manetreba svaka 3 dana al bilo bi dobro da prošpricneš tintu tu i tamo ako se ne koritsi duljevrijeme (mjesec dana)...
a ima i automatsko ciscenje glave tamo u properties od printera negdje
Kupio sam Canon Pixmu iP4300 i budući da printer ima ispisnu glavu odvojenu od tinte zanima me što trebam poduzeti da mi se ispisna glava ne "zasuši". Treba li npr. svaka 3 dana ispisati barem neki tekst. Na HP-u je ispisna glava na cartridgeu pa nema tog rizika. Pa ako netko zna molio bih da napiše što treba napraviti da ispisna glava potraje duži period.
manetreba svaka 3 dana al bilo bi dobro da prošpricneš tintu tu i tamo ako se ne koritsi duljevrijeme (mjesec dana)...
a ima i automatsko ciscenje glave tamo u properties od printera negdje
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...evo moja pixma ip4200 radi sasvim ok ako i dva tjedna ništa ne printam, stoga nema bojazni da će se tako lako zasušit...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
a ima li lijeka ako se glava totalno zacepi..... ok ako je ja malo muckam onda ima malo tinte ali da stampa ma ni govora.... da li se moze kako rijesit... u pitanju je XEROX Docu Print C6
###1410989180026
Hvala, sad sam odahnuo.Budem vodio računa da isprintam barem nešto svakih 10-15 dana.
Još jedno pitanje: Kako sam kupio taj printer prvenstveno zbog printanja fotografija (za ostalo koristim laserski) zanimaju me vaša iskustva s fotopapirom 10X15cm ili čak 13X17. Kupio sam Zweckform 250g Satin dimenzije 10X15cm, odlično ispadnu fotke (boja,rezolucija) i papir je vrlo debel, čak i deblji nego na nekim fotkama koje sam dao razvit u raznim fotoradnjama, jedino što nema sjaj. Koji glossy papir preporučate, original Canon ili neki drugi? Kad ovaj potrošim (50 komada) probat ću sa glossy papirom.
Ja koristim Hp-ove glossy 210gr fotopapire i u kombinaciji s Brotherom DCP-117C daje vrlo dobre slike.
Što se tiče "zasušivanja" glave tu ne bi trebao imati problema ni nakon 2 do 3 mjeseca ako koristiš original tinte, ali je preporučljivo jednom mjesečno ispisati neku stranicu, možeš i onaj test page.
Ja koristim 170g Canon glossy papir i zadovoljan sam (100kom oko 80kn).
Ja sam uspio na svojem Canonu S200 zaj...glavu...nisam dugo printao, bilo je toplo ljeto i farba se zasušila...i sada ga fućkaj...staviš novu i ništa...glava je totalno zasušena....![]()
Mislio sam ulijati malo alkohola (oko 2l) pa možda on pročisti kanale u glavi...
![]()
Barem očisti u mojoj glavi..pa valjda će i u printerskoj glavi...![]()
![]()
Ima velike sanse da ti to uspije.Jednom sami ja imao takav peh i alkohol je sredio stvarMislim u printeru
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Bookmarks