tocno je - nemaju.
indikator ce se prikazat tek kad je baterija vec na kraju.
tada ostaje jos dovoljno vremena za par slika.
Sx IS imaju pomoc kod fokusiranja zeleno svjetlo nije crveno, za druge neznam
jel istina da canonovi aparati nemaju indikatore stanja baterije? kako onda znat koliko je ostalo jos baterije imas li kakvo upozorenje kad je baterija pri kraju?
i dal canon aparati imaju kao i sony ono crveno svitlo sta se upali za pomoc pri fokusiranju kad je mrak?
tocno je - nemaju.
indikator ce se prikazat tek kad je baterija vec na kraju.
tada ostaje jos dovoljno vremena za par slika.
Sx IS imaju pomoc kod fokusiranja zeleno svjetlo nije crveno, za druge neznam
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
i olympus ima preloš indikator
Seriously?
evo jedan trik, kada se baterije isprazne promjenite raspored baterija u foticu i bit ce jos vremena za par slika
još jedan trik (doduše, s fuji-jem, al princip je valjda isti): svaki put kad pokaže da se bat. prazni (a to je obično nakon okidanja), odma ugasit fotić i onda nakon par sek. opet upalit, okinut par fotki dok se opet ne pojavi upozorenje, i tak dokle ide. ja sam uspio iznudit jedno 20-30 fotki još, inače mi se nakon 5-6 obično ugasi i onda fajrunt.
Canon aparati (ne govorino o SLR modelima) nemaju indikator baterije.
Rijesenje je kupnja modela koji koristi AA beterije, te nabavka jednoga ili dva rezervna kita beterija, tako da uvijek u rezervi imate spreman jedan napunjeni set baterija.
Posjedovanje "crvenoga svjetla" ne ovisi o proizvodjacu, odnosno o brandu aparata. Neki od modela ga imaju, neki ne. Navedeni komad opreme se zove AF assist i u specifikacijama svakoga modela se moze vrlo lako pronaci posjeduje li ga ili ne.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
pa jel bar upozori kad je basterija prikraju?
znaci svitlo za fokus nemaju![]()
pa evo meni je bas u nedjelju kad sam dosla s mitinga ,jer sam puno fotkala,pocela zmirkati crveno da je baterija na kraju.poslikala sam 3 zalaska i gotovo.Zgasi se .Za fokus imas zelene kvadratice koje mozes narihtat.I da moj a640 ima af assist lamp.
zato se naucite imati uz sebe rezervne baterije i keine problem.![]()
Bookmarks