= Citat = Izvorno postao gakgak Pregledaj post
eto, da tumplek sam sebi odgovori na pitanje iz posta prije, mozda jos nekome pomogne. Drugu mi kartu nije ocitavao zbog toga sto sam je ubacio u P1 kao gomilu razbacanih fajlova iz jedne mape koju sam prethodno skinuo sa neta. Cim sam cijelu mapu prebacio sa kompa na memorijsku karticu od P1 - stvar je proradila!

Takodjer, Wayfander se nakon nekog vremena pokrene uz pomoc glupih trikova - ali sve je to malo bezveze i sramota kada izadjes na teren - a ne lovi GPS signal iz prve. Definitivno si ne umisljajte da ce te ga pokrenuti i isprobati ako ste u stanu, morate izaci pod otvoreno nebo, sto je i logicno.

Uopce, nije mi taj tomtom bas neko odusevljenje. Ne kuzim ga zapravo i djeluje mi ne prakticno. A cim izadjem na selo (Laduc, iza Zapresica) nema sanse da mi nadje ceste na kojima se nalazim. Ne samo da baca 'nepoznatu cestu' nego ih uopce ni nema u svojim kartama, kao da sam u prasumi, javlja samo pustopoljinu! Pa nisam ga instalirao zbog Zagreba vec zbog 'kruzanja' po okolici!

Uopce, neka mi se ne zamjeri, zar nije logicno da mi navigacija odmah sama javi i pokaze gdje sam a ne da to sam moram upisivati, namjestati ili pak full komplicirano traziti po presetima?!

Na kraju sam instalirao kartu UK & RoI ali se na samom terenu to sve pokazalo kao beskorisno za turisticke setnje Londonom. Mozda da sam ranije proucio manual bilo bi i neke koristi. Ovako, razvuci papirnatu kartu od pol kvadrata i trazi Royal Albert Hall k'o svi ostali Japanci.
pa tomtom nema baš preciznu kartu za ta sela, dok garnin i njegova naj novija karta je jako dobra za puteve i sela...