Koliko god neko govorio da mu traje baterija, to nikad nemože biti isto kod svih jer imamo različite navike. Ja pričam oko pola sata i pošalje tu i tamo koju poruku i baterija traje minimalno 3 dana bez gašenja po noći. Muziku i igre ne koristim tako da ne čačkam bezveze po njemu. Netko će sad reći "pa kako to može bit, meni traje dan i pol". Heh, to je ono, stisni tipku da vidim kolko je sati, jel mi stigla kakva poruka u prevodu, drkanje bezveze, a ekran guta li ga guta.
Ovo o formiranju baterija je čista gluparija jer Li-ion i Li-polymer baterije nisu osjetljive na različite režime punjenja kao nekadašnje Ni-cd i Ni-Mh. U jednom dućanu prodavač uvijek govori kupcu novog mobitela da tri puta isprazni bateriju do kraja i ostavi da se puni preko noći do ujutro što je glupost da nemože bit veća. litij ionske i polimerske baterije se mogu punit i nadopunjavat kad god i koliko god te volja s tim da imaju ograničenje na otprilike nekih 1000 punjenja. Toliko bi trebala izdržati svaka, a tek onda počinje gubiti kapacitet.

Odgovori uz citat
Bookmarks