Ja nisam našao među CD-ima Linux, ali stavio sam si Win XP, naravno.
Ja nisam našao među CD-ima Linux, ali stavio sam si Win XP, naravno.
A ja sam ti odgovorio: nisam među CD-ima koje sam dobio sa lapom našao linux, već sam instalirao svoje windowse.
hoce ti rec da laptop nije dosao sa instaliran os-om. samo free dos..
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
OK, ajde još jedno pitanje kad ima koga da mi odgovori: ima li kakve veze što mi je lap stalno spojen na struju dok radim na njemu?
potpisujem.
To moze samo pomoci znaci negrije se baterija.
EDIT: i kako vidim da dolazi sa freedos(ili mozda bez i tog) cjena je previskoka.Mislim neki nece kopiju,a neki tutleci neznaju za internet pa da skinu......A kada se uzme integrirana gpu izbacuje se mogucnos bilo kakvog igranja na ovom lt.
Kaj onda da ga ipak nosim u servis? Kupio sam ga u Ve-Milu u Kutini, ali ga mislim donijeti u zagrebački centar na Vrbanima.
centralni servis i je u zagrebu, pretpostavljam da bi ti ga ovi iz kutine slali za zg. pošto si sad u zg, najbolje da ga doneseš i preuzmeš osobno na ruke, bez ikakvog slanja ili tome slično. laptop je novi, ima problema, to treba odmah riješit u korijenu, frend je iz požege kupio u mikronisu IBM-a za 14 k kn i već je 4 puta u zg dolazio i zajedno smo ga nosili, svaki put isti vrag - plavi ekran, na što ni oni nisu znali što je greška, svaki put bi mu reinstalirali win, i uvjek isto. četvrti put sam rekao liku da je to do ram-a, zamjenio za 5 min, i dan danas radi bez problema. ništa nije savršeno, zato servis i garancija postoji. obavezno ga odnesi i detaljno pojasni kvar, kako i na koji način se grije, i što se sve usputno događa (restartanje, prisilno gašenje i sl.).
Samo kaj moram pričakati da mi mama iz Kutine poštom pošalje račun i garanciju, jer naravno da sa sobom u torbi imam sve manuale, CD-e i ine gluposti, osim računa. Ima tko kakvih iskustava sa njihovim servisom koliko bi to moglo potrajati?
Iskreno do 45 dana kako piše u garanciji ili dok ne otkriju kvar, postoji mogućnost da ti ga zamjene za dan ili dva pošto je star 10-ak dana kako si rekao.
Zadnji puta kada sam bio kod njih u servisu nosio sam komp od frenda, odmah sam rekao u servisu da neželim slušat njihove isprike te da želim da bude gotovo u roku od 3 dana jer je skoro pa nov komp bio, tip me nazvao drugi danočito kada im daš doznanja da se nedaš zaje*** da te ozbiljnije shvate
zanima me nesto u vezi ovog laptopa, tocnije graficki sustav odnosno ova integrirana kartica. koliko je to dobro? sta se moze tjerati stim?
pretpostavljam da se mogu nbeke starije nezahtjevne igre?
pretpostavljam da film vrti bez zastajkivanja?
kakav je rad u nekim grafickim aplikacijama tipa... npr. google sketchup?
ispricavam se ako su nekome pitanja smjesna ali nemam iskustva sa laptopima i integriranom grafikom
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Ne mogu ti točno dogovoriti na ova pitanja, ali gledao sam filmove bez problema i isto tako radio malo u photoshopu.
Nego, dajte mi recite u koji od slijedećih servisa da ga nosim, odnosno za koji znate da će biti pouzdaniji i najbrži: BCC Services, Biro Data Services, Mikronis, Recro, Retel, Senso?
Otišao debelo ranije s posla da ga stignem odnijeti u ve-mil do 6 sati, a kad me tam fino upute na jednu od ovih adresa, jer oni ne servisiraju notebookove. Spizdio benzin i skoro 2 sata na vozikanje po faking Zagrebu.
I, da, izfrsutriran sam.
![]()
osobno ti mogu preporučit mikronis, konkretno imam tamo i jednu osobu koji je pouzdan i znam da me on a niti bilo tko kome ga osobno preporučim neće zajeba. ovo samo sa foruma mogu potvrdit i Inovator i ledeni, i još par ljudi kojima sam također rekao samo da se njemu jave. a i inače, mikronis je vrlo pouzdan i certificiran za takve stvari, njima je u interesu da se pokažu u najboljem svjetlu.
Kao da si znao da sam se baš za njih i odlučio. Ne zbog toga što ti navodiš, već zato jer su mi relativno blizu posla, pa ga mogu ostaviti sutra ujutro.Samo se nadam da se neće servis otegnuti na tjedan-dva.
i kaj se desilo s tvojim laptopom nakraju???
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Dogodilo se to da sam ga u utorak pokupiso sa servisa gdje su rekli da je bio od petka upaljen i na nekakvim testovima opterećenja te da se nije ni jednom smrznuo, ni da se je zagrijavao. Pola sata nakon što sam ga vratio doma i upalio, opet sam osjetio da se grije i dva dana kasnije se dva puta smrznuo u 10 minuta. Toliko o servisu. Danas sam im ponovno poslao mail i da bih želio da ako ga ponovno odnesem, da ga otvore i provjere hardver, jer očigledno nešto nije u redu. Tek sam ga kupio, a već se našetevam sa njim po servisima.
a joj to je bas problem,ak se nastavi trazi novi.
Je, znaš kak su orni u takvim potezima. Idući tjedan ih zovem i ako se isto ponovi, ye*o me pas ako mi neće zamijeniti lap.
ne daj se zajebavat za tvoju lovu--> odi opet u servis
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Do kada ću se našetavati po servisima? Odgovorili su mi da ga ponovno donesem (ts, yebote, tko bi rekao!), ali ako se isto ponovi, isti ga dan vraćam i tražim novi uređaj. Pa da čujem što će imati za reći.
OK, saga se nastavlja. Sad kad sam ponovno stavio win xp gore i instalirao sve drivere, ne želi instalirati drivere za zvučnu. U device manageru pokazuje među sounds da je sve ok, ali pod unknown devices ima jedan PCI device koji nije instaliran i za koji nemam pojma što je, a instalirati ne mogu više ništa. Kada pokušam preko cd-a koji je dođao sa lapom instalirati drivere za zvuk, svaki puta ibaci failure ili "driver installation failed: could not find the media device for this driver". Znači, po treći ću puta u dva tjedna u servis. Pitanje: win xp nisu normalno legalni, pa me zanima da li oni mogu odbiti servisirati računalo zbog toga ili da li mi mogu raditi probleme ili pak reći "možda je zbog ilegalnog sustava"?
Probaj u device manageru odabrati taj uređaj pod upitnikom, desni klik - update driver - i kad se otvori wizard, odaberi da ih nađe na netu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Probao i ja i cimer sve što se dalo pokušati. Sad PONOVNO instaliravam win xp, pa pažljivo step by step. Ako ni tada neće šljakati - servis: klapa tri.
Bookmarks