kupujem LDC monitor 17'' ili 19'' onaj klasičan a ne widescreen
jedino je bitno da bude crne ili tamno sive boje
ima neko neku preporuku?
jel bio neki test monitora negdje ?
koji su najbolji?
kupujem LDC monitor 17'' ili 19'' onaj klasičan a ne widescreen
jedino je bitno da bude crne ili tamno sive boje
ima neko neku preporuku?
jel bio neki test monitora negdje ?
koji su najbolji?
ovaj?
Naziv: Monitor Samsung SM 932BF, 19" LCD, 2 ms, DVI, crni
Gotovina/Kartice: 1.999,00
Krediti: 2.221,11
Jamstvo: 3 god.
Model SM 932BF
Zaslon 19" Widescreen LCD
Razmak točaka 0.294 mm
Sučelje Analog 15-Pin D-Sub
DVI
Svjetlina 300 cd/m2
Kontrast 700:1
Vrijeme odziva 2 ms
Maksimalna razlučivost 1280 x 1024
Kut gledanja 160/160 (H/V)
Potrošnja 38W Max
Dimenzije 420 x 418 x 199 mm
Masa 4.0 Kg
Ostalo MagicBright3, MagicTune, MagicColor
![]()
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Takodje preporucujem odlican omjer cjene i kvaliteta.
Ako ti je na prvom mjestu kvaliteta prikaza za cjenovni rang od 2.200Kn ovaj je best![]()
mm reko si da nesh widescreen ja sam, krivog kopiral..isti su widescreen i obični ista im cijena..onom samsungu gore..
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Taj Samsung se po kvaliteti prikaza slike može sakriti iza Philipsa.
koje su prednosti widescreen monitora??
Nema razlike osim ako ne uspoređuješ wide od 20k kn i 4:3 od 2k kn - onda je razlika u kvaliteti vjerojatno golema.
Wide ima prednost jedino u formatu prikaza, imaš širi prostor. Zašto? Zato jer tako naše oči percipiraju okolinu, najviše registriraš prostor lijevo i desno od tebe, a najmanje ono što je gore i dolje. Zato je i većina filmova za kino rađena u wide formatu (16:9 pa čak i uže - 16:7).
Ako budeš uzimao wide monitor, ne gledaj ništa ispod 20". Sve ispod 20" ima manju vidljivu površinu od 17" CRT-a(20"wide ima 1cm veću vidljivu površinu po vertikali od 17"crt. po horizontali je vidljiva površina puno veća)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
pa wide monitori su široki ali relativno niski a meni je bitno da što manje skrolam forume recimo a klasični 4:3 su viši
trenutno se dvoumim između LG 19' 4:3 za 1599kn
i LG 20' wide za istu cijenu(akcija u pevecu) siguran sam da će svi preporučit ovog 20'
kakvi su LG monitori? mislim da je ovo u pevecu dobra ponuda
Za internet i čitanje dokumenata pomaže pivot opcija - okreneš ekran za 90° i voila. Samo treba naći wide monitor koji to podržava:
http://www.hardware.info/images/prod...e/001632-2.jpg
Probaj saznati više podataka o tim LG-evima, ali uvako prema cijeni ti mogu sigurno reći da su modeli sa TN matricom (koja pomalo odlazi..), vertikalni kut je najveća boljka tih monitora dok je horizontalni ok.
Ako te zanima mogu ti reći malo više o samsungu 2032BW (2100kn) ako te zanima. U tom rangu možeš dobiti i dobre Philipse (neznam napamet modele)...
EDIT:
Ovog LG-a 20" wide sam gledao u jednoj trgovini. Ako se ne varam nema DVI ulaz nego samo VGA.. rezolucija je 1680x1050 što je odlično. Slika mu je bila ok, nisam primjetio nikakve mane, ghostinga na takvim monitorima više nema, ali isto tako nemoj očekivati savršeno vjerne prikaze boja - to jednostavno nije moguće na ovim jeftinim modelima TN LCD-a..
a kaj je to DVI??
evo pune specifikacije..čini se da ima DVI
http://www.lge.com/products/model/detail/l204wt.jhtml
a kakvi su asus monitori?
Zadnji uredio cuore sportivo : 29-10-2007 u 17:32
a nekih 1600-1700 kn mi je limit..nedam više za monitor jer komp koristim samo za internet i office i netreba mi neki skupi
Onda ti je najbolje pogledati tog LG-a, nema smisla davati više para to je sigurno. Gore sam ti editirao što mislim o ovom 20" wide-u.
Još jedna stvar - internet će ti na wide-u izgledati užasno loše!! To je sigurno. Jedino ti preostaje surfati u prozoru (raširi ga skroz vertikalno, a horizontalno si prilagodi). Evo zašto ti to govorim:
http://img130.imageshack.us/my.php?image=tft5ii9.jpg
Za office i rad u win, photoshop i sl - dušu dao
DVI je digitalni interfejs - digitalni konektor. Ako na grafičkoj nemaš neki bijeli konektor nego samo plavi, onda zaboravi na DVI. U pravilu preko njega dobiješ nešto bolju sliku...
dvojba je između:
ASUS VW202S
• TFT LCD 20"
• rezolucija: 1680x1050
• svjetlina: 300 cd/m2
• kontrast: 2000:1
• kut gledanja: 160°/160°
• odziv: 5 ms
• boja: crna
• ulazi: 15 pin D-SUB
• dimenzije: 476 x 378 x 228 mm
• težina: 5.7 kg
• potrošnja struje: 48 W
• jamstvo: 36 mjeseci
LG L204WT
Model L204WT
Zaslon 20.1" TFT-LCD Aktiv Matrix
Razmak točaka 0,258 mm x 0,258 mm
Sučelje 15pin D-sub
DVI-D
Svjetlina 300 cd/m2
Kontrast 2000:1
Vrijeme odziva 5 ms
Rezolucija 1680 x 1050 @ 60 Hz
Kut gledanja 170/170 (H/V)
Potrošnja 58 W
Dimenzije 466 mm x 384 mm x 226 mm
Masa 4.8 Kg
Ostalo VESA 100 mm
cijena je ista...1699kn
kakvi su Asus monitori??
nisam ni znao da oni rade monitore??
a kakvi su LG?
Pogledaj i Philips 200WS8F (1699kn):
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80610
http://www.consumer.philips.com/cons...or+200WS8FS-00
Ako ga negdje uspiješ naći, uzimaj, za te pare definitivno vrijedi.
Za Asus monitore ti nemogu ništa reći, za tog LG-a sam ti već rekao, ali mogu ti reći da kreneš tražiti tog Philipsa iste sekunde jer se grabe ko ludi. Postoje 200WS8FS i 200WS8FB verzije, razlika je samo u boji (B - black, S - silver)
Philips ima manji kontrast(800:1) od LG-a(2000:1)
jel to vidljiva i osjetna razlika?
Kod LG-a i svih drugih TN modela, kontrast iznad 1000:1 nije moguć i tu je riječ o dinamičkom kontrastu. Moj samsung ima npr 3000:1al realni kontrast je 1000:1. Ovo kod Philipsa je realan kontrast (neznam ima li to neko stručnije ime).
Iskreno nisam previše koristio dinamic contrast opciju (ona se uključuje u meniju na monitoru) jer mi je onda brightness fiksno na 100 a to mi je previše (inače ga držim na 30-40 pa ti vidi kolko je to). Ne mogu ti usporediti kvalitetu slike s tom opcijom uključenom i bez nje.
a kaj je to TN??
vidim da je i Philips TN??
TN je vrsta matrice/panela LCD-a. To je osnovna karakteristika svakog LCD-a i iz tog podatka možeš znati kakve karakteristike možeš očekivati od nekog monitora. TN je sada već na odlasku u mirovinu, zato i jesu tako jeftini.
Postoje još PVA, S-IPS itd paneli koji su puno skuplji trenutno, ali su zato i puno kvalitetniji od TN-a.
Ako želiš za male pare jedan dobar PVA monitor (razlika nebo-zemlja naspram tog LG-a, Asusa i mog Samsunga), pogledaj Samsung 770P (1700kn - 17"):
http://www.behardware.com/articles/5...ms-1500-1.html
Jeftin ali ipak je to samo 17".
Ali ako nisi neki zahtjevan korisnik, ne gledaj dalje od TN-a![]()
ma kažem, koristim komp samo za net, pregledavanje foruma, malo muziku slušam i tu i tamo nešto u office-u radim....
netreba mi ništa bolje od ovog koji sada imam a to je LCD Sony 15'' iz 2003.
samo da mi je dijagonala veća jer mi je sad kvaliteta slike odlična
Onda što se mene tiće, mirne duše uzmi ovog LG-a pošto sam ga isprobao u jednoj trgovini. Za razliku od Asusa, LG ima DVI ulaz preko kojeg možeš dobiti nešto bolju sliku i još neke mogućnosti za razliku od VGA načina spajanja. Ako ti grafička nema DVI izlaz (bijeli konektor) nije smak svijeta
Zapravo, i nemaš što izgubiti što god kupio od ovog gore navedenog.
Ja se sad isključujem, zagušio sam cijeli thread..
ma nisi niš zagušio, hvala na savjeima, mislim da će bit LG
pozdrav!
Bookmarks