Hm...
u ovoj usporedbi bi odma isključio (a i sam si ga isključio) Compacta, zato što sve obavaljaš preko TS_a, a nema nikakvu tipkovnicu (osim onih osnovnih tipki) pa je potrebno malo navikavanja. Ali ako pišeš puno poruka/e-mailova ili pišeš neke dokumente na mobu, onda to može biti zamarajuće. Istina ima aplikacija koje omogućuju da pišeš sa "prstim" a ne sa stylusom, pa onda prstim tipkaš po displeyu, ali to je malo zarajuće i nepraktično (bar meni). Ali je zato operativni sustav (WindowsMobile) puno bolji i ozbiljniji od Symbiana koji se nalazi na P990 i E61i.
Što se tiče apliakcija, više ih je za E61i, ali dobar dio njih se može naći i za P990. Aplikacije koje sam imao na N73 sam našao i za P990. s tim da sam stavaljo samo aplikacije koje smatram korisnim. Nisam stavljao 5 različitih vrta mp3 playera i slično.
E sad, symbian na E61i je po meni malo praktičniji od UIQ3 na P990.
Recimo, kada hoćeš promijeniti postavke, na p990 moraš otvoriti flip (dio sa numeričkom tipkovnicom) i onda sa stylusom ić to sve mijenjat. No treba se samo naviknut i onda ide brže.Tako da kod p990 u biti ponekad moraš koristiti stylus da bi došao do nečega ili da bi nešto napravio, što je kod Nokie jednostavnije.
Tako da bilo najbolje kad bi oba mobitela pogledao i malo isprobao (makar je P990 malo teže isprobati jer ako je izložen onda nema Stylus, u pravilu).
Imao sam N73 (soft je sličan kao i kod E61i) i prešao na P990, i mogu reć da mi nije žao. jedino malo veće dimenzije p990ke, i tiši zvučnik u odnosu na N73.
Plusevi E61i su: malo je tanji, ima više aplikacija za njega (sad koliko su korisne), displey u 16mil boja, dosta ugodne tipke za pisanje, jeftinije memo kartice
Plusevi P990 su: bolja kamera sa AF_om i diodom, malo je uži (ali je zato deblji), ima i QWERTY tipkovnicu i "običnu numeričku"
Što se baterije tiče, E61i ima 1500mAh, ali ima i displey koji "jede" bateriju, tako da po spevcifikacijama proizvođača, baterija na oba uređaja traje isto.
Po meni, E61i je uređaja za dopisivanje/slanje mailova (messenger) sa kamerom.
ja bi se vjerojatno odlučio za P990i, zbog bolje kamere i obične tipkovnice kao i TS-a...
Ispričavam se na malo poduljem postu, al uhvatila me inspiracija...
BTW: ovo bi mi trebao biti 4000-ti post...![]()

Tako da kod p990 u biti ponekad moraš koristiti stylus da bi došao do nečega ili da bi nešto napravio, što je kod Nokie jednostavnije.
Odgovori uz citat

Bookmarks