pa neznam, gdje si spremao 3gp, slike sto si slikao, gdje si instalirao aplikacije, mp3...
ja jos uvijek imam slobodno oko 2MB slobodnog na telefonu. sve mi je na mmc
Memorija telefona mi je prezauzeta, ali ni sam ne znam čime sve i još manje znam kako da je oslobodim. Navest ću što mi piše u Manageru na što mi je potrošena:
Calendar 10 kB
Contacts 121 kB
Documents 140 B
Messages 17 kB
Sound files 2 kB
Memory in use 2999 kB
Free memory 967 kB
Na što mi je potrošeno 3 mB? Sada ako želim instalirati nekakav program, nemam dovoljno memorije za instalaciju. Može pomoć?
Hvala!
pa neznam, gdje si spremao 3gp, slike sto si slikao, gdje si instalirao aplikacije, mp3...
ja jos uvijek imam slobodno oko 2MB slobodnog na telefonu. sve mi je na mmc
maraschino - PTICICA
Evo pogledaj ovaj program za samanjivanje programa:
http://www.psiloc.com/?id=prod&nrp=39
Pa ak ti se svidi skini ga sa avianetovih stranica:
http://www.aivanet.com/en/ gdjetrebo bit i crack za njega.
pa u manageru isto pogledaj koja ti je ikona sa lijeve strane
jer ak je u obliku telefona onda si neki program instalirao na
telefon a ne na mmc!!!
najvjerovatnije ti je tu problem...
Bila mi je jedino Opera instalirana na telefon, mada nemam pojma kako jer sve kad instaliram, pazim da stavim na karticu. Sad sam ju maknuo i imam 1844 kB slobodno. Sad je bolje, ali opet mi je malo strange što mi je toliko zauzeto, a na phoneu nemam ni slike, ni clipove, ništa. Osim kontakata, alarma, podsjetnika, nešto sms poruka, ali to ne zauzima toliko memorije. BTW, fala damgol.
eto vidiš....
ma sigurno imaš još kakvu sitnicu za koju ni neznaš jer ja trenutno imam 2684 kB slobodno na mobu!
zato još malo čačkaj po njemu i nači ćeš sigurno nešto....
Kak siemens ima tak malo memorije? ja na Nokiji 6600 imam slobodno oko 5.5mb na telefonu!
sve zavisi koliko imaš programa instaliranoPoslao: Brunek
Kak siemens ima tak malo memorije? ja na Nokiji 6600 imam slobodno oko 5.5mb na telefonu!![]()
Nokia 6600 ima ukupno 6 mb memorije u telefonu, a siemens sx1 ima 4.
aaa u tom je fora!
4 mb slobodne memorije za korisnika...
maraschino - PTICICA
Evo, 1955 kB fraj. Ali ne mogu više ništa pronaći što bi mi zauzimalo toliku memoriju. Jer kad i s memorijske kartice deinstaliram neki program i na telefonu se nešto malo oslobodi memorije. Znači da sa svakim instaliranim programom ili igricom na kartici, uspije se i nešto memorije zauzeti na uređaju. Možda sam mutav, ali zašto?![]()
pa to ti je u installeru tako uvijek ti ostane početak instalacije a ostalo završi na mmc-u
Gad dem!![]()
ajde ajde pa nije to baš neki veliki bed,nečeš valjda baš toliko stavit aplikacija da nebuš imao uvijek barem 1 MB mjesta slobodno.
Zato je to na N6600 puno bolje rijeseno! Ipak ima 6mb!
A friški, da probaš formatirat memoriju telefona? prebaciš si sve podatke na karticu, i očistiš memoriju telefona, a svi programi na kartici bi ti trebali radit (bar je tako na n6600).
A-a, neću provjeravat da li isto vrijedi i za SX1. Nije mi ni ovo loše. Pa da bude, ajmo sve brojeve nanovo tipkat. Sumnjam da bi se tak nešto dogodilo, ali kakve se meni znaju nebuloze događati... I'll take a rain check!![]()
Jedino ako je netko full siguran i probao na svom uređaju.
da baš ti je u svakom trenutku potrebno toliko free memorije.....Poslao: Brunek
Zato je to na N6600 puno bolje rijeseno! Ipak ima 6mb!
da nemaš toliko nebi uopće mogao koristiti mobitel a?![]()
Ajd da je neka drastična razika, ali 4 naspram 6. Ono...
gle cuj, svaki MB viška je MB viška, ali 2 MB za smartphone i nije tolika velika stvar...
maraschino - PTICICA
Ne kužim zašto toliko "štede" na memoriji samog uređaja.
pa kaj bi ti više, za to služi mmc, jedino su uštedjeli na mom t610 šmrc, 2mb memorije a nema mjesta za mmc![]()
zato da bi mogli prodavat dodatnu opremu!Poslao: frish-KI
Ne kužim zašto toliko "štede" na memoriji samog uređaja.
zar stvarno misliš da se jedna baterija ne može napraviti da radi 5 dana minimalno?
e zato oni i rade sve sa manjim kapacitetom jer kad bi tebi uz mob dali sve najbolje onda nebi prodavali ništa od dodatne opreme!
Poslao: damgol
zato da bi mogli prodavat dodatnu opremu!
zar stvarno misliš da se jedna baterija ne može napraviti da radi 5 dana minimalno?
e zato oni i rade sve sa manjim kapacitetom jer kad bi tebi uz mob dali sve najbolje onda nebi prodavali ništa od dodatne opreme!
Očigledno bih okolo trebao hodati s ti rezervne baterije. Ma jasno mi je da se može napraviti s većim kapacitetom. A i je mi malo na knap tih 4 MB, upravo zbog početnog problema. Kod svakog instaliranja na karticu svjejedno mi se zauzme malo memorije i na telefonu. Kao nekoliko dodatnih MB-a bi toliko diglo cijenu? Čisto sumnjam. Korporacije...
Bookmarks