli ga, pa zašto si ne bi onda priuštio?
Pogledaj koliko ljudi sa terencima se vozi po terenu, ili koliko ljudi sa sportskim autima se voze na stazama![]()
ja sam imao bajk po 1300kn pa sam poludio totalno sa njim i reko nikada vise. stalno u servis, a bio sam klinjo od 50kg tada. odveo sam bajk na servis i reko tipu da mi slozi sve da se stalno nesto ne sjebava, odgovor je bio "to je nije moguce". onda sam stedio i stedio i stedio i kupio bajk od dosta para. sada, nakon skoro 9 godina radi ko urica. nista ne skripi, sve savrseno ide, kao da je nov. nije da se bavim biciklizmom, ali sam jednostavno htio nesto kvalitetno, da se ne kvari, a u isto vrijeme nije da bas mazim bicikl i vozim ga do ducana.
ako netko kupuje novi bajk za normalnu voznju, preporucio bi preko 2500kn
Bookmarks