A jesi probo s tune-up jutulitiz...?
evo neki dan sam si skinuo filmove umri muški 4, Broj 23, Oceanovih 13 i ja, robot. pogledao sam ja, robot i malo umri muški, ali to nije bitno, bitno je da su filmovi radili. to je bilo jedno vrijeme. nakon par dana sam htjeo pokrenut film broj 23 i sve mi se smrzne nakratko i pojavi se dijaloški okvir:
data Execution Prevention-microsoft Windows
to help protect your computer, windows has closed this program.
name-Windows Explorer
publisher-Microsoft Corporation
i imam samo opciju Close Message. to se zatvori i nakon toga mi se pojavi ono najiritantnjije što postoji sa opcijama send i don't send...
što je najzanimljivije, i broj 23 sam prije malo poglesdao, špicu, i sad više ne mogu pokrenut nijedan program s tog Dvd-a(svi su sprženi na jedan dvd)
Imam Windows Xp home, service pack 2
Auto Patcher xp sam instalirao. zna li itko u čemu je problem i kako ga se riješiti, da nije virus(mislim da nije jer sam već sve par puta pretražio sa ad-awareom i spybotom)
Hvala unaprijed svima!!!
...plug it in my soul, I'm a renegade riot gettin' out of control, I'm a keepin' it alive, and continue to be, flying like an eagle to my destiny...
A jesi probo s tune-up jutulitiz...?
to ti e negdi u control panel system , zove se DEP
da e ovoga uspio sam riješit problem, ne ja doduše, nego buraz.
reinstaliro je k-lite codec pack i obrisao xvid to mpeg converter il tako nešt, eto sad ako se neko javi taj problem sad znate rješenje...
...plug it in my soul, I'm a renegade riot gettin' out of control, I'm a keepin' it alive, and continue to be, flying like an eagle to my destiny...
e pa ja ne mogu vjerovat, pojavila mi se ta glupost opet, pa to je gore od najgoreg virusa. neki dan palim komp kad mi se to pojavi, kao neki userInit neće pokrenut i neće mi niš pokazat, samo pozadinska slika. ja restartiram komp, i onda se na svu sreću nije pojavilo, odem ja u System, Advanced, performance, settings i isključim za taj userinit i za još nešta je bilo i kaže mi da moram restartirat komp da bise postavke primjenile. ja ga restartiram i pojavi mi se nekinovi error, pisalo je neš verify id class tak nešta, ja to pozatvaram i više ništa nisam mogao pokrenut, baš ništa, ni notepad, ni sketchup, nisam više mogao ući u System, internet explorer mi nije radio kao niWMP, al da sad ne nabrajam, samo ću reć da ama baš ništa nije radilo. i odem ja na ono send, dont send i kao pošaljem izvkešće i onda se nekim čudom pojavila sama od sebe opcija da poisključujem sve te DEP-ove za programe za koje se dosad pojavilo. ja to isključim i sad vas želim pitat, jeli se ikome tak šta ikad pojavilo i ako je može li se tonekako maknut sa kompa a da be brišem SP2, molim vas pomagajte.
![]()
dep nije virus niti išta takvo, više je kao neki hardversko softverski "antivirus" koji provodi dodatne provjere memorije radi sprečavanja pokretanja zloćudnog koda u sustavu, zna biti jako zamoran i dosadan. možeš ga isključiti na slijedeći način.
1. idi u control panel
2. odaberi kategoriju Performance and Maintenance
3. zatim system
4. zatim Advanced tab, pa u Startup and Recovery dijelu, klikni Settings.
5. u SystemStartup dijeu, klikni edit Edit.
6. u Notepadu, klikni Edit i Find.
7. u Find what field, upiši slijedeće /noexecute zatim klikni Find Next.
8. klikni Cancel.
9. zamjeni policy_level (npr, "OptIn" default) sa "AlwaysOff" (bez navodnika).
UPOZORENJE: pažljivo upiši tekst. trebalo bi ovako izgledati:
/noexecute=AlwaysOff
10. spremi promjene.
11. klikni OK pa oped OK.
12. restartaj komp
to bi trebalo biti to.
Bookmarks