evo jedan trik, kada se baterije isprazne promjenite raspored baterija u foticu i bit ce jos vremena za par slika
evo jedan trik, kada se baterije isprazne promjenite raspored baterija u foticu i bit ce jos vremena za par slika
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
još jedan trik (doduše, s fuji-jem, al princip je valjda isti): svaki put kad pokaže da se bat. prazni (a to je obično nakon okidanja), odma ugasit fotić i onda nakon par sek. opet upalit, okinut par fotki dok se opet ne pojavi upozorenje, i tak dokle ide. ja sam uspio iznudit jedno 20-30 fotki još, inače mi se nakon 5-6 obično ugasi i onda fajrunt.
Canon aparati (ne govorino o SLR modelima) nemaju indikator baterije.
Rijesenje je kupnja modela koji koristi AA beterije, te nabavka jednoga ili dva rezervna kita beterija, tako da uvijek u rezervi imate spreman jedan napunjeni set baterija.
Posjedovanje "crvenoga svjetla" ne ovisi o proizvodjacu, odnosno o brandu aparata. Neki od modela ga imaju, neki ne. Navedeni komad opreme se zove AF assist i u specifikacijama svakoga modela se moze vrlo lako pronaci posjeduje li ga ili ne.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks