= Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
iTunes je idiot-proof program napravljen za ljude kojima treba lijepo sucelje da bi si prebacili glazbu. Neka me netko ispravi ako sam u krivu, no iPod ne koristi MTP standard pa nije kompatibilan sa nicime osim iTunesa tako da iPod na linuxu ili nekom drugom alternativnom OS-u mozes zaboraviti (ovdje iskljucujem hackiranje i slicno, govorim o tvornickim, out of the box rjesenjima).

Dok UMS playere ukljucis na bilo kojem kompu ciji OS podrzava USB mass storage i to radi! Bez programa, instalacija, seriala, updatea, potencijalnih rupa i memory hogova. A da ne govorim koliko je veca kontrola nad svojim pjesmama...

Mislis na iTunes Music Store (iTMS) jer je iTunes (program) besplatan. Pogledajmo to ovako: jedna pjesma na iTMS-u kosta 99 centi (u svrhu rasprave su obogatiti Apple za nekoliko milijuna i reci da se radi o dolaru), prodano je 3 milijarde pjesama i oko 110 milijuna iPodova. Mjesecno se proda prosjecno 11 milijuna iPodova, pa izracunaj koliko je novaca 10% prodaje vise.

Jel moram ilustrirati koliko je Apple ovdje zaradio bez da navodim zarade glazbenih izdavaca i slicnih?
isto tako kao sto ne moras ilustrirati koliko je Apple zaradio na iPodu bez da navodis potrsonju proizvodnje, distribucije, marketinga, samo osmisljvanja, studije prije proizvodnje etc. samog iPoda.

cim si prisiljen korisiti iTunes, velika je mogucnost da ces isto tako isprobati iTMS, a oni na to ciljaju.

svo sto si rekao u vezi prebacivanja muzike je ziva istina, znam koliko puta pozelim kod nekoga prebaciti par pjesama a ne mogu zato sto nemaju SonicStage. tu se u potpunosti slazem s tobom.

od sad furam .exe file na mp3u i ako bas zelim kodn ekog prebaciti mjuzu za 5 min instaliram program, prebacim, uninstaliram i u konacnici me to kosta nekih 5-10 min vise nego da sam samo iso prebacivati. ali hvala bogu da je puno lakse i brze samo kopirati nego cjela ova zajebancija.