Izvorno postao
Bimbi
Govoris kako si gledao G7 i kako ti se cini prevelikim.
Zatim skreces paznju na Canon Ixus 950 koji je cak manjih dimenzija od modela T70 i Olympus 790SW, za koje si ustvrdio da su premali dimenzijama...ovo mi se cini prilicno konfuzno.
Sto se trojbe Sony H3/CAnon SX100 IS/Nikon P5000 tice...gladajuci performanse i omjer ulozeno/dobiveno, najbolja kupnja je definitivno Canon SX100 IS. Razlozi su vrlo jednostavni...Nikon previse kosta za ono sto nudi, a Canon ima prednost i pred Nikonom i Sonyjem, naime na wide kraju ipak nesto siri kut pokrivanja od Sonyja (neznatno ali je ipak bolji), zatim posjeduje prilicno bolju svjetlosnu vrijednost objektiva. Canon raspolaze i manuelnim modovima Aperture pri. i Shutter pri. dok Sony navedene opcije nema i za kraj Canon koristi AA baterije koje su po meni u ovoj klasi kvalitetnije rijesenje, jer su jeftinije i dostupnije i jer je lakse imati par koji je uvijek pun u rezervi. I za kraj da dodam da mi se Canon cini i ergonomski najzahvalnijim modelom od tri nevedena.
Sto se moga odabira za 2500 kn tice, da imam te novce i moram odabrati digitalni foto aparat to bi bez razmisljanja bio Panasonic FZ8-EG-K. Razlog je vrlo jednostavan...ovaj model nudi daleko najvise na visokoj razini kvalitete od svih modela koji se mogu nabaviti za tu cijenu.
Bookmarks