Ma nije uopce problem. Samo se treba naviknuti na to da se izbornici GDeska i Dizajna pozivaju pritiskom u "prazno" (ne na ikone), a za opcije ikona se treba pritisnuti na njih same. I da se nakon dizajniranja i spremanja dizajna treba Skroz dolje u izborniku potvrditi da je radnja gotova jer inace i dalje ostajes u dizajn nacinu a tako ne mozes nista pokrenuti. Prvih par puta se covjek zajebe malo, ali onda ti to sjedne i nema vise problema.
Inace, nekakve upute ti dodju i s njime, help nekakav. Ali taj help se nije mijenjao jos od prve verzije tako da ne pokriva sve stvari nego samo osnove koristenja i dizajniranja. Ali sam program je prilicno jednostavan pa i nije neki problem. A mozes i mene pitati.
Jos nekakve upute imas i ovdje:
http://gdesk.wetpaint.com/page/GDesk+Tips+and+Tricks

Jedino kaj cu ti ja odmah reci je da izbjegavas stavljati nekakve ikone za same izbornike jer se onda sve uspori nekako a i znaju se te ikone zblesirati same od sebe pa ti se dogodi da ti izbornik od jednom izgleda drugacije nego sti si ga ti napravio. Boju fonta u izbornicima mozes slobodno promijeniti kao i sve ostale ikone. Samo izbornik ostavi ovakav vulgaris sivi kakav i je. A tako se i najbolje vidi. Ja sam probao sa nekakvom polu transparentnom varijantom ali to nije dobro zato jer se izbornici preklapaju pa se onda ne vidi bas najbolje.