Imas ovdje temu sa uputama za modding K750 pomocu XS++:
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=43736
Pretpostavljam da iste metode vrijede i za K610. Ono sto tebe zanima je u postu 3.
Prvo pozdrav svima na forumu!
Imam par pitanja tj. otvaram ovaj thread s namjerom da vi pomognete meni i da usput pomegnete sličnima meni.
Imam SE K610i i želja mi je modad ga na ovo ( link slike )
Pošto sam početnik neznam baš kako se to radi. Dali da koristim Far Manager ili XS++.
Fora je u tome da treba uploadati datoteke gore na mob (neznam ja točno), pa zato stavljam popis koji se nalazio u .rar datoteci:
Download ovog moda ovdje.
Mobitel spajam u komp sa DCU-60 kablom. Dali postoji mogućnost (nadam se da postoji) da se taj mod (tema) stavi na mobitel, u koju mapu treba stavit ikonice (.png), layout.xmp, menu.ml i ostalo?!
Hvala unaprijed, WenDigo.
Imas ovdje temu sa uputama za modding K750 pomocu XS++:
https://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=43736
Pretpostavljam da iste metode vrijede i za K610. Ono sto tebe zanima je u postu 3.
Dok ga pokušavam spojiti mi dolazi error "Failed Open". Neznam zašto. Ugasim mob, upalim XS++, uštekam kabel u USB (samo PC), pritisnem u XS++ na Start, pritisnem tipku C na mobu i uštekam kabel u njega. Držim tipku dok se ne pojavi taj error. Ne kužim.
jesi izvadio sim i MS karticu iz moba kad si ga probavo prepoznat sa xs++ ?
W810i™ R4EA031, XSound™ CyberBass™, Toshara_153.9_megamax Driver , GFX, Elfpack
Accessories: MPS-60 + Sony MSPD 2GB High Speed+HPM-75
Nekad pomogne da jednostavno promijenis USB port, tj. ustekas kabel u neki drugi.
Ako to ne pomogne, probaj deinstalirati flash drivere koje imas i instalirati ove.
EDIT: popravljen link, onaj stari je expireao.![]()
Zadnji uredio ravilov : 16-09-2007 u 12:18
Dečki hvala vam puno. Uspio sam.
Connected phone: K610 (db2020 CID51)
Sad imam drugo pitanje?!
PRVI način za promjenu ikona je da kreiramo slijedeću mapu:
\files_to_upload\tpa\preset\system\menu\
Kako se kreira ta mapa?
Zadnji uredio WenDigo : 16-09-2007 u 10:03
Hm, vidim da nisi bas pogledao temu koju sam ti rekao gore.
Pogledaj post #2 u toj temi.
Zadnji uredio ravilov : 16-09-2007 u 10:23
Jesam ali ne razumijem gdje se kreira ta mapa. Na kompu, na mobu. Neznam.
Ovako?!
Pošto nikad nisam mjenjo ikone niti išta drugo sa xs++ nego sa far-om nisam 100% siguran, ali mislim da to ide po ovom principu. Da u mapi files to upload otvoriš novu mapu tpa pa onda ponovo nova preset pa nova system i u system otovriš mapu menu i u tu mapu menu staviš ikone
To ti je kolko ja znam ali pričekaj još nekog da potvrdi![]()
![]()
W810i™ R4EA031, XSound™ CyberBass™, Toshara_153.9_megamax Driver , GFX, Elfpack
Accessories: MPS-60 + Sony MSPD 2GB High Speed+HPM-75
Da su bar u onom postu stavili sliku ispod toga kreiranja bilo bi lakše. Dobro počekat ću. Svejedno ti hvala.
BTW. htio sam ja s Farom al nema onih drivera za FarManager, ima samo CID ispod 50, tako da mi nije prepoznavalo moba.
Inace, vec neko vrijeme postoji patch za Far, tj. SEFP kojim podrzava i vise CID-ove. Ja sam ga uspjesno spojio sa svojim K800, CID52.
Nazalost, ipak postoje neka ogranicenja: moze se navigirati po folderima unutar mobitela i mogu se kopirati fileovi na mobitel, ali se fileovi ne mogu procitati sa mobitela. Svi procitani fileovi imat ce velicinu 0.
Al dobro, bolje ista nego nista. Valjda ce se uskoro moci i citati fileove sa moba.
Navedeni dodatak za SEFP ima za skinuti ovdje
Zadnji uredio ravilov : 16-09-2007 u 11:31
E ravilov. Sad sam kopirao ikone i menu.ml na memory stick pod mapu MSSEMC\Media files\other\menu\menu\. Sad piše da moram ikonice i menu.ml napravit shortcut i stavit \files_to_upload\tpa\preset\system\menu\
UPDATE: odgovrio si mi u privatnoj poruki, sad imam problem, kad želim obrisat prije uploada na mob datoteku menu.ml mi dolazi ovo
11:31:58| Ready for operation!
11:32:19| You must choose a way in!Error: FSX failed.
11:32:19| ++ Error: FSX failed
11:32:21| Disconnected... Unplug the phone
Ok onda idem ponovo sa prvim korakom.
Ne trebas brisati file, to ce XS++ napraviti automatski.
Ovo za Wayin/Breakin ti je objasnjeno u ovom postu.
Onda se vratim na Settings, odaberem pod Wayin opciju BreakXS,. Ja kod opcije Settings nemam to wayin.
BTW. znam da sam dosadan i oprostite!![]()
Imas PM.![]()
Pokušavam složiti da mi FULLSCREEN meni izgleda kako spada, ali layout me zeza kad ga uploadam. Vidim samo softkeys text i ništa drugo od samog uključenja moba.
UPDATE: Uspio sam s layoutima, al izgleda bezveze malo jer se pol moba pogrša. Ne vidi se pol slova itd. Ili je ovaj EQ flash thema premala za moj mob, jer mi svejedno ne dođe fullscreen nego mi cca. 10 px stoji od lijeve i desne margine.
Ovako izgleda na mobu. Nema gore status bara niti piše što je trenutno odabrano.
A ovako bi trebalo biti!
Jel moguće dobiti tako? A da gore ostane statusbar?
Zadnji uredio WenDigo : 16-09-2007 u 21:04
Trenutno sam složio ovaj WoodSky zbog kojeg sam i došao ovamo. Ovaj gore post i dalje vrijedi ako tko može pomoći.
Dal mi možda ravilov možeš pomoći malo oko dodavanja sistemskih ikonica?
Koji firmware trebam skinuti za moj mob? (CID52 RED)
Ne razumijem baš to patchanje i to. Daj mi reci kad ćeš imat pol sata vremena!
Hvala, WenDigo.
Ne znam ni ja bas puno o sistemskim ikonama, to nisam nikad radio. Ima upute u onoj temi o moddanju K750 (post #4), mada postupak vjerojatno nije isti kao za K610...
Koliko ja znam, ne trebas skidati novi firmware da bi stavio sistemske ikonice, ali ako bas hoces, pogledaj na http://www.iprotebe.cz/firmware-k610-cid52. Za upute o flashanju isto pogledaj temu o K750.
Ok, nema frke. Nisu mi ikonice tak važne. Svejedno hvala ti na trudu prijašnjih postova.
A ovo gore za onu temu?!
Može li neko pomoći oko upload-a menu.ml + ikona sa mem.sticka . Imam cmz.config moddan i znam da treba još neke stvari srediti ali neznam koje pa ako je neko to probao neka se javi i pomogne mi.
Hvala
probaj ovako
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=583960&postcount=1
u tutu je korišten far a ti možeš shortcute ubaciti s xs-om
Mi6 Black
znaci od silnog padanja display se dokrajcio...kolika mu je cijena..s ugradnjom?
Zadnji uredio imaticx : 26-04-2008 u 17:34
Covjek, kako bi dobio nesto, zauzvrat mora dati nesto jednake vrijednosti", olitiga "ne dobijes nesto za nista".
Bookmarks