Sve to stoji, po zakonu moras placat pretplatu, cim imas prijamnik, odnosno to sad nie pretplata vec pristojba, koju placas firmi Odasiljaci i Veze, a ne direkt HRT-u....

Sad u teoriji!

Ak uzmes tipa MAX TV, ti ne primas nikakav radio signal, vec primas preko kabla, odnosno usluge, T-coma, sto po nekoj normlanoj logici, nebi trebao placat RTV pristojbu, jer u pravilu ne koristis njihove usluge!

S obzirom da je kod nas tak kak je, to bi se i dalje moralo placati!!!

E ali, s obzirom da ti signal za gledanje ne hvatas preko antene, vec kabla, oni s lovcima ne mogu uhvatiti jel ti hvatas signal ili ne.
Ako dodju kod tebe dal placas pristojbu, jednostavno im mozes reci, da nemas prijamnika i da ne placas, oni ti ne mogu uci u stan/kucu, bez sudskog naloga, a za sudski nalog bi trebali dobiti na nekakvim dokazima da ti koristis njihovu uslugu a ne placas je, sto ti teoretski ne mogu dokazati, jer s lovcem ne mogu uloviti signal (posto ga nemas), a u stan ti ne mogu uc.

Jedino sto bi mogli, je provjeriti jel si MAx TV pretplatnik, a to bi im onda T-com morao dati na uvid, sto u ugovoru lijepo pise da oni nece tvoje podatke nikome davat, odnosno, opet bi morali izhoditi sudski nalog.

Meni je doso inspektor, za pretplatu, ovo ono da zast ja ne placa, a ja njemu pa nemam tv, veli on cak ni radio nemate, ja reko nemam, sve kaj gledam/slusam pratim radim preko interneta, a na to jos sam ga lijepo pitao, za gledanje TV-a preko TV kartice, reko je da se to isto smatra prijemnikom, dok za gledanje preko interneta, zakonskom ne postoji propis!!!