Nema jos...
Ali su ljudi trazili da to stavi...
Budemo vidjeli, mozda u novim verzijama...
Nema jos...
Ali su ljudi trazili da to stavi...
Budemo vidjeli, mozda u novim verzijama...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
iz verzije u verziju ovo postaje sve bolje. Moglo bi čak biti i najbolja stvar što se dogodila uiq3 telefonu. Aktualna je 0.15, hrpa bugova je ispravljena, dodano dosta novih funkcija. Podrška komune je odlična, pa se rodilo i podosta zanimljivih tema.
http://gdesk.wetpaint.com/page/GDesk+designs
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Trenutna verzija je 0.20a ali bi se vec sutra mogla pojaviti 0.20b sa nekim novinama u precacima. A uskoro slijedi i visejezicna instalacija koja ukljucuje i hrvatski.
Glede ovih precaca, oni omogucuju direktan poziv, SMS, MMS ili mail bilo kome iz imenika samo jednim potezom i takodjer direktan unos u kalendar.
0.23 je vani. Od sada i nasto i nije toliko znacajno, ali ima dosta poboljsanih stvari i nekih novih.
http://gdesk.wetpaint.com/
kingo,šta točno dobivam time na m600i?te da li se teško to instalira i sredi sve skupu?fala
Dobijes program koji ti zamjeni tvoj trenutni desktop, odnosno on ti je stalno pokrenut ako ga postavis za sistemsku aplikaciju i cijelo vrijeme vidis njega. A iz njega mozes pokrenuti sve sto imas instalirano na mobu. Nema potrebe za glavnim menijem. Imas direktan pristup svim elementima control panela. Mogucnost direktnog slanja poruke odredjenoj osobi (znaci bez toga da prvo ides u poruke, pa biras tip, pa osobu) ili poziva. A kako ce ti to sve skupa izgledati ovisi samo o tvojoj volji/masti/zelji. Na raspolaganju imas 16 stranica na koje mozes sloziti sto god i kako god zelis. Postojece ikon instaliranih programa se mogu zamijeniti sa bilo kojim drugima. Mozes dodijeliti i tipkama odredjene funkcije (bilo kaj mozes pokrenuti bilo kojom tipkom, pa cak i ako ti se ikona nalazi na nekoj drugoj stranici od one na kojoj jesi - cross page funkcija). Jednostavno nenadjebiva aplikacija. I to potpuno besplatna i sa novijim verzijama svakih desetak dana.
Moj desktop
![]()
![]()
taj GDesk je za mob. ?
dali moze na SE P1?
moze,ali ga ja totlano nekuzim
Vau,izgleda predobroKako mi je sad žao što si nisam piknuo P1,a već sam ga imao u rukama
![]()
odlično!!ali dal je muka to složiti,ima li gdje kakva uputstva?
Ma nije uopce problem. Samo se treba naviknuti na to da se izbornici GDeska i Dizajna pozivaju pritiskom u "prazno" (ne na ikone), a za opcije ikona se treba pritisnuti na njih same. I da se nakon dizajniranja i spremanja dizajna treba Skroz dolje u izborniku potvrditi da je radnja gotova jer inace i dalje ostajes u dizajn nacinu a tako ne mozes nista pokrenuti. Prvih par puta se covjek zajebe malo, ali onda ti to sjedne i nema vise problema.
Inace, nekakve upute ti dodju i s njime, help nekakav. Ali taj help se nije mijenjao jos od prve verzije tako da ne pokriva sve stvari nego samo osnove koristenja i dizajniranja. Ali sam program je prilicno jednostavan pa i nije neki problem. A mozes i mene pitati.
Jos nekakve upute imas i ovdje:
http://gdesk.wetpaint.com/page/GDesk+Tips+and+Tricks
Jedino kaj cu ti ja odmah reci je da izbjegavas stavljati nekakve ikone za same izbornike jer se onda sve uspori nekako a i znaju se te ikone zblesirati same od sebe pa ti se dogodi da ti izbornik od jednom izgleda drugacije nego sti si ga ti napravio. Boju fonta u izbornicima mozes slobodno promijeniti kao i sve ostale ikone. Samo izbornik ostavi ovakav vulgaris sivi kakav i je. A tako se i najbolje vidi. Ja sam probao sa nekakvom polu transparentnom varijantom ali to nije dobro zato jer se izbornici preklapaju pa se onda ne vidi bas najbolje.
evo kinggo.Ja skinem neki design.I stavim na mob i pokrenem ga.Ali pola ikona mi je kao upitnik?Jeli imas ti mozda neku svoju a uploads i kazes koje sve programe treba imati
Upitnik ti je umjesto programa koje ti nemas instalirane a onaj tko je radio dizajn ima. Nijh samo pobrisi ili zamjeni sa nekim svojim programima.
I BTW izasla verzija 0.23a u kojoj se sad moze staviti da izbornik izgleda prema samoj temi koja se koristi na mobu. Za sada nisam primjetio negativne posljedice toga.
Nikako, to tko mora biti... Inace, kako bi usao u dizajn kad bi htio nesto promjeniti?
![]()
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
i evo još jedno pitanje znam da je off topic al treba mi to. U gdesku kad idem na "dodaj program" postoji program pod imenom picture editor. A kad gdesk isključim taj program nemogu nigdje naći. Dali on stvarno nepostoji ili ga ja samo nemogu naći.
Pa bez GDeska ne mozes direktno doci do toga. Moras prvo u preglednik slika pa tamo odaberes edit. GDesk ce ti pokazati dosta tih sistemskih stvari do kojih ne mozes doci direktno ali vecina njih ti nece raditi pa ti je bolje iskljiciti prikazivanje toga jer ce te samo zbunjivati. Jedino sto jos mozes direktno pokrenuti je video player.
I BTW update svi na v 0.24. Puno toga novoga na shortcutsima (import slike kontakta iz imenika)
Postoji ti, kad udjes u neku sliku u "Picture gallery" stisnes gore onu strelicu i u dropdown meniu stisnes "Edit picture".
Ako ti treba neki picture editor, onda imas Pixy...
Philip B. Crosby
Ja se ispričavam što sam stalno off topic ali kakva strelica ne mogu naći nikakvu stralicu.Kad bi mi mogao pakazati s nekakvom slikom bio bi jako zahvalan.
Philip B. Crosby
@kinggo: Dobar prijevod, ali malo ispada iz zadanih okvira, pa neke rjeci zavrsavaju sa "..."
Ali u savom slucaju![]()
Philip B. Crosby
A ne mozes drugacje to izvesti. Ja sam probao to nekako pojednostaviti, ali ne ide. Mogao sam ostaviti engleski za one stvari koje znam da svi razumiju, ali onda mi to vise nije to. A to sam napravio za one koji stvarno ne kuze engleski ni malo. Njima je i tako bolje od engleskog.Ovi dodaci nisu prevedeni zato jer ih nikad nisam niti dobio na prijevod.
A mislim da i u samom GDesku sad vec ima stvari koje nisu prevedene zbog konstantnog izbacivanja novih verzija. Ako mi Gary nesto posalje ja cu to prevesti. I BTW, gdje pise da sam to ja radio?
Ja osobno sve upute, svaki OS, svaki mob itd. koristim na engleskom
E hvala ti puno sve sam sredio.
I ja isto, ali sam isao pogledati... GJ
Pise u faq-u....
Izvorno postao GDeskManual.Hrvatski.45.htm
Philip B. Crosby
Bookmarks