Mislim da to ovisi koliko se posvećuješ fotografiji, za zabilježavanje trenutaka je i digitalac sasvim dovoljan...
digitalac
analogni
Već dugo vremena ima analogni fotić Canon EOS 500 i mogu reći da je zaista super. S njime se dobivaju krasne fotke i tako to. Želja mi je uz njega imati i novi EOS 300 D, no za njega treba zaista izdvojiti veliku količinu novca.
Obzirom da sam pošto poto željela imati i digitalac, kupila sam Olympus C5000Z. I za sada sam zadovoljna njime. Radi pristojne fotke, ima dosta mogućnosti...ali ni pod koju cijenu se ne bih odrekla svojeg starog dobrog EOS-a.
Mislim da je dobro imati i analogni i digitalni fotić, pa ih koristiti ovisno o potrebama i prilici.
Mislim da to ovisi koliko se posvećuješ fotografiji, za zabilježavanje trenutaka je i digitalac sasvim dovoljan...
Nemoguće je napraviti potpunu analizu i odrediti koji je bolji. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Ako gledamo slike 10x15 ili sl. tu su danas digitalci u prednosti, ali ako hoćete napraviti najobičnije diapozitive digitalac vam je nemoćan i morate koristiti analogni.... Takvih primjera se može naći još.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Analogni je puno bolji narocito eosjedino sta je razvijanje, film rola i slike cca 100 kuna za 36 slika pa ti racunaj . Ako mislis ispucavat godisnje preko 1000-2000 slika jos se isplati uzet tog eos-a ali ako mislis preci tu brojku kupi digitalac i uzivaj .
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
Pozdrav
Repetitio est mater studiorum! Historia est magistra vitae !
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
...jel ti uopće imaš digitalac... zavisi koji model imaš i koji je proizvođač... moj Sony S80 je dosta brz i nema dugog čekanja, kao ni kod "wb-a"...Izvorno postao kresoml
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Brzina digitalca ovisi o modelu, odabranoj rezoluciji, vrsti memorijske kartice, složenosti same fotografije, brzini autofokusa....
Isto tako i kod analognih brzina okidanja ovisi da li se radi o modelu s ručnim premotavanjem filma ili automatskim, pa o o modelu....
Kako god gledali uvijek ćete neki trenutak propustit, neki uhvatit, ako želite uhvatiti baš sve trenutke montirajte si kameru i imajte ju stalno uključenu
.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks