San za svakog surfera: Telefonska linija slobodna, sve bežično, ivelike brzine i uz to još i besplatno!!!
Dvije trećine teritorija Estonije pokrivene su WiFi mrežom, WiFi hotspots označene su službenim znakovima, a pristup Internetu proglašen je - ljudskim pravom.
BBC je objavio članak o pristupu Internetu u Estoniji - državi čije su dvije trećine teritorija pokrivene WiFi mrežom, gdje su WiFi hotspots označene službenim znakovima, a pristup Internetu proglašen - ljudskim pravom. S više od 45,000 kvadratnih kilometara površine (doduše, pretežno u ravnici), pokriti dvije trećine države signalom i nije mali pothvat.
Za ovaj procvat zadužen je, prema izvještaju BBC-a, entuzijast Veljo Haamer, urednik WiFi.ee web stranice. U suradnji sa lokalnim pružateljima Internet usluga, počeo je ostvarivati svoj san - cijelu državu pokrivenu signalom i besplatan pristup Internetu za sve žitelje Estonije. Haamer je nagovorio i lokalne naftne kompanije (Statoil i Neste) da postave besplatne WiFi točke na benzinskim postajama.
Haamer provodi vrijeme u aktivnosti koju bismo mogli nazvati "reverzni wardriving" - tražeći područja države koja još nisu pokrivena signalom.
San za svakog surfera: Telefonska linija slobodna, sve bežično, ivelike brzine i uz to još i besplatno!!!
san.... da mi to možemo sanjati i nadati se da ćemo to dobit kroz sljedećih 50 godina![]()
Trebalo bi se naći nekoliko ljudi i pokrenuti WiFi u Hrvatskoj. Cijela zemlja bi uz malo više volje mogla biti pokrivena za manje od 2 godine.
Pa pol Zagreba je pokriveno sa bežičnom mrežom ali ne i bežičnim internetom zato što HT drži monopol i nema šanse ostvariti bežični internet. Jedino povući direktnu vezu sa nekom državom što bi bilo jako skupo i neisplativoPoslao: Dark
Trebalo bi se naći nekoliko ljudi i pokrenuti WiFi u Hrvatskoj. Cijela zemlja bi uz malo više volje mogla biti pokrivena za manje od 2 godine.
Pogledaj malo ovdje www.zgwireless.com
Znam ja to sve, ali kad HT neće imati monopol bi se to moglo desiti, a za to vrijeme bi infrastruktura već mogla biti gotova.
Bookmarks