Buraz hoće kupiti sad canon EOS 300,analogni,al mu ja kažem da je pametnije za tu lovu kupiti ok digitalac(3000kn)..što vi mislite?digitalac ili analogni?
digitalac
analogni
Buraz hoće kupiti sad canon EOS 300,analogni,al mu ja kažem da je pametnije za tu lovu kupiti ok digitalac(3000kn)..što vi mislite?digitalac ili analogni?
http://www.canon.com/camera-museum/camera/f_camera.html
Ultra-Compact, lightweight and high-quality SLR camera. Successor to New EOS Kiss/REBEL G/500N. Based on the concept of "easier to use and more comfortable" than the former model, it is smaller and lighter weight. It also has a higher performance AF system, exposure control and other basic features. A seven focusing-point wide-view AF system is used instead of the conventional three focusing-point AF. The focusing speed is equivalent to that of the EOS 55/ELAN II E/50E. This camera has 35-zone evaluative metering instead of the conventional 6-zone metering, E-TTL flash exposure control linked to an active focusing point, and other basic features, such as easy depth of field preview , higher speed of 1.5 fps film advance, shorter viewfinder black-out time, mid-roll film rewind button and a wireless remote control (Japanese model only). The camera is compact, but the command dial, the main dial, an external LCD display, and a small, yet comfortable grip ensure a good handling of the camera. The camera body is two-tone silver and black. The Battery Pack PB-200 for size-AA batteries with a vertical-grip shutter button is separately available (4,500 yen). New lenses marketed at the same time are: EF28-80mm f/3.5- 5.6 V USM, EF28-80mm f/3.5-5.6 II (export only), EF75-300mm f/4-5.6 III USM and EF75-300mm f/4-5.6 III (export only).
čini se ok. ali digitalac je digitalac.
ja mislim da je baš obrnuto...ovisi...al zakaj svi profiči imaju analogne
naravno da digitalac... koje opšte pitanje hah....![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
analogni fotoaparati se koriste za profesionalne slike, jer jos nije napravljen digitalac koji ima pixela kao analogni. Mislim da za o sta njemu treba digitalac je zakon!![]()
koliko najvise megapixela moze imati analogni fotic?
10-12 milijuna![]()
valda i više..
mislim da oko 20
cek cek, pa analogni fotic i je analogni jer nema pixele, on ima potpunu sliku, bez svakog pixela posebno. znaci kvaliteta slike najvise ovisi o optici, odnosno kako ce svjetlost pasti na film.
kolko sam ja svatio, zasada jso uvjek je sliak analognog bolja od slike digitalnog ,ali u praxi se to ne vidi jer ljudi imaju prosječne analogalce pa im jja pariram sa svojim "noname"digitalcem.Reci Marku a uzme digitalca
jedno pitanjea kaj nemate vec neki fotic doma analogni??
ja imam, zato tip gnjavi da opet uzme,samo neki dobar ovaj puta...ići će ovih dana kupit...coma imaš pravo
@coma, AFAIK film na koji snimas kod analognih fotića se sastoji od "točaka"...
e sad bi nam trebo neko to objasniti. kaj to nije fotosjetljiva povrsina? nekuzim zasto bi bilo tocaka?
Jednostavno. Točke su molekule fotoosjetljiva sloja![]()
Canon Ixus i
bez daljnjeg da je analogni fotić bolji ali mislim da smogovac pokušava reći da je za njegove potrebe ipak bolje piknuti nekog digitalca..i mislim da su tu svi u potpunosti u pravu
@ coma:kvaliteta fotke kod analognog fotića ne ovisi samo o optici nego i o filmu(i još nekim stvarima).kaj neznaš da postoje filmovi različitih osjetljivosti?tu se misli na zrnatost filma.što više zrnaca,to je veća "rezolucija".ako je veća rezolucija,mogu se radit velika uvećanja.svi oni džambo plakati ti se rade sa visoko osjetljivom filmovima.
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
zato sam i napiso "najvise ovisi" a ne npr "ovisi samo o"
Citiram te da te podsjetim kaj si napisao.to kaj si napisao uopce nije tocno.Poslao: coma_zgb
cek cek, pa analogni fotic i je analogni jer nema pixele, on ima potpunu sliku, bez svakog pixela posebno.
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
pa daj onda objasni, ja sam mislio da je ona osjetljivost filma osjetljivost na kolicinu svijetlosti.
gIK je tocno rekao. I analogni fotic ima pixele samo sto ih ima puno vise pa vam se cini da nema pixela.
Na primjer: Kod analognog fotica objektic od 35mm stvara na negativ (dimenzija 24x36 mm) rezoluciju od 200 pixela po mm, sto znaci da je ukupna rezolucija takvog analognog fotica 34.560.000 pixela (34.56 Mpix).
Inace vise o razlici digitalnih i analognih fotica imate u VIDI-u br. 95.
Pozdrav grupi!
I'm born to live until I die.
Za kućnu upotrebu je 100 puta bolji digitalac! Bar po meni!
e....tak je i meni,imam brdo albuma i to je veći guš nego prelistavat fotke na kompu
Bookmarks